Mat från Åland

Smakar gott med åländskt i glaset!

Glas och flaskor med cider och öl från Open Water Brewery.

På Åland tillverkas ädla drycker i olika smaker hos våra lokala bryggerier och brännerier. Från öl och cider till starkare drycker.

På Åland finns två ölbryggerier – Stallhagen och Open Water Brewery – som gör öl på ett hantverksmässigt sätt.

Open Water Brewery startades av några kompisar, som som ville brygga öl som de själva gillade. De gör mindre satser av sorter med namn som Old & Bitter, Kvack! Kvack! Boom! och Farm House. Även cider som Påriktigt Cider. Utbudet varierar.

Kolla öppettiderna för bryggeriets gårdsbutik på Facebook!

Egen gastropub

Stallhagen har flera olika sorter i sitt utbud. Många gillar honungsölet som är smaksatt med äkta åländsk honung. Bryggeriet gör även säsongsöl som julölen Bock.

Vid bryggeriet finns en butik, som säljer åländska deliktesser, och en gastropub som serverar erkänt god husmanskost. Givetvis säljs bryggeriets öl på fat i puben.

Ädla drycker

Åland Distillery har all sin spritbrännarutrustning i en byggnad som ligger intill Jan Karlsgården och Smakbyn i Kastelholm.

Destilleriet gör sin gin av bland annat enbär, rölleka, renfana och kummin. Företaget har också lanserat en åländsk Long Drink som kombinerar smaken av den egna ginen med blodapelsinjuice och basilika.

Destilleriet tar emot besökare på guidning och smakprovning.

Bryggerier och destillerier på Åland

Open Water Brewery

Bryggeri Stallhagen

Åland Distillery

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy