Närkamp i fotbollsmatch i Finlands högsta damliga med spelare från Åland United.
Sportig ö

Toppa formen med ett sportigt äventyr

Åland satsar stort på sport och idrottshal­larna ligger på rad. Det är nästan svårt att hitta en idrottsgren som inte går att utöva inomhus. Dessutom finns gott om lediga träningstider.

Allroundhallar

Innebandy, volleyboll, basket, bordtennis och futsal kan spelas i någon av de sju allroundhallarna som finns runt Åland. Allhallen i Eckerö är dessutom så rejält tilltagen att den rymmer en fullstor fotbollsplan!

Specialhallar

Sedan finns en rad specialhallar för tennis, badminton, ishockey, curling, bowling, judo och andra kampsporter. Sommaren 2021 invigdes en nyhet – en hall för bollsporten padel. I Vikingahallen i Jomala finns även en bana för squash.

Under 2022 bygger Gymnastics Åland rf dessutom en ny och modern hall helt optimerad för gymnastik. Planerad invigning är i höst.

Utomhusanläggningar

Utomhus finns ett flertal fotbollsplaner – även med konstgräs som är öppna året runt. En ny komplett arena för friidrott finns vid Baltichallen i södra Mariehamn. Arenan håller hög klass med snabba mondobanor.

Ny är också ovalbanan för islandshästar vid Ålandstravets travbana, som är så fin att Åland får arrangera Nordiska mästerskapen för islandshästar 2022. 

Lediga träningstider

Det bästa av allt – det finns gott om lediga tider i anläggningarna! Tänk på det nästa gång din förening ska ordna ett träningsläger. På Åland väntar ett sportigt miniäventyr.

Färjeresan blir en liten upp­levelse i sig och väl på Åland kan man bo nära hallarna, ofta rentav på gångavstånd. Det uppskattas av alla. Korta transporter innebär mindre stress och man får mer tid att träna och umgås.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch