Ansiktsbehandling vid Skönhetsmagasinet.
Må bra

Välmående för hela kroppen hos Skönhetsmagasinet

Skönhetsmagasinet är salongen som samlat alla skönhets­behandlingar du kan tänka dig under ett och samma tak. Här hittar du allt du behöver och lite till för att boosta håret, huden och kroppen.

Skönhetskollektivet på Torggatan 1 består av massörer, kosmetologer, fransstylister, nagelteknologer och frisörer. Det betyder ett buffébord med omvårdnad och sköna behandlingar för dig att välja mellan. Eller kombinera!

Personalen vid Skönhetsmagasinet.
Personalen vid Skönhetsmagasinet erbjuder ett brett urval av behandlingar.

Från topp till tå

Jannika Steckback är initiativtagare till Skönhetsmagasinet. Hon arbetar själv som kosmetolog, och tillsammans med sina kolleger erbjuder hon en rad olika behandlingar.
- Vi har allt från massage, ansiktsbehandlingar och fotvård till frisörtjänster, vaxning, tandblekning, hårförlängning, fransförlängning, lash lift, yumilashes fransböj och gelnaglar.  

Inne just nu är brow lift för fylligare bryn och microblading, som är semipermanenta ögonbrynstatueringar som håller 1-3 år.
- Sen har vi också Micaela och Madeleine som är utbildade sjuksköterskor med specialkunskap inom injektioner. De kommer till oss en gång i månaden och erbjuder för tillfället estetiska injektionsbehandlingar som fillers, mesoterapi/vitamininjektioner och Dermapen.

Yumilashes och yumibrowes, före- och efterbild.
Ögonbryn och ögonfransar före och efter yumilashes och yumibrowes.

Viktigt att återfukta

Efter sommaren är det många med solblekt och frissigt hår som unnar sig ett besök hos frisören. Hårinpackningar och ansiktsbehandlingar för att återfukta är också populära, för även huden mår bra av lite extra fukt efter sommaren.

Jannika får ofta frågan om hur ofta man ska göra ansiktsbehandling. Hon rekommenderar åtminstone en ordentlig genomgång med portömning per årstid. Sen kan du vid behov komplettera med en kortare 25-minuters behandlingar där det ingår fukt och peeling.

- Vi erbjuder gärna det lilla extra för våra kunder och formar våra behandlingar efter dina unika behov. Lämna gärna en notering när du bokar om det är något särskilt du önskar eller vill lägga till din behandling, som extra hårbottenmassage, tipsar Jannika Stenback.
- Vi har också brynfärg, fransfärg och vaxning av ansikte som tillval med förmånligare pris om du bokar samband med andra behandlingar. 

När det börjar mörkare och kallare är Hot Stone-massagen särskilt omtyckt bland kroppsbehandlingarna. 
- Det är en jätteskön behandling där värmen från stenarna går in i musklerna och gör dig varm och riktigt avslappnad.

Personligen drömmer Jannika om en helkroppsbehandling med både massage och ansiktsbehandling.

Gärna ekologiskt

Skönhetsmagasinet utgår främst från två produktlinjer i sina kropps- och ansiktsbehandlingar, Dermalogica och ekologiska C/O Gerd (care of Gerd). I frisörsalongen hittar du dessutom produkter från veganska Maria Nila.

- Vi tittade på flera olika ekologiska märken när vi startade Skönhetsmagasinet, men fastnade direkt för C/O Gerd efter vårt första möte med dem. 

C/O Gerd är ett svenskt företag med bas i Jokkmokk som använder bärfröoljor från lingon, blåbär och hjortron i sina produkter för huden, håret och kroppen. 
- Vi använder dem i de flesta av våra behandlingar och de är väldigt omtyckta bland kunderna, så sortimentet ökar hela tiden. Populärast är unisex-deodoranten.

Dermalogica fokuserar i sin tur mer på hudvård för ansiktet.
- De jobbar också mer med aktiva ingredienser som salisylsyra och retinol.

Hudvårdsprodukter från C/O Gerd.
Ekologiska produkter från svenska C/O Gerd.

Presenter till dig och andra

I anslutning till salongen finns en butik där du kan köpa presentkort och produkter med dig hem. För att inte störa pågående behandlingar är receptionen enbart bemannad vissa tider.
- Under öppettiderna är du garanterad personlig hjälp. Övriga tider kan du istället kontakta oss på mejl eller via messenger, tipsar Jannika. Vi ringer alltid upp missade samtal!

Vill du köpa presentkort kan du också göra det via webben.
- Vi skickar dem till din adress – eller direkt till den som ska få presentkortet. Eller så kommer vi överens om en tid för hämtning i butiken. 

Besök Skönhetsmagasinet

Torggatan 1, Mariehamn.
Telefon +358 40 1680082
Skonhetsmagasinet.ax

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch