Mat från Åland

Välj lokalt mathantverk!

Barn vid äppelträd

Välj lokala delikatesser och njut av genuint mathantverk. Förutom att det smakar gott är det också gott för samvetet att vara med och stöda våra lokala matproducenter!

Nedan hittar du tips på godsaker att hälla i glaset och lägga på din Ålandstallrik. Smaklig måltid!

Inspiration

Skumpis på flaska

Amalias Limonad

Vi är en genuin limonadfabrik, som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt på åländska och inhemska bär och frukter utan konstgjorda tillsatser. Välkommen till vår gårdsbutik!

Olika slags skaldjur

Fina Fisken

Vår butik är fylld av färsk, rökt och gravad fisk. Abborre, sik, lax, gädda, tonfisk, blåmussla. Färdiga delikatesser, goda pajer, soppor, räksmörgåsar och saftiga spett till sommarens grillning. Besök vår butik eller beställ per telefon!

Grannas äppelmust

Grannas Äppel

I Ålands sköna skärgårdsluft får äpplena mogna på kvist. Hos oss förvaltas och utvecklas de odlingstraditioner som en gång inleddes i byn. Varje höst plockas äpplen av hög kvalitet för hand och pressas till god och naturlig must.

En grupp mathantverkare

Mathantverkarna

Mathantverkarna är en växande yrkeskår på Åland, som med stort kunnande och kärlek till råvaran skapar unika produkter med rik smak, av hög kvalitet och med tydlig identitet. Åland har mycket att erbjuda i sin vackra skärgårdsmiljö.

Handgjorda praliner

Mercedes Chocolaterie

Vi skapar choklad i världsklass med utsökta lokala produkter. I vår chokladbutik hittar du många frestelser. Utsökta handgjorda praliner, som är en komposition av smaknyanser som avlöser varandra i munnen.

Korv med vitlök

W.J Dahlman

I över 90 år har vi levererat god mat av högsta kvalitet, gjord på de bästa lokala råvarorna. Allt från traditionell leverpastej till Salsiccia råkorv. Under sommarsäsongen är bl a våra grillkorvar och högrevsburgare storsäljare.

Kossor och produkter

Ålandsmejeriet

Ren åländsk natur och färsk mjölk av bästa kvalitet kännetecknar våra goda produkter. Vi är ett litet mejeri som låter hantverksskickligheten bidra till såväl smaken som känslan hos våra prisbelönta ostar, yoghurtar mm.

Trälåda fylld med äppel

Öfvergårds

Välkommen på äppelsafari med provsmakning av gårdens produkter i gårdsbutiken. Vi är stolta över att ha vunnit flera guld i FM i Mathantverk, bl a för vår äppelmust. Vill du plocka äppel själv – hyr ett äppelträd hos oss!

Konstnären Minna Öberg vid havet.
Evenemang

Delta digitalt i skaparprocessen

Konstnären Minna Öberg öppnar dörren till sitt skapande i samarbete med NIPÅ lördagen den 15 maj klockan 15-17. Följ livesändningen på...

Lummig vårbild från Ramsholmen med vitsippor och hassel.
Sjukvård och hälsa

Bra att veta om fästingar

Marika Nordberg, infektionsläkare vid ÅHS, ger sina bästa råd för att handskas med de små krypen till tidningen Åland Just Nu. Åland är ett...

Vy med Kastelholms slott i bakgrunden från golfbana vid Ålands golfklubb.
Aktiviteter

Har du testat nya Slottsbanan?

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb har byggts om rejält och nyöppnade för spel sommaren 2020. Välkommen till en helt ny golfupplevelse på...

Flyfoto över Kastelholms slott med Kasteholms gästhamn i bakgrunden.
Sevärt

Upplev mångsidiga Kastelholm

Kastelholm är en naturskön och historisk bygd. Hit kan du komma sjövägen med egen båt eller landvägen och njuta av god mat, härlig golf och...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy