Sandstrand på Rhodos.

Rhodos i september – flyg direkt från Mariehamn till Medelhavet

Rhodos i september lockar med sol, bad och sköna semesterdagar. Tillsammans med Aventours blir resan dessutom smidig tack vare direktflyg från Mariehamn och raka vägen till Rhodos.

Researrangören Aventours erbjuder en charterflygning från Mariehamn till Rhodos den 15 september 2024. Det betyder minimal restid när du slipper ta färjan över till Sverige eller Finland samtidigt som du får ut mer strandliv för dina semesterdagar.

- Ålänningarna kan bekvämt ta sig till Rhodos direkt med charterflyg och njuta av den varma atmosfären vid Medelhavet, säger Cajus Grandell vid Aventours försäljning.

Bar med utsikt över vattnet på Rhodos.

Sammanlagt blir det sju hotellnätter på det hotell du väljer ut som ditt boende under resan. Aventours samarbetar med många olika hotell utspridda över hela Rhodos. Du behöver alltså inte oroa dig för att hamna på samma hotell som alla andra Ålandsresenärer. 

Lång erfarenhet

Aventours är en del av den nordiska resekoncernen Aventura Holidays med verksamhet i Finland, Sverige, Danmark och Island. Bolaget har över 30 års erfarenhet av att arrangera och flyga charterflygningar till populära destinationer i Medelhavet direkt från mindre regionala flygplatser i Finland, Sverige och Danmark.

- Det är visserligen första gången vi erbjuder direktflyg från Mariehamns flygplats, men vi har stor erfarenhet av den här typen av charterresor från liknande regioner i Norden. Det är ett väl inarbetat koncept!

Initiativet till ett direktflyg Mariehamn–Rhodos kommer från början från den åländska reseindustrin. Hittills har intresset för de 189 platserna varit stort och bokningarna många.  
- Om Åland fungerar bra är tanken att vi ska fortsätta med samma upplägg  och lägga in en eller två charterflyg från Åland per år. Då kan vi också erbjuda direktflyg till andra destinationer i Medelhavet, som Cypern, Kalabrien i Italien eller Kos och Kreta i Grekland.

Leende kvinna promenerar i Gamla stan på Rhodos.

Egna reseguider

Förutom att det är bekvämt för ålänningarna att resa med Aventours från den egna hemflygplatsen blir du och dina medresenärer välkomnade av Aventours reseguider när ni landar på flygplatsen. Reseguiderna är sedan tillgängliga under hela veckan och gör allt från att fixa transfer och svara på frågor till att boka utflykter.

- Vi ger semesterrekommendationer och hjälp till dem som behöver det. För oss är bra kundservice av yttersta vikt, både här hemma och på resmålen.

Bäst i september

Rhodos som resmål är också som bäst i september. Havet är varmt och vädret strålande med behagliga temperaturer på 26-28 grader under de soliga dagarna. I det milda klimatet är det skönt att varva strandliv med kulturupplevelser. Dessutom slipper du trängas, tempot är lugnare än under intensiva månaderna juli och augusti.

Flyg med Aventours till Rhodos

Försäljningen av semesterflyg från Åland startade den 2 april.

För mer information och bokning, besök Aventours.fi eller Axtours.ax

Axtours betjänar er på telefon 018-512 13 måndag – fredag kl. 9-16 eller på adressen Storgatan 14 Mariehamn. 

Aventours svenskspråkiga kundservice finns tillgänglig på telefon 050 413 1274 måndag-fredag kl. 10-13.

Fler artiklar inom samma bransch