Må bra

Skogsyoga – lugn återhämtning för kropp och själ

Kvinnor på skogsyoga med Caroline Henriksson i den åländska skärgårdsskogen.

På Föglö i den åländska skärgården väntar yogaläraren Caroline Henriksson på att få ta dig med på skogsyoga, en kombination av japanskt skogsbad (shirin yoko) och mjuk yoga på kroppens villkor.

- Att yoga i skogen upplever jag och många som varit med mig som att yoga i sitt rätta element. Det lyfter upplevelsen flera snäpp – många upplever ett större lugn i skogen än i yogasalen, säger Caroline Henriksson.

Lugnet i naturen

Upplevelsen börjar med en vandrande sinnesmeditation in i skogen, sen yoga på berget omgiven av träden. Väl framme i skogens yogasal väntar mattor, men du kan också genomföra klassen stående.

- Här stannar vi för en stunds rörelse under tallarna och molnen innan det är dags att lugnt ta oss vidare en bit in i skogen.

Allt avslutas sedan med skogens variant av savasana, antingen sittande på en stubbe eller liggande i hängmatta. 
- Du väljer en vilsam plats för dig och iakttar i tystnad och stillhet med full närvaro i vad du har i blickfånget tills jag klämtar i klockorna.

Boka din yogaupplevelse

Caroline skräddarsyr skogsyoga-upplevelser för 6-10 personer enligt gruppens önskemål.  

- Jag samarbetar med andra företagare och föreningar på Föglö för att kunna erbjuda en så närodlad mat som möjligt, men också för att kunna sy in kompletterande aktiviteter under en skräddarsydd dag.

Vår och höst arrangerar Caroline dessutom halvdagsretreat för alla intresserade. 
- Då börjar vi med stillsam meditation och restorative yoga inomhus på morgonen, äter lunch i den gamla sädesboden på vår gård och går sen under eftermiddagen ut i skogen för skogsyoga.

Sommartid är det även möjligt att boka båtutflykt med klippyoga och picknick för mindre sällskap.

Foto: Tiina Tahvanainen

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser med museikortet

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till utställningar och...

Närbild på vågor och blått vatten.
Evenemang

Sjömanshustrun intar scenen – äntligen är hon tillbaka!

En monolog med kvinna som vågar tala ut om livet som sjömanshustru, ackompanjerad av musikerna Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Kristoffer...

Tallrik med sushi från Sara och Jans delikatesser i Mariebar i Mariehamn.
Mat från Åland

Mariebar gör det enkelt att upptäcka nya smaker

Krögarparet Sara Bergman och Jan Plonczak låter världens smaker möta åländska råvaror och nordiska mattraditioner vid Mariebar i Mariehamn...

Kvinna skidar på golfbanan med Kastelholms slott i bakgrunden.
Aktiviteter

Höj pulsen i vinterlandskapet

Åland har ett gynnsamt klimat för aktiviteter på snö och is. När naturen går in i vintervila fylls skidspår, slalombackar och blanka isar av...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy