Mat från Åland

Smakar gott med åländskt i glaset!

Glas och flaskor med cider och öl från Open Water Brewery.

På Åland tillverkas ädla drycker i olika smaker hos våra lokala bryggerier och brännerier. Från öl och cider till starkare drycker.

På Åland finns två ölbryggerier – Stallhagen och Open Water Brewery – som gör öl på ett hantverksmässigt sätt.

Open Water Brewery startades av några kompisar, som som ville brygga öl som de själva gillade. De gör mindre satser av sorter med namn som Old & Bitter, Kvack! Kvack! Boom! och Farm House. Även cider som Påriktigt Cider. Utbudet varierar.

Kolla öppettiderna för bryggeriets gårdsbutik på Facebook!

Egen gastropub

Stallhagen har flera olika sorter i sitt utbud. Många gillar honungsölet som är smaksatt med äkta åländsk honung. Bryggeriet gör även säsongsöl som julölen Bock.

Vid bryggeriet finns en butik, som säljer åländska deliktesser, och en gastropub som serverar erkänt god husmanskost. Givetvis säljs bryggeriets öl på fat i puben.

Ädla drycker

Åland Distillery har all sin spritbrännarutrustning i en byggnad som ligger intill Jan Karlsgården och Smakbyn i Kastelholm.

Destilleriet gör sin gin av bland annat enbär, rölleka, renfana och kummin. Företaget har också lanserat en åländsk Long Drink som kombinerar smaken av den egna ginen med blodapelsinjuice och basilika.

Destilleriet tar emot besökare på guidning och smakprovning.

Bryggerier och destillerier på Åland

Open Water Brewery

Bryggeri Stallhagen

Åland Distillery

Lanthandel, en illustration av Petri Allinen för utställningen Ålandsäventyret i Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Barnens eget äventyr genom Ålands historia

Lek står i fokus när Ålands kulturhistoriska museum öppnar sin nya barnutställning. Följ med på ett riktigt Ålandsäventyr och upptäck...

Kvinna med barn på julmarknad.
Se & Göra

Än glimrar Åland!

Den första av tre glimrande julstämningshelger har redan passerat – men vi har tur! Än har vi två härliga helger att se fram emot. Vårt tips...

Kvinna med barn i utställningen Havsmonster i Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Sjöfartsmuseet lockar med vinterskoj!

Massor med roligheter för hela familjen börjar bli en kär tradition när Ålands sjöfartsmuseum firar Finlands självständighetsdag den 6...

Massor med färgglatt glas, porslin, bestick och tallrikar på ett bord.
Shopping

Bästa julshoppingen är second hand

Återköp och återanvänd är smarta tips för en hållbar jul. Emmaus välkomnar dig med massor av fina fynd och julklappar för alla smaker i sina butiker.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy