Träningskompisar poserar framför Baltic friidrottsarena i Mariehamn.
Sportig ö

Många idrottshallar och gott om lediga tider

Toppa formen med ett sportigt äventyr på Åland! Här finns många utövare och aktiva föreningar som gärna ställer upp på en träningsmatch.  

Det är nästan svårt att hitta en idrott som inte går att utöva inomhus på Åland. Innebandy, volleyboll, basket, bordtennis och futsal kan spelas i någon av de sju allroundhallarna som finns runt Åland. Allhallen i Eckerö är dessutom så rejält tilltagen att den rymmer en fullstor fotbollsplan.

Sedan finns en rad specialhallar för simning, tennis, badminton, ishockey, hundsport, curling, bowling, judo och andra kampsporter. Populära bollsporten padel har givetvis en egen hall och i Vikingahallen i Jomala finns en bana för squash.

Nyast är Gymnastikarena Åland, en modern hall helt optimerad för gymnastik.

Träna utomhus

Utomhus finns ett flertal fotbollsplaner, vissa med konstgräs, som är öppna året runt. Friidrottarna uppskattar att det finns en komplett arena i södra Mariehamn, som håller hög klass med snabba mondobanor. På den nyinvigda friidrottsarenan arrangerades SFIM i friidrott i augusti 2022.

Vid Ålandstravet finns både travbana och en ovalbanan för islandshästar. Motorsportarna trivs i sin tur vid motorstadion i Vessingsboda. I närheten ligger sportskytteföreningens skjutbana.

Åk på träningsläger

Det bästa av allt är att det finns gott om lediga tider i anläggningarna! Tänk på det nästa gång din förening ska ordna ett träningsläger.

På Åland väntar ett sportigt miniäventyr. Färjeresan blir en liten upplevelse i sig och väl på Åland kan man bo nära hallarna, ofta rentav på gångavstånd. Det uppskattas av alla. Korta transporter innebär mindre stress och mer tid att träna och umgås.

Sporthallar och -planer

ALLROUNDHALLAR: Idrottsgården (även bowling och judo) och Baltichallen i Mariehamn, Vikingahallen i Jomala, Ålands Idrottscenter (även simhall) i Finström och Eckeröhallen i Eckerö.

SPECIALHALLAR: Ishallen Islandia, simhallen Mariebad och Bollhalla för tennis och badminton och Ålands padelcenter i Mariehamn, Gymnastikarena Åland i Jomala, Åland Hotels Curlingcenter i Eckerö, gymmen Avancia och Islands of Granit Crossfit i Mariehamn, Träningsverket och Styrkestället i Jomala, VIBE i Finström.

UTOMHUS: Baltic friidrottsarena samt fotbollsarenan Wiklöf Holding Arena och Backebergs IP i Mariehamn, Bengstböle i Lemland och Markusböle i Finström.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch