Mat från Åland

Välj lokalt mathantverk!

Barn vid äppelträd

Välj lokala delikatesser och njut av genuint mathantverk. Förutom att det smakar gott är det också gott för samvetet att vara med och stöda våra lokala matproducenter!

Nedan hittar du tips på godsaker att hälla i glaset och lägga på din Ålandstallrik. Smaklig måltid!

Inspiration

Skumpis på flaska

Amalias Limonad

Vi är en genuin limonadfabrik, som tillverkar limonad och andra drycker på ett traditionellt hantverksmässigt sätt på åländska och inhemska bär och frukter utan konstgjorda tillsatser. Välkommen till vår gårdsbutik!

Olika slags skaldjur

Fina Fisken

Vår butik är fylld av färsk, rökt och gravad fisk. Abborre, sik, lax, gädda, tonfisk, blåmussla. Färdiga delikatesser, goda pajer, soppor, räksmörgåsar och saftiga spett till sommarens grillning. Besök vår butik eller beställ per telefon!

Grannas äppelmust

Grannas Äppel

I Ålands sköna skärgårdsluft får äpplena mogna på kvist. Hos oss förvaltas och utvecklas de odlingstraditioner som en gång inleddes i byn. Varje höst plockas äpplen av hög kvalitet för hand och pressas till god och naturlig must.

En grupp mathantverkare

Mathantverkarna

Mathantverkarna är en växande yrkeskår på Åland, som med stort kunnande och kärlek till råvaran skapar unika produkter med rik smak, av hög kvalitet och med tydlig identitet. Åland har mycket att erbjuda i sin vackra skärgårdsmiljö.

Handgjorda praliner

Mercedes Chocolaterie

Vi skapar choklad i världsklass med utsökta lokala produkter. I vår chokladbutik hittar du många frestelser. Utsökta handgjorda praliner, som är en komposition av smaknyanser som avlöser varandra i munnen.

Korv med vitlök

W.J Dahlman

I över 90 år har vi levererat god mat av högsta kvalitet, gjord på de bästa lokala råvarorna. Allt från traditionell leverpastej till Salsiccia råkorv. Under sommarsäsongen är bl a våra grillkorvar och högrevsburgare storsäljare.

Kossor och produkter

Ålandsmejeriet

Ren åländsk natur och färsk mjölk av bästa kvalitet kännetecknar våra goda produkter. Vi är ett litet mejeri som låter hantverksskickligheten bidra till såväl smaken som känslan hos våra prisbelönta ostar, yoghurtar mm.

Trälåda fylld med äppel

Öfvergårds

Välkommen på äppelsafari med provsmakning av gårdens produkter i gårdsbutiken. Vi är stolta över att ha vunnit flera guld i FM i Mathantverk, bl a för vår äppelmust. Vill du plocka äppel själv – hyr ett äppelträd hos oss!

Redaktionella annonser på webben hos Ålandstidningen och Aland.com.
Annons

Redaktionell annonsering med bättre spridning och synlighet

Få ut så mycket som möjligt av din redaktio­nella annons genom att boka Aland.com’s och Ålands­tidningens gemen­samma annons­paket! I...

Interiör med möbler och inredningsdetaljer i Fejas inredningsbutik.
Shopping

Alltid miljöfokus hos Feja

Många förknippar Feja med städning och inredning, men få är medvetna om att företaget också har ett långvarigt miljöengagemang.

Par med vandringsstavar vid fästningsruinerna i Bomarsund.
Hemester på Åland

Promenader och vandring – de naturliga hälsokurerna

En rejäl naturdos är rena rama hälsokuren. Du slappnar av, andas lugnare och tänker klarare. Och det bästa av allt. Naturupplevelser är...

Tallrik med somrig sallad på restaurang.
Mat från Åland

En matresa runt Åland

Låt restaurangerna styra din rundresa på Åland! Det finns många att välja på – både i Mariehamn och på landsbygden. Restaurangtätt i...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy