Se & Göra

Fyll sommaren med unika upplevelser

Interiör från Skeppargården Pellas med sommarcafé.

Ett badhotell, en skeppargård, ett skärgårdshemman och en äppelträdgård. På Åland finns många fina besöksmål, här presenterar vi fyra.

Livsnjut och strandliv får du vid den fina strandbaren vid badhotellet Carlsro i Degerby. Slå dig ner i en randig solstol och varva goda drinkar med dopp i havet. Kombinera gärna med en hotellnatt, bastubad i strandhuset och badhotellets dansk-åländska smørrebrød.

Ett riktigt bondeslott med en stor dos åländsk sjöfartshistoria hittar du annars vid Skeppargården Pellas i Lemland. I dag är den ståtliga gården ett välkomnande museum med sommarcafé, som givetvis serverar Ålandspannkaka. Njut av atmosfären och få en glimt av livet på den åländska landsbygden vid förra sekelskiftet. I närheten ligger Pellas egen klippstrand med släta röda klippor och fantastisk utsikt över Lumparn.

Äpplen och ö-liv

Mitt i det åländska äppelriket ligger Tjudö. Här bjuder äppelodlaren Öfvergårds in till äppelsafari, en härlig smakresa bland gårdens äpplen och muster med utvalda smakbitar. En riktig äpplevelse! Eller så bokar du en vagn för picknick i äppelträdgården.

Unik är också Silverskär Islands med fyra öar i Ålands skärgård. I sommar har även du som enskild gäst möjlighet att njuta av miljöerna vid det gamla skärgårdshemmanet. Boka en sommarmiddag på Silverskär 19.7 eller följ med på öppen ö till Klobben 3-4.8, ett modernt fiskeläge vid randen till havet.

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy