Flicka vid havet på Åland med blomkrans i håret.
Om Åland

Discover Åland visar upp sig!

Discover Åland 2024 med ny design och redaktionella annonser har fått väldigt positiv respons av sina läsare! Nu utökar vi synligheten på svenska sidan, där prenumeranter av Gefle Dagblad, Norrtelje tidning, Vestmanlands Läns Tidning (VLT) och Arbetarbladet kan läsa magasinet om Åland som digital bilaga direkt i sina tidningsappar.

- Vi hade på känn att det nya upplägget skulle tas emot väl, men att det skulle bli så här bra var riktigt roligt! säger Simon Nurme, mediasäljare vid Vibb som står för utgivning och produktion.

- Det är bara att se på Matkamässa, där i stort sett alla magasin gick åt. Vi ser även samma positiva åtgång på övrig distribution

Han anser att den stora anledningen till den goda responsen handlar om att materialet upplevs lyxigt i kombination med att alla texter och bilder binds ihop med en röd tråd.
- Det är intressant och inspirerande! Jag skulle säga att Discover Åland har tagit stora kliv i utvecklingen och hittat rätt.

Stor spridning

Syftet med Discover Åland är att locka turister och besökare till Åland med hjälp av redaktionella annonser. Magasinet ges ut på svenska, finska och engelska i 25.000 exemplar, och förutom digital spridning via tidningsapparna i närområdet distribueras Discover Åland även via buss- och researrangörer, mässor, Visit Åland, digital marknadsföring och på fartygen som trafikerar Åland.

- Det är jättekul att jobba vidare med magasinets fortsatta utveckling, redan nu ser jag framemot att börja jobba med 2025 årsupplaga!

Magasinet Discover Åland

Som läsare kan du vara en del av den fortsatta utveckligen och påverka ett av Ålands ansikten utåt. Återkom gärna med feedback till Simon Nurme på simon@vibb.ax.

Vill du läsa Discover Åland 2024? Det kan du göra direkt på nätet!

Fler artiklar inom samma bransch