Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firade sin första säsong med att vara värd för SFI mästerskapen i friidrott i augusti 2022.

Efter de lyckade mästerskapen finns flera fina banrekord för framtida idrottare att slå!

Baltic Arena är en komplett friidrottsarena med åtta rundbanor och plats för samtliga hopp- och kastgrenar. Här finns även tidtagartorn, en mindre läktare och omklädningsrum i den intilliggande Baltichallen.

Mer sport i staden

Förutom Baltic Arena stoltserar Mariehamn med flera högklassiga idrottsanläggningar, från ishallen Islandia till Idrottsgården med bowlingbanor. Dessutom finns flera fotbollsplaner med både gräs och konstgräs.

Petra Heinänen, Edith Holmström, Alex Holmlund och Niklas Häggblom i Kompani Nords Tusenlugn..

Tusenlugn – ett underfundigt höghusdrama

Vad händer när poeten Heidi von Wrights text Tusenlugn omvandlas till ett klurigt och roligt scendrama med fyra skådespelare, en musiker, tolv mikrofonstativ och sjuttio meter tejp?

Två kvinnor kastar frisbeegolf vid Badhusparken i Mariehamn.
Aktiviteter

Åland är en riktig DiscGolf-ö

Allt fler har upptäckt frisbeegolf, eller discgolf som det egentligen heter. Det är ett roligt nöje för hela familjen eller kompisgänget...

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.
Shopping

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tom Yum Goong, thaimat med räkor i skår omgiven av lök, lime, ingefära och chili.
Mat från Åland

Det är lätt att älska thaimat! 

Det thailändska köket är gott, kryddigt, smakrikt och går att variera i oändlighet. Vad är du sugen på idag? Friterat, wokat, ris, nudlar...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy