Mat från Åland

Välj lokalt mathantverk!

Barn vid äppelträd

Välj lokala delikatesser och njut av genuint mathantverk. Förutom att det smakar gott är det också gott för samvetet att vara med och stöda våra lokala matproducenter!

Nedan hittar du tips på godsaker att hälla i glaset och lägga på din Ålandstallrik. Smaklig måltid!

Tema-annonser

Skumpis på flaska

Amalias Limonad

Vi är en genuin limonadfabrik, som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt på åländska och inhemska bär och frukter utan konstgjorda tillsatser. Välkommen till vår gårdsbutik!

Olika slags skaldjur

Fina Fisken

Vår butik är fylld av färsk, rökt och gravad fisk. Abborre, sik, lax, gädda, tonfisk, blåmussla. Färdiga delikatesser, goda pajer, soppor, räksmörgåsar och saftiga spett till sommarens grillning. Besök vår butik eller beställ per telefon!

Grannas äppelmust

Grannas Äppel

I Ålands sköna skärgårdsluft får äpplena mogna på kvist. Hos oss förvaltas och utvecklas de odlingstraditioner som en gång inleddes i byn. Varje höst plockas äpplen av hög kvalitet för hand och pressas till god och naturlig must.

En grupp mathantverkare

Mathantverkarna

Mathantverkarna är en växande yrkeskår på Åland, som med stort kunnande och kärlek till råvaran skapar unika produkter med rik smak, av hög kvalitet och med tydlig identitet. Åland har mycket att erbjuda i sin vackra skärgårdsmiljö.

Handgjorda praliner

Mercedes Chocolaterie

Vi skapar choklad i världsklass med utsökta lokala produkter. I vår chokladbutik hittar du många frestelser. Utsökta handgjorda praliner, som är en komposition av smaknyanser som avlöser varandra i munnen.

Korv med vitlök

W.J Dahlman

I över 90 år har vi levererat god mat av högsta kvalitet, gjord på de bästa lokala råvarorna. Allt från traditionell leverpastej till Salsiccia råkorv. Under sommarsäsongen är bl a våra grillkorvar och högrevsburgare storsäljare.

Kossor och produkter

Ålandsmejeriet

Ren åländsk natur och färsk mjölk av bästa kvalitet kännetecknar våra goda produkter. Vi är ett litet mejeri som låter hantverksskickligheten bidra till såväl smaken som känslan hos våra prisbelönta ostar, yoghurtar mm.

Trälåda fylld med äppel

Öfvergårds

Välkommen på äppelsafari med provsmakning av gårdens produkter i gårdsbutiken. Vi är stolta över att ha vunnit flera guld i FM i Mathantverk, bl a för vår äppelmust. Vill du plocka äppel själv – hyr ett äppelträd hos oss!

Flygfoto över växthuscaféet Humlan.
Mat från Åland

Goda smaker och fina upplevelser på Syskonhem i Norrby

Till släktgården Syskonhem i Norrby i Lemland välkomnar Malin och Matz Olsson alla som uppskattar god mat i lantlig miljö. På dagtid i...

trälåda öl
Mat från Åland

Närproducerat och alkoholfritt sommarens trender

Efter en vår där restauranger fått fokusera på take-away är sommaren är här och de åländska krogarna får öppna upp igen. Åland Just Nu ringde upp några åländska krogprofiler för att fråga vad sommarens trender kan tänkas bli.

Dejt
Hemester på Åland

Tre tips för den perfekta dejten

Pasta hemma vid köksbordet kan vara trevligt men på Sommaråland finns många romantiska platser att upptäcka. Här är tre exempel på hur man kan lyxa till det för en speciell dag eller helt vanlig måndag.

Linda Karlsson, Inger Nygård och Annika Åkerfelt i butiken Viktor Crafts & Design.
Shopping

Viktor, ett hantverkshus att upptäcka. Många gånger.

Viktor med café, konsthantverk, design och återbruk i trivsam blandning är en skattkista fylld med upplevelser för alla sinnen. När du rör...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy