Må bra

Skogsyoga – lugn återhämtning för kropp och själ

Kvinnor på skogsyoga med Caroline Henriksson i den åländska skärgårdsskogen.

På Föglö i den åländska skärgården väntar yogaläraren Caroline Henriksson på att få ta dig med på skogsyoga, en kombination av japanskt skogsbad (shirin yoko) och mjuk yoga på kroppens villkor.

- Att yoga i skogen upplever jag och många som varit med mig som att yoga i sitt rätta element. Det lyfter upplevelsen flera snäpp – många upplever ett större lugn i skogen än i yogasalen, säger Caroline Henriksson.

Lugnet i naturen

Upplevelsen börjar med en vandrande sinnesmeditation in i skogen, sen yoga på berget omgiven av träden. Väl framme i skogens yogasal väntar mattor, men du kan också genomföra klassen stående.

- Här stannar vi för en stunds rörelse under tallarna och molnen innan det är dags att lugnt ta oss vidare en bit in i skogen.

Allt avslutas sedan med skogens variant av savasana, antingen sittande på en stubbe eller liggande i hängmatta. 
- Du väljer en vilsam plats för dig och iakttar i tystnad och stillhet med full närvaro i vad du har i blickfånget tills jag klämtar i klockorna.

Boka din yogaupplevelse

Caroline skräddarsyr skogsyoga-upplevelser för 6-10 personer enligt gruppens önskemål.  

- Jag samarbetar med andra företagare och föreningar på Föglö för att kunna erbjuda en så närodlad mat som möjligt, men också för att kunna sy in kompletterande aktiviteter under en skräddarsydd dag.

Vår och höst arrangerar Caroline dessutom halvdagsretreat för alla intresserade. 
- Då börjar vi med stillsam meditation och restorative yoga inomhus på morgonen, äter lunch i den gamla sädesboden på vår gård och går sen under eftermiddagen ut i skogen för skogsyoga.

Sommartid är det även möjligt att boka båtutflykt med klippyoga och picknick för mindre sällskap.

Foto: Tiina Tahvanainen

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Åda ruvar under skydd byggt av föreningen Ådans Vänner.
Aktiviteter

Följ med på ådsafari till Båtskären i Ålands skärgård

Varje vår och försommar erbjuder projektet Ådans Vänner guidade turer till sin ådkoloni på Båtskären söder om Mariehamn. Under ett ådsafari...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy