Sportig ö

Många idrottshallar och gott om lediga tider

Närkamp i fotbollsmatch i Finlands högsta damliga med spelare från Åland United.

Åland satsar stort på sport och idrottshal­larna ligger på rad. Det är nästan svårt att hitta en idrottsgren som inte går att utöva inomhus.

Allroundhallar

Innebandy, volleyboll, basket, bordtennis och futsal kan spelas i någon av de sju allroundhallarna som finns runt Åland. Allhallen i Eckerö är dessutom så rejält tilltagen att den rymmer en fullstor fotbollsplan!

Specialhallar

Sedan finns en rad specialhallar – för tennis, badminton, gymnastik, ishockey, curling, judo och andra kampsporter. Dessutom finns flera anläggningar som erbjuder banor för bollspor­ten padel. I Vikingahallen i Jomala finns även en bana för squash.

Utomhusanläggningar

Utomhus finns ett flertal fotbollsplaner – även med konstgräs som är öppna året runt. En ny komplett arena för friidrott finns vid Baltichallen i södra Mariehamn. Arenan håller hög klass med snabba mondobanor.

Lediga tider

Det bästa av allt – det finns gott om lediga tider i anläggningarna! Tänk på det nästa gång din förening ska ordna ett träningsläger. På Åland väntar ett sportigt miniäventyr.

Färjeresan blir en liten upp­levelse i sig och väl på Åland kan man bo nära hallarna, ofta rentav på gångavstånd. Det uppskattas av alla. Korta transporter innebär mindre stress och man får mer tid att träna och umgås.

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy