Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firade sin första säsong med att vara värd för SFI mästerskapen i friidrott i augusti 2022.

Efter de lyckade mästerskapen finns flera fina banrekord för framtida idrottare att slå!

Baltic Arena är en komplett friidrottsarena med åtta rundbanor och plats för samtliga hopp- och kastgrenar. Här finns även tidtagartorn, en mindre läktare och omklädningsrum i den intilliggande Baltichallen.

Mer sport i staden

Förutom Baltic Arena stoltserar Mariehamn med flera högklassiga idrottsanläggningar, från ishallen Islandia till Idrottsgården med bowlingbanor. Dessutom finns flera fotbollsplaner med både gräs och konstgräs.

Ryggarna på ett sällskap som vandrar på Åland.
Aktiviteter

Vandra längs mångsidiga Lemlandsleden

Vill du vandra över berg, längs skogsstigar och genom byar med vackra gårdar? Vandra då längs Lemlandsleden som går mellan Lemströms kanal och Lumparsund.

Skärmbild från filmen om Stormskärs Maja.
Om Åland

Filmen om Stormskärs Maja - har du sett trailern?

I början av 2024 är det premiär för filmen om Stormskärs Maja med Amanda Jansson och Linus Troedsson i huvudrollerna som Maja och Janne...

Händer på två personer som håller hand på ett tröstfullt sätt.
Evenemang

Viktig dag med fokus på anhöriga och medberoende

Substansbruk påverkar inte bara den som missbrukar, det drabbar även de anhöriga. Därför arrangerar beroendemottagningen vid KST evenemanget...

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy