Shopping

Fokus på keramik från Åland

Keramik från Åland.

Keramiken på Åland växte i popularitet under 1980-talet tack vare inflytandet från inflyttade keramiker. Några av dem är ännu aktiva och kan besökas – många nya dyker också upp!

”Det är något väldigt vackert att få vara en del av människors vardag” säger keramikern Judy Kuitunen om sina bruksföremål. Hennes vardagskeramik och konstkeramik hittar du i det vackra gamla slakteriet i Gölby, med sommaröppet i juli.

I Hammarland välkomnar Siv och Simon Linney vid Lugnet Keramik dig till sin sommaröppna keramikverkstad på landsbygden. Parets brukskeramik hittar du också hos SALT i Sjökvarteret, liksom keramik av både Maj Branders och Mia Englund.

Mia Englund har annars sin verkstad och butik i Smakbyn där du både kan köpa keramik i Mias egen design och få hjälp med att skapa dina egna alster.

Om du är nyfiken på keramik tar Mia emot bokningar för kurser och arrangerar även tillfällen under året där du får prova på att dreja och kavla.

Mer handdrejat

Keramik hittar du även vid Viktor Crafts & Design, där lekfulla bruksföremål och inredningsdetaljer från Kastanj Formgivning sticker ut. Eller vad sägs om en blomkruka formad som ett fantasifullt ansikte med öron och ring i näsan, där växten får agera frisyr? En hel del stilren och användbar keramik hittar du också, som spillkummar, kannor och krukor.

Utvald keramik finns även i museibutiken vid Ålands kulturhistoriska museum och konstmuseum.

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy