Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Sportig ö

Många idrottshallar och gott om lediga tider

Närkamp i fotbollsmatch i Finlands högsta damliga med spelare från Åland United.

Åland satsar stort på sport och idrottshal­larna ligger på rad. Det är nästan svårt att hitta en idrottsgren som inte går att utöva inomhus.

Allroundhallar

Innebandy, volleyboll, basket, bordtennis och futsal kan spelas i någon av de sju allroundhallarna som finns runt Åland. Allhallen i Eckerö är dessutom så rejält tilltagen att den rymmer en fullstor fotbollsplan!

Specialhallar

Sedan finns en rad specialhallar – för tennis, badminton, gymnastik, ishockey, curling, judo och andra kampsporter. Dessutom finns flera anläggningar som erbjuder banor för bollspor­ten padel. I Vikingahallen i Jomala finns även en bana för squash.

Utomhusanläggningar

Utomhus finns ett flertal fotbollsplaner – även med konstgräs som är öppna året runt. En ny komplett arena för friidrott finns vid Baltichallen i södra Mariehamn. Arenan håller hög klass med snabba mondobanor.

Lediga tider

Det bästa av allt – det finns gott om lediga tider i anläggningarna! Tänk på det nästa gång din förening ska ordna ett träningsläger. På Åland väntar ett sportigt miniäventyr.

Färjeresan blir en liten upp­levelse i sig och väl på Åland kan man bo nära hallarna, ofta rentav på gångavstånd. Det uppskattas av alla. Korta transporter innebär mindre stress och man får mer tid att träna och umgås.

Vy från slutet av backen vid Germundö Alpin en solig dag.
Aktiviteter

Utförsåkning vid Germundö Alpin

Ålands eget utförsåkningscentrum Germundö Alpin lockar både slalom- och snowboardåkare till backen i Saltvik.

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tre kvinnor sitter på badhusberget i Mariehamn och njuter av utsikten vintertid.
Resa till Åland

Flygresor till Åland – nu fler turer

Mariehamns flygplats inleder det nya året med nya tidtabeller och fler flygturer från Stockholm, Åbo och Helsingfors. Perfekt för dig som vill uppleva vintern på Åland!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy