Mat från Åland

Välj lokalt mathantverk!

Barn vid äppelträd

Välj lokala delikatesser och njut av genuint mathantverk. Förutom att det smakar gott är det också gott för samvetet att vara med och stöda våra lokala matproducenter!

Nedan hittar du tips på godsaker att hälla i glaset och lägga på din Ålandstallrik. Smaklig måltid!

Inspiration

Skumpis på flaska

Amalias Limonad

Vi är en genuin limonadfabrik, som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt på åländska och inhemska bär och frukter utan konstgjorda tillsatser. Välkommen till vår gårdsbutik!

Olika slags skaldjur

Fina Fisken

Vår butik är fylld av färsk, rökt och gravad fisk. Abborre, sik, lax, gädda, tonfisk, blåmussla. Färdiga delikatesser, goda pajer, soppor, räksmörgåsar och saftiga spett till sommarens grillning. Besök vår butik eller beställ per telefon!

Grannas äppelmust

Grannas Äppel

I Ålands sköna skärgårdsluft får äpplena mogna på kvist. Hos oss förvaltas och utvecklas de odlingstraditioner som en gång inleddes i byn. Varje höst plockas äpplen av hög kvalitet för hand och pressas till god och naturlig must.

En grupp mathantverkare

Mathantverkarna

Mathantverkarna är en växande yrkeskår på Åland, som med stort kunnande och kärlek till råvaran skapar unika produkter med rik smak, av hög kvalitet och med tydlig identitet. Åland har mycket att erbjuda i sin vackra skärgårdsmiljö.

Handgjorda praliner

Mercedes Chocolaterie

Vi skapar choklad i världsklass med utsökta lokala produkter. I vår chokladbutik hittar du många frestelser. Utsökta handgjorda praliner, som är en komposition av smaknyanser som avlöser varandra i munnen.

Korv med vitlök

W.J Dahlman

I över 90 år har vi levererat god mat av högsta kvalitet, gjord på de bästa lokala råvarorna. Allt från traditionell leverpastej till Salsiccia råkorv. Under sommarsäsongen är bl a våra grillkorvar och högrevsburgare storsäljare.

Kossor och produkter

Ålandsmejeriet

Ren åländsk natur och färsk mjölk av bästa kvalitet kännetecknar våra goda produkter. Vi är ett litet mejeri som låter hantverksskickligheten bidra till såväl smaken som känslan hos våra prisbelönta ostar, yoghurtar mm.

Trälåda fylld med äppel

Öfvergårds

Välkommen på äppelsafari med provsmakning av gårdens produkter i gårdsbutiken. Vi är stolta över att ha vunnit flera guld i FM i Mathantverk, bl a för vår äppelmust. Vill du plocka äppel själv – hyr ett äppelträd hos oss!

Skådespelaren Matts Stenlund med en bukett med rosor.
Evenemang

Åländsk stand up med Matts Stenlund

Skådespelaren Matts Stenlund går från teater till stand up-show i helgens två föreställningar av ”Singelolycka på Tinder – en renodlad...

Mezzosopranen Jenny Carlstedt tolkar tyska kompositören Clara Schumann.
Evenemang

En konsert i ord och toner när Jenny tolkar Clara

Tyska Clara Schumann var en av 1800-talets mest berömda pianister och kompositörer. Under konserten ”Clara Schumann eftersom det handlar om ett verk av en kvinna” ger mezzosopranen Jenny Carlstedt sin tolkning av Claras intressanta levnadsöde.

Interiör från Compagniet restaurang och bar i Mariehamn med indisk touch.
Mat från Åland

Compagniet – en touch av Indien mitt i Mariehamn

Hotell Arkipelag välkomnar hösten med invigning av Compagniet, hotellets nya restaurang och bar med en känsla av orienten. En given...

Sovrum vid Klintvägen Apartments i Mariehamn.
Bo på Åland

Moderna och nymöblerade semesterlägenheter på Åland

Vill du bo bekvämt i en ljus och modern lägenhet under din semester på Åland? Klintvägen Apartments erbjuder flera barnvänliga, nymöblerade...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy