Sportig ö

Toppa formen med ett sportigt äventyr

Närkamp i fotbollsmatch i Finlands högsta damliga med spelare från Åland United.

Åland satsar stort på sport och idrottshal­larna ligger på rad. Det är nästan svårt att hitta en idrottsgren som inte går att utöva inomhus. Dessutom finns gott om lediga träningstider.

Allroundhallar

Innebandy, volleyboll, basket, bordtennis och futsal kan spelas i någon av de sju allroundhallarna som finns runt Åland. Allhallen i Eckerö är dessutom så rejält tilltagen att den rymmer en fullstor fotbollsplan!

Specialhallar

Sedan finns en rad specialhallar för tennis, badminton, ishockey, curling, bowling, judo och andra kampsporter. Sommaren 2021 invigdes en nyhet – en hall för bollsporten padel. I Vikingahallen i Jomala finns även en bana för squash.

Under 2022 bygger Gymnastics Åland rf dessutom en ny och modern hall helt optimerad för gymnastik. Planerad invigning är i höst.

Utomhusanläggningar

Utomhus finns ett flertal fotbollsplaner – även med konstgräs som är öppna året runt. En ny komplett arena för friidrott finns vid Baltichallen i södra Mariehamn. Arenan håller hög klass med snabba mondobanor.

Ny är också ovalbanan för islandshästar vid Ålandstravets travbana, som är så fin att Åland får arrangera Nordiska mästerskapen för islandshästar 2022. 

Lediga träningstider

Det bästa av allt – det finns gott om lediga tider i anläggningarna! Tänk på det nästa gång din förening ska ordna ett träningsläger. På Åland väntar ett sportigt miniäventyr.

Färjeresan blir en liten upp­levelse i sig och väl på Åland kan man bo nära hallarna, ofta rentav på gångavstånd. Det uppskattas av alla. Korta transporter innebär mindre stress och man får mer tid att träna och umgås.

Skärmbild från digitala utställningen ”Små föremål – stora berättelser” vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Ålands sjöfartsmuseum lockar med digitala pärlor

Utställningen ”Små föremål – stora berättelser” kan du besöka när du vill, oavsett var du befinner dig. Utställningen är nämligen en digital...

Illustration med Fristad som är temat för Mariehamns litteraturdagar 2023.
Evenemang

Mariehamns litteraturdagar 2023 – en fristad för litteraturälskare!

Äntligen är det dags för Mariehamns Litteraturdagar 2023! Njut av intressanta samtal och författarmöten den 23-26 mars i stadsbiblioteket...

Soljus in genom ett fönster vid Kastelholms slott på Åland.

Kastelholms slott i mars betyder viktiga samtal om fred

Välkommen till Kastelholmssamtalen 2023 den 30 mars med temat ”Fred, krig och pengar, pengar, pengar” där Ålands fredsinstitut fortsätter...

Marie Backman-Thors och tre andra kvinnor visar färgglada kläder i stora storlekar från klädmärke Dress like Marie.
Samarbete Shopping

Marie startade klädbutiken hon själv saknade

Marie Backman-Thors har alltid älskat att klä sig i både färg och mönster och gillar kläder så mycket att hon till och med skapat ett eget klädmärke, Dress like Marie.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy