Må bra

Skogsyoga – lugn återhämtning för kropp och själ

Kvinnor på skogsyoga med Caroline Henriksson i den åländska skärgårdsskogen.

På Föglö i den åländska skärgården väntar yogaläraren Caroline Henriksson på att få ta dig med på skogsyoga, en kombination av japanskt skogsbad (shirin yoko) och mjuk yoga på kroppens villkor.

- Att yoga i skogen upplever jag och många som varit med mig som att yoga i sitt rätta element. Det lyfter upplevelsen flera snäpp – många upplever ett större lugn i skogen än i yogasalen, säger Caroline Henriksson.

Lugnet i naturen

Upplevelsen börjar med en vandrande sinnesmeditation in i skogen, sen yoga på berget omgiven av träden. Väl framme i skogens yogasal väntar mattor, men du kan också genomföra klassen stående.

- Här stannar vi för en stunds rörelse under tallarna och molnen innan det är dags att lugnt ta oss vidare en bit in i skogen.

Allt avslutas sedan med skogens variant av savasana, antingen sittande på en stubbe eller liggande i hängmatta. 
- Du väljer en vilsam plats för dig och iakttar i tystnad och stillhet med full närvaro i vad du har i blickfånget tills jag klämtar i klockorna.

Boka din yogaupplevelse

Caroline skräddarsyr skogsyoga-upplevelser för 6-10 personer enligt gruppens önskemål.  

- Jag samarbetar med andra företagare och föreningar på Föglö för att kunna erbjuda en så närodlad mat som möjligt, men också för att kunna sy in kompletterande aktiviteter under en skräddarsydd dag.

Vår och höst arrangerar Caroline dessutom halvdagsretreat för alla intresserade. 
- Då börjar vi med stillsam meditation och restorative yoga inomhus på morgonen, äter lunch i den gamla sädesboden på vår gård och går sen under eftermiddagen ut i skogen för skogsyoga.

Sommartid är det även möjligt att boka båtutflykt med klippyoga och picknick för mindre sällskap.

Foto: Tiina Tahvanainen

Sportfiske i solnedgången på Åland
Aktiviteter

Räkna med napp på Fiske-Åland!

Fiske-Åland har öppet dygnet runt, året runt. Fångstmetoderna kan variera, fisken likaså. Ibland är det högsäsong för öring, ibland för lax...

Vinprovning av rödvin tillsammans med vänner.
Mat från Åland

Ett sätt att umgås kring vin tillsammans med likasinnade

Gillar du vin så mycket att du gärna träffar andra för att provsmaka och prata om just vin? Då är Vinföreningen Munskänkarna på Åland en...

Potatis och lök i korgar på Åland.
Mat från Åland

Tänk axgant – närodlat och härproducerat!

Många små producenter och en stor bredd! Lokalproducerat på Åland betyder allt från frukt och grönt till havtorn och honung. I skördetider...

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy