Drönarbild av Viking Glory i Ålands och Åbolands skärgård.

Viking Glory – Östersjöns nyaste stjärna

Nu kan du boka en kryssning i Östersjön med specialdesignade Viking Glory, ett av världens klimatsmartaste fartyg. Ombord väntar en kryssningsupplevelse utöver det vanliga!

Tack vare stora panoramafönster ser Viking Glory till att du inte missar något av skärgården du passerar. Du får verkligen njuta av havet och de fina vyerna när du är ombord. Däremellan kan du roa dig med att besöka restauranger, barer, den imponerande takterrassen allra högst upp – och Östersjöns första flytande saluhall.

Restaurang Kobba på Viking Glory.
Avslappnade restaurang Kobba lockar med både vyer och smakupplevelser.

Givetvis lockar det också med taxfreeshopping i Viking Glorys guldglänsande shoppingvärld. Och glöm inte att planera in lite vila i Glorys fina hytter med bekväma sängar.

Ålänningarna är särskilt stolta över konstnären Jonas Wilén, som står bakom utsmyckningen av hytterna.

Jag har skapat stiliserade kustlandskap med öar fyllda av symboler och annat som hör våra närområden kring Östersjön till. Nya och gamla föremål, saker med kulturhistoria, ett gammalt fiskeredskap kan få samsas med en iPhone. Ett myller av små detaljer, som kan utläsas först vid en närmare titt. Jag hoppas att du som kommer att betrakta mina verk ombord uppskattar mitt konstnärliga bidrag till din kryssning.
 

Premium hytt ombord på Viking Glory med konst av Jonas Wilén.
Trevligt med skärgårdsvyer både i hytten och utanför fönstret. Här i Viking Glorys premiumhytt.

Aktiv vila

Förutom god mat och dryck varvat med shopping erbjuder Glory både träning och avslappning i gym- och spaavdelningen. Här kan du delta i virtuella träningspass eller köra själv i gymmet. Efteråt är det skönt att varva ner i relaxpoolen, bubbelbadet eller med en skön behandling. Testa också snögrottan!

Barnen uppskattar förstås att skeppskatten Ville Viking även är med ombord på Viking Glory.

Foto: Viking Line

Välkommen ombord på Viking Glory

Viking Glory trafikerar kvällsavgången från Stockholm via Åland till Åbo. Från Åbo sker avgången på morgonen via Åland tillbaka till Stockholm.

Boka en kryssning med Viking Glory:

Avresa från Sverige

Avresa från Finland

Avresa från Åland

Fakta om fartyget

Viking Glory är byggt i Xiamen i Kina.  

Längd 222,55 meter
Bredd 35 meter
Hastighet 22,1 knop
Passagerare 2800
Besättning 200.

Fler artiklar inom samma bransch