Par som sitter och fikar framför röd stuga.
Bo på Åland

Det finns ett boende för alla på Åland

Åland erbjuder boende för de flesta smaker. Från hotellrum mitt i Mariehamn till en grå eremitstuga på en ö utan el och andra bekvämligheter. Vad passar dig och ditt sällskap bäst? 

Stugor och gästhem

Kommer ni till Åland i första hand för att uppleva lugnet och stillheten? Drömmer ni om att vakna mitt i naturen med havet ett stenkast från frukostbordet? Då passar förmodligen en stuga bäst.

Det finns stugbyar som erbjuder flera stugor på samma område, de större brukar ha servering och tillgång till roddbåtar, cyklar och kanoter.

Det finns även enskilda stugor om man vill rå om sig helt och hållet, till och med på en egen ö utan elektricitet där man får smaka på att leva Robinson-liv!

Stugor finns både på huvudön och på skärgårdsöarna. Till skärgårdsöarna åker man från huvudön med någon av landskapets färjor, som även tar bilar. Räkna med att den resan tar allt mellan en halv till två och en halv timme beroende på vilken skärgårdsö du väljer.

Också gästhem, som erbjuder boende i hemlik miljö, finns runt om på Åland.

Vill ni hellre bo mitt i Mariehamn? 

I Mariehamn har du lika nära till både shopping och nöjen som till närmaste badstrand.

Det finns flera hotell att välja på, alla med gångavstånd också till stadens sevärdheter.

Du hittar också boende i stugor, gästhem och lägenheter i Mariehamn.

Avstånden på Åland är korta. Oavsett om du bor i Mariehamn eller på någon annan ort på huvudön är bilturen kort till sevärdheter och aktiviteter.

Boka boende

Kontakta gärna Viking Line och Eckerö Linjen som har mycket att erbjuda och som hjälper till att hitta det alternativ som passar dig bäst. 

Du kan också boka boende via Visit Åland

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch