Mat från Åland

Välj lokalt mathantverk!

Uppdukat bord med åländska matvaror och mathantverk i soluppgången i Sjökvarteret.

Tänk som en #axgan och välj lokala delikatesser och njut av genuint mathantverk när du handlar på Åland. Förutom att det smakar gott är det också gott för samvetet att vara med och stöda våra lokala matproducenter! 

Nedan hittar du tips på godsaker att hälla i glaset och lägga på din Ålandstallrik. Använd gärna taggarna #axgan och #sättÅlandpåtallriken om du publicerar på sociala medier. Smaklig måltid!
axgan = en person som väljer lokalproducerad mat och andra lokalproducerade varor från lokala handlare när hen befinner sig på Åland.

Inspiration

Medvurst och marinader

Bolstaholms gård

Vi producerar ett hållbart gräsbeteskött där våra kossor får beta på strandängar. Det ger ett åländskt premiumkött som smakar gott både i munnen och i själen. Prova på våra hamburgerbiffar, medvurst, kryddor och marinader!

Olika slags skaldjur

Fina Fisken

Vår butik är fylld av färsk, rökt och gravad fisk. Abborre, sik, lax, gädda, tonfisk och blåmussla. Färdiga delikatesser, goda pajer, soppor, räksmörgåsar, saftiga spett till sommarens grillning och sushi. Besök vår butik eller beställ per telefon!

Grannas äppelmust

Grannas Äppel

I Ålands sköna skärgårdsluft får äpplena mogna på kvist. Hos oss förvaltas och utvecklas de odlingstraditioner som en gång inleddes i byn. Varje höst plockas äpplen av hög kvalitet för hand och pressas till god och naturlig must.

Marskogens lamm - får på bete

Marskogens lamm

Välkommen till vårt småskaliga familjejordbruk med charktillverkning. Hos oss kan du fika och handla produkter i vår gårdsbutik. Vi erbjuder korv, rökt kött, skinn, garn och åländskt hantverk. Allt inramat av gårdens betande får.

Churrasco korv

W.J Dahlman

I över 90 år har vi levererat god mat av högsta kvalitet, gjord på de bästa lokala råvarorna. Allt från traditionell leverpastej till Salsiccia råkorv. Under sommarsäsongen är bl a våra grillkorvar och högrevsburgare storsäljare.

Geten Sylvester

Wätteros gård

Vi är en liten ekologisk getgård med getter, får, höns och bin. Vi producerar och säljer getost; vitmögel, blåmögel, salladsost och grillost. Vi erbjuder också gårdens lammkött och killingkött, samt skinn, läder och honung. 

Åländska produkter

Ålandsmejeriet

Ren åländsk natur och färsk mjölk av bästa kvalitet kännetecknar våra goda produkter. Vi är ett litet mejeri som låter hantverksskickligheten bidra till såväl smaken som känslan hos våra prisbelönta ostar, yoghurtar mm.

Produktbild

Ålands Senap

Vi tillverkar åländska produkter som förhöjer smaken! Vi har lång tradition och erfarenhet av tillverkning av senap, ketchup, marinader, såser och dressing. Prova på någon av våra spännande smaker som Cognac senap och pepparketchup!

Äppelblommor på en kvis med grönska i bakgrunden.
Sevärt

Åland grönskar under vårens mest upplevelserika helg

Upptäck den åländska landsbygden i blomstrande vårskrud under Åland Grönskar den 28-29 maj. På programmet står allt från ådvandring och...

Massor med plastleksaker och leksaksbilar på ett torgbord.
Barnens Åland

Barnloppis med unga entreprenörer

Återbruk med ny vinkel blir det på torget i Mariehamn lördagen den 13 augusti när City Mariehamn bjuder in till barnens egen loppmarknad...

Paddling i solnedgången på Åland.
Aktiviteter

Paddling i alla väderstreck

Åland har fina förutsättningar för paddling. Inte bara sommartid, även våren och hösten är suveräna. Här finns öar i parti och minut. Stora...

Åda ruvar under skydd byggt av föreningen Ådans Vänner.
Aktiviteter

Följ med på ådsafari till Båtskären i Ålands skärgård

Varje vår och försommar erbjuder projektet Ådans Vänner guidade turer till sin ådkoloni på Båtskären söder om Mariehamn. Under ett ådsafari...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy