Barnens Åland

Semesterminnen för hela familjen

En man och fyra barn vid en röd kvarn på ett somrigt Åland.

Det är roligt att vara barn på Åland. Här är det lugnt, tryggt och fyllt av upplevelser! Dessutom är avstånden så korta att ingen bilresa blir för lång.

Kan det bli mer sommar än att springa barfota över solvarma klippor eller bygga ett sandslott vid strandkanten? Sol och bad är egentligen allt som behövs för att göra hela familjen glad och nöjd. På Åland finns många badstränder i alla väderstreck, du hittar alltid en som är i lä för vinden.

Småbarn gillar sandstrand, äldre barn vill ha hopptorn. Bamböle i Finström har både och. Omtyckt av alla är annars den långsträckta stranden i Degersand med sin obrutna horisont. Testa också nya hopptornet i Svinö, som fått sitt namn efter tungviktsboxaren Robert Helenius.

Spännande äventyr

Från skolålder och uppåt är Flowpark en rolig aktivitet. Uppe bland tallarna i Vårdö väntar både adrenalinkickar och utmaningar. Här finns fem banor på olika höjd. Bli inte förvånad om det visar sig att barnen är bäst på att sig an alla knepiga hinder. Linbanan på slutet är roligast.

Aktiviteterna vid familjeparken Smart Park är populära bland mindre barn. Klappa djur, kör trampbilscross och kom ihåg badkläder till vattenleken. Under tiden kan de större barnen roa sig med att spela Laser Tag på Sparks Laser Arena.

Roliga aktiviteter

Käringsund Resort i Eckerö är perfekt för familjer som gärna sitter ner och vuxenäter i lugn och ro. Från uteserveringen kan du hålla koll medan barnen varvar salta dopp med hopp i poolen. Eller så köper du ett aktivitetsband, där ingår allt från minigolf till trampbåt.

I närheten ligger Leklandet i Eckeröhallen som är fullt av studsmattor och uppblåsbara attraktioner sommartid. Eller så följer du med på viltsafari och kollar in dovhjortar, vildsvin och strutsar i vilthägnet.

Fina utflykter

Utflykt med fika är alltid uppskattat. Förutom badstränderna är det roligt att stanna till vid ett mysigt café eller museum med en loppis, som Nybonds i Krogstad eller Önningebymuseet i Jomala.

En annan barnfavorit är Soltuna med discgolfbana och vandring till Getagrottorna eller barnvänliga Trollstigen. Många museer har också aktiviteter för barn.

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Åda ruvar under skydd byggt av föreningen Ådans Vänner.
Aktiviteter

Följ med på ådsafari till Båtskären i Ålands skärgård

Varje vår och försommar erbjuder projektet Ådans Vänner guidade turer till sin ådkoloni på Båtskären söder om Mariehamn. Under ett ådsafari...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy