Aktiviteter

Naturupplevelser med guldkant

Glamping-tält från Rundhusbyn på Åland.

Glamping, det vill säga glamorous camping eller lyxcamping, är perfekt för dig som vill ha det lite lagom äventyrligt men bekvämt.

När du glampar får du sova i tält nära naturen, men på en madrass i en riktig säng. Visserligen utomhus, men i ett rymligt tält med ordentlig takhöjd och riktiga möbler. Det ger en helhetsupplevelse där du får njuta av lyx och flärd ute i naturen.

På Åland erbjuder Rundhusbyn glamping-tält för uthyrning. Du väljer tid och plats, sen kommer de och reser och möblerar tältet åt dig. För extra mysighet väljer du ett tält med en kamin. Eller så hyr du ett bastutält!

Stränder och campingplatser är populära i glamping-sammanhang, men Rundhusbyn erbjuder också allt i ett, det vill säga du får tältet uppslaget på företagets egen plats på en udde i norra Saltvik.

Mobila badupplevelser

Om du saknar vedeldad badtunna eller bastu vid ditt boende kan du förgylla vistelsen genom att hyra en från AX Rent. De erbjuder mobila bastu- och badlösningar med allt på en vagn för smidig transport och leverans. Eller så hyr du en flytande bastu från Sandösund Resort i Vårdö, både roligt och avkopplande.

Boka naturupplevelser med guldkant

Rundhusbyn
www.rundhusbyn.ax

Ax Rent, uthyrning av badtunna och bastu på vagn.
www.axrent.ax

Sandösund resort, uthyrning av flytande bastu.
www.sandosund.ax

 

Allemansrätten

Tänk på att den åländska allemansrätten inte är samma som i Sverige och Finland. Om du inte har markägarens tillstånd rekommenderar vi dig att slå upp tältet vid någon av Ålands campingplatser. De ligger alla vackert vid vattnet med badstrand, bastu och tillgång till service. 

Du kan läsa mer om camping och allemansrätten på Visitaland.com

Anna och Obi Marquardt vid Ålands Karamelleriet.
Barnens Åland

Visste du att Åland smakar smultron?

Åtminstone när godistillverkaren Ålands Karamelleriet i Smakbyn fångar smaken av Åland i sina handgjorda karameller. Testa en Ålands Flagga...

Ön Klobben med sina sjöbodsliknande stugor och havet i horisonten.
Öar och skärgård

Klobben lockar med öppen ö

Verksamheten vid Silverskär Islands riktar sig vanligtvis bara till grupper, men den 14-15 juli har du möjlighet att besöka ön Klobben även...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com's sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 16 juni till 13 juli kan du delta i vår fina sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater och Rockoffpass till restaurangbesök.

Skylt med alla sevärdheter vid fiskeläget i Käringsund.
Sevärt

I Eckerö finns något för alla

Konst, kultur, historia, mat och aktiviteter. Vad väljer du? I Eckerö tillbringar du lätt hela dagen. Pampigast i Eckerö är det gula post-...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy