Marie Backman-Thors och tre andra kvinnor visar färgglada kläder i stora storlekar från klädmärke Dress like Marie.
Shopping

Marie startade klädbutiken hon själv saknade

Marie Backman-Thors har alltid älskat att klä sig i både färg och mönster och gillar kläder så mycket att hon till och med skapat ett eget klädmärke, Dress like Marie.
- För mig har det aldrig funnits begränsningar, säger hon.

 Marie Backman-Thors grundade klädmärket Dress like Marie år 2009 och driver i dag företaget tillsammans med döttrarna Lisa och Emelie. I ett samtal med Aland.com om hur man kan använda kläder som uttrycksmedel berättar Marie att hon har en filosofi:

- Det som gör dig glad, ger dig självförtroende och framhäver din kvinnlighet kommer att passa på dig. Älskar du blått så ska du använda blått, älskar du klänningar så ska du använda klänningar! Men jag gillar ändå att utmana folk att våga prova nya saker. Tänk om där finns ännu något som du inte har upptäckt?

Marie berättar att många som kommer in till Dress like Marie’s butik i Mariehamn bara ser sina brister.
- Men det första jag ser hos dem är saker att framhäva i stället – en vacker byst, en fyllig rumpa, en smal midja eller ett fint ansikte. Jag vill lyfta fram det vackra och framhäva personligheten med hjälp av kläder!

Hitta din stil

Trots att Marie numera är en ”60-årig mormor” vill hon fortfarande klä sig i färg och mönster.
- Färg finns också så klart i mitt hem och i allting runtomkring mig. Sådan har jag alltid varit, det har inte ändrats med åren.

Att utveckla en egen stil tar, enligt Marie, tid. Egentligen blir du aldrig klar eftersom stilen fortsätter att utvecklas under hela livet.

- Om du har garderoben full med plagg och ändå känner dig oinspirerad beror det ofta på att du inte identifierat din stil. Då kan det vara bra med en knuff i en ny riktning! Då är det perfekt att få lite inspiration och förslag av en utomstående, som kanske öppnar ögonen för något nytt. Det hjälpen ger vi gärna våra kunder!

Inga begränsningar!

Marie alltid varit en person som älskar att sätta lite extra omtanke kring vad hon har på sig.

- Jag har många gånger märkt att jag presterar bättre om jag klär mig i något jag trivs i. Kläder har alltid intresserat mig och jag har klätt mig originellt ända sedan jag började klä mig själv. För mig har det aldrig funnits begränsningar eller något som heter "att följa modet" eller anpassa sig efter löjliga regler – jag behöver inte klä mig på ett speciellt sätt bara för att jag är kurvig! Jag har träffat så många kvinnor som, oavsett om de bär stora storlekar eller mindre storlekar, går runt med massor med kroppskomplex!

Dress like Marie designar kläder för kvinnor med olika former, från små till stora storlekar.
Dress like Marie designar kläder för kvinnor med olika former, från små till stora storlekar.

Många kunder kommer också till Marie med förutfattade meningar om vad de kan och inte kan ha på sig, oavsett vad de faktiskt gillar. Maries mission har därför blivit att motbevisa alla begränsande uppfattningar.

- Jag vill visa att man visst kan använda randigt fast man är 2XL och att man visst kan ha röda byxor fast man har kurviga lår. ALLT handlar om styling och vad du känner dig fin i. Vårt mål är att ta fram snygga, smickrande kläder för alla kroppar oavsett om de är storlek S eller 4XL.

Boosta självförtroendet

Det var kroppsglädje och viljan att inspirera andra som fick Marie att starta Dress like Marie, och det är just detta som än idag inspirerar henne att driva företaget.

- Min mission är och har alltid varit att just du ska få blomstra för den du är. Ingenting gör oss lika glada som då vi hittar en perfekt matchning mellan en kund och en snygg outfit. Det fyller mig med en sådan värme att få se hur någon lyser upp då plagget sitter perfekt och lyfter fram det fina hos bäraren. Det gör att hon känner sig bekväm, snygg och självsäker – och påminner mig om hur viktigt det är att vi finns och fortsätter sprida kroppsglädje, inspiration och självförtroende!

Om Dress Like Marie

När Marie Backman-Thors inte hittade kläder som passade hennes stil i butikerna hemma började hon i stället köpa sina kläder på sina resor utomlands. Här hittade hon smycken och unika kläder som var färgglada, satt perfekt och fick henne att känna sig fin. Kläderna föll också Maries vänner och bekanta i smaken, som frågade ifall de fick köpa plaggen Marie hade på sig. Sen tog det inte länge innan Marie började köpa extra smycken och kläder med sig hem, och grunden till klädföretaget Dress Like Marie var lagd.

Förutom att erbjuda noga utvalda kläder, skor och accessoarer designar Dress Like Marie även sina egna unika plagg.

Besök Dress Like Maries butik på Torggatan 12 i Mariehamn eller handla online i nätbutiken på www.dresslikemarie.com.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch