Mat från Åland

Ett stort urval av restauranger att njuta av

Uteserveringen vid Restaurang ÅSS vid västra hamnen i Mariehamn.

På Åland är det tätt mellan restaurangerna, bara vyerna varierar. Från landsbygd och skärgård till stadens gator.

Många av restaurangerna i Mariehamn ligger vackert vid vattnet i någon av stadens två hamnar. I öster kan du välja mellan F.P von Knorring, Brasserie Ångbåtsbryggan, Club Marin, Arken Garden, Pub Niska eller restaurangbåten M/S Sunnan II, som erbjuder lunch- och middagskryssningar. Bästa kvällssolen hittar du i västra hamnen hos Restaurang Nautical, ÅSS Paviljongen eller Pub Albin.

Även i centrum finns det många restauranger att upptäcka. Compagniet till exempel, som är perfekt för umgänge. Omgiven av draperier och orientaliska mattor kan du samla gänget för att äta gott, dricka spännande gindrinkar och spela shuffleboard, boule och biljard. Populära är också Indigo restaurang & bar, Boquerian, Park restaurang & bar och sommarserveringen Arken Garden.

På landet eller vid vattnet

Om du söker kulinariska upplevelser på landsbygden kan du besöka Michael Björklund vid Smakbyn i Sund, Mormors Gröna Hus i Lemland eller slå dig ner omgiven av äppelträden vid Grannas Bistro i Finström.

I skärgården ligger restaurangerna i sin tur ofta vid bryggkanten med vyer därefter. Besök gärna Brudhäll med restaurang och hotell på Kökar, Restaurang Salteriet på Sottunga, Hamnmagasinet på Vårdö och Seagram på Föglö.

På Ålands huvudö, men vid havet, ligger Gastropub Bodegan och Restaurang Q i Eckerö samt Lolo’s Seaside Café & Restaurant i Geta.

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy