Interiör från Skeppargården Pellas med sommarcafé.
Se & Göra

Fyll sommaren med unika upplevelser

Ett badhotell, en skeppargård, ett skärgårdshemman och en äppelträdgård. På Åland finns många fina besöksmål, här presenterar vi fyra.

Livsnjut och strandliv får du vid den fina strandbaren vid badhotellet Carlsro i Degerby. Slå dig ner i en randig solstol och varva goda drinkar med dopp i havet. Kombinera gärna med en hotellnatt, bastubad i strandhuset och badhotellets dansk-åländska smørrebrød.

Ett riktigt bondeslott med en stor dos åländsk sjöfartshistoria hittar du annars vid Skeppargården Pellas i Lemland. I dag är den ståtliga gården ett välkomnande museum med sommarcafé, som givetvis serverar Ålandspannkaka. Njut av atmosfären och få en glimt av livet på den åländska landsbygden vid förra sekelskiftet. I närheten ligger Pellas egen klippstrand med släta röda klippor och fantastisk utsikt över Lumparn.

Äpplen och ö-liv

Mitt i det åländska äppelriket ligger Tjudö. Här bjuder äppelodlaren Öfvergårds in till äppelsafari, en härlig smakresa bland gårdens äpplen och muster med utvalda smakbitar. En riktig äpplevelse! Eller så bokar du en vagn för picknick i äppelträdgården.

Unik är också Silverskär Islands med fyra öar i Ålands skärgård. I sommar har även du som enskild gäst möjlighet att njuta av miljöerna vid det gamla skärgårdshemmanet. Boka en sommarmiddag på Silverskär 19.7 eller följ med på öppen ö till Klobben 3-4.8, ett modernt fiskeläge vid randen till havet.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch