Mat från Åland

Välj lokalt mathantverk!

Barn vid äppelträd

Välj lokala delikatesser och njut av genuint mathantverk. Förutom att det smakar gott är det också gott för samvetet att vara med och stöda våra lokala matproducenter!

Nedan hittar du tips på godsaker att hälla i glaset och lägga på din Ålandstallrik. Smaklig måltid!

Inspiration

Skumpis på flaska

Amalias Limonad

Vi är en genuin limonadfabrik, som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt på åländska och inhemska bär och frukter utan konstgjorda tillsatser. Välkommen till vår gårdsbutik!

Olika slags skaldjur

Fina Fisken

Vår butik är fylld av färsk, rökt och gravad fisk. Abborre, sik, lax, gädda, tonfisk, blåmussla. Färdiga delikatesser, goda pajer, soppor, räksmörgåsar och saftiga spett till sommarens grillning. Besök vår butik eller beställ per telefon!

Grannas äppelmust

Grannas Äppel

I Ålands sköna skärgårdsluft får äpplena mogna på kvist. Hos oss förvaltas och utvecklas de odlingstraditioner som en gång inleddes i byn. Varje höst plockas äpplen av hög kvalitet för hand och pressas till god och naturlig must.

En grupp mathantverkare

Mathantverkarna

Mathantverkarna är en växande yrkeskår på Åland, som med stort kunnande och kärlek till råvaran skapar unika produkter med rik smak, av hög kvalitet och med tydlig identitet. Åland har mycket att erbjuda i sin vackra skärgårdsmiljö.

Handgjorda praliner

Mercedes Chocolaterie

Vi skapar choklad i världsklass med utsökta lokala produkter. I vår chokladbutik hittar du många frestelser. Utsökta handgjorda praliner, som är en komposition av smaknyanser som avlöser varandra i munnen.

Korv med vitlök

W.J Dahlman

I över 90 år har vi levererat god mat av högsta kvalitet, gjord på de bästa lokala råvarorna. Allt från traditionell leverpastej till Salsiccia råkorv. Under sommarsäsongen är bl a våra grillkorvar och högrevsburgare storsäljare.

Kossor och produkter

Ålandsmejeriet

Ren åländsk natur och färsk mjölk av bästa kvalitet kännetecknar våra goda produkter. Vi är ett litet mejeri som låter hantverksskickligheten bidra till såväl smaken som känslan hos våra prisbelönta ostar, yoghurtar mm.

Trälåda fylld med äppel

Öfvergårds

Välkommen på äppelsafari med provsmakning av gårdens produkter i gårdsbutiken. Vi är stolta över att ha vunnit flera guld i FM i Mathantverk, bl a för vår äppelmust. Vill du plocka äppel själv – hyr ett äppelträd hos oss!

Barn som tittar i en skattkista i lekrummet vid Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Fira Finland med skeppsråttan Ruby

Familjedag på Ålands sjöfartsmuseum den 6 december är numera en kär tradition, så även i år. På självständighetsdagen är du välkommen på en...

Julig stämningsbild med glögg, pepparkakor, kanel och pynt.
Hemester på Åland

Hitta julstämningen på Åland

Njut av julens många höjdpunkter på Åland. Bland trivsamma marknader och dukade julbord tar det inte länge innan julstämningen infinner sig...

Anders Widesköld och Fredrik Lind vid WL Profile.

Anlita proffsen när du behöver hjälp med företagsprofileringen

Anders Widesköld och Fredrik Lind vid WL Profile har lång erfarenhet av profilreklambranschen och hjälper företag och föreningar att stärka...

Händer som håller i mobiltelefoner.
Om Aland.com

Snabbkoll på nyhetsflödet – det har aldrig varit enklare! 

När är den efterfrågade mediasidan på Aland.com tillbaka! Här har vi samlat det senaste i nyhetsflödet så att du enkelt kan hänga med i vad...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy