Mat från Åland

Smakar gott med åländskt i glaset!

Glas och flaskor med cider och öl från Open Water Brewery.

På Åland tillverkas ädla drycker i olika smaker hos våra lokala bryggerier och brännerier. Från öl och cider till starkare drycker.

På Åland finns två ölbryggerier – Stallhagen och Open Water Brewery – som gör öl på ett hantverksmässigt sätt.

Open Water Brewery startades av några kompisar, som som ville brygga öl som de själva gillade. De gör mindre satser av sorter med namn som Old & Bitter, Kvack! Kvack! Boom! och Farm House. Även cider som Påriktigt Cider. Utbudet varierar.

Kolla öppettiderna för bryggeriets gårdsbutik på Facebook!

Egen gastropub

Stallhagen har flera olika sorter i sitt utbud. Många gillar honungsölet som är smaksatt med äkta åländsk honung. Bryggeriet gör även säsongsöl som julölen Bock.

Vid bryggeriet finns en butik, som säljer åländska deliktesser, och en gastropub som serverar erkänt god husmanskost. Givetvis säljs bryggeriets öl på fat i puben.

Ädla drycker

Åland Distillery har all sin spritbrännarutrustning i en byggnad som ligger intill Jan Karlsgården och Smakbyn i Kastelholm.

Destilleriet gör sin gin av bland annat enbär, rölleka, renfana och kummin. Företaget har också lanserat en åländsk Long Drink som kombinerar smaken av den egna ginen med blodapelsinjuice och basilika.

Destilleriet tar emot besökare på guidning och smakprovning.

Bryggerier och destillerier på Åland

Open Water Brewery

Bryggeri Stallhagen

Åland Distillery

Ryggarna på ett sällskap som vandrar på Åland.
Aktiviteter

Vandra längs mångsidiga Lemlandsleden

Vill du vandra över berg, längs skogsstigar och genom byar med vackra gårdar? Vandra då längs Lemlandsleden som går mellan Lemströms kanal och Lumparsund.

Skärmbild från filmen om Stormskärs Maja.
Om Åland

Filmen om Stormskärs Maja - har du sett trailern?

I början av 2024 är det premiär för filmen om Stormskärs Maja med Amanda Jansson och Linus Troedsson i huvudrollerna som Maja och Janne...

Händer på två personer som håller hand på ett tröstfullt sätt.
Evenemang

Viktig dag med fokus på anhöriga och medberoende

Substansbruk påverkar inte bara den som missbrukar, det drabbar även de anhöriga. Därför arrangerar beroendemottagningen vid KST evenemanget...

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy