Glas och flaskor med cider och öl från Open Water Brewery.
Mat från Åland

Smakar gott med åländskt i glaset!

På Åland tillverkas ädla drycker i olika smaker hos våra lokala bryggerier och brännerier. Från öl och cider till starkare drycker.

På Åland finns två ölbryggerier – Stallhagen och Open Water Brewery – som gör öl på ett hantverksmässigt sätt.

Open Water Brewery startades av några kompisar, som som ville brygga öl som de själva gillade. De gör mindre satser av sorter med namn som Old & Bitter, Kvack! Kvack! Boom! och Farm House. Även cider som Påriktigt Cider. Utbudet varierar.

Kolla öppettiderna för bryggeriets gårdsbutik på Facebook!

Egen gastropub

Stallhagen har flera olika sorter i sitt utbud. Många gillar honungsölet som är smaksatt med äkta åländsk honung. Bryggeriet gör även säsongsöl som julölen Bock.

Vid bryggeriet finns en butik, som säljer åländska deliktesser, och en gastropub som serverar erkänt god husmanskost. Givetvis säljs bryggeriets öl på fat i puben.

Ädla drycker

Åland Distillery har all sin spritbrännarutrustning i en byggnad som ligger intill Jan Karlsgården och Smakbyn i Kastelholm.

Destilleriet gör sin gin av bland annat enbär, rölleka, renfana och kummin. Företaget har också lanserat en åländsk Long Drink som kombinerar smaken av den egna ginen med blodapelsinjuice och basilika.

Destilleriet tar emot besökare på guidning och smakprovning.

Bryggerier och destillerier på Åland

Open Water Brewery

Bryggeri Stallhagen

Åland Distillery

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch