Aktiviteter

Naturupplevelser med guldkant

Glamping-tält från Rundhusbyn på Åland.

Glamping, det vill säga glamorous camping eller lyxcamping, är perfekt för dig som vill ha det lite lagom äventyrligt men bekvämt.

När du glampar får du sova i tält nära naturen, men på en madrass i en riktig säng. Visserligen utomhus, men i ett rymligt tält med ordentlig takhöjd och riktiga möbler. Det ger en helhetsupplevelse där du får njuta av lyx och flärd ute i naturen.

På Åland erbjuder Rundhusbyn glamping-tält för uthyrning. Du väljer tid och plats, sen kommer de och reser och möblerar tältet åt dig. För extra mysighet väljer du ett tält med en kamin. Eller så hyr du ett bastutält!

Stränder och campingplatser är populära i glamping-sammanhang, men Rundhusbyn erbjuder också allt i ett, det vill säga du får tältet uppslaget på företagets egen plats på en udde i norra Saltvik.

Mobila badupplevelser

Om du saknar vedeldad badtunna eller bastu vid ditt boende kan du förgylla vistelsen genom att hyra en från AX Rent. De erbjuder mobila bastu- och badlösningar med allt på en vagn för smidig transport och leverans. Eller så hyr du en flytande bastu från Sandösund Resort i Vårdö, både roligt och avkopplande.

Boka naturupplevelser med guldkant

Rundhusbyn
www.rundhusbyn.ax

Ax Rent, uthyrning av badtunna och bastu på vagn.
www.axrent.ax

Sandösund resort, uthyrning av flytande bastu.
www.sandosund.ax

 

Allemansrätten

Tänk på att den åländska allemansrätten inte är samma som i Sverige och Finland. Om du inte har markägarens tillstånd rekommenderar vi dig att slå upp tältet vid någon av Ålands campingplatser. De ligger alla vackert vid vattnet med badstrand, bastu och tillgång till service. 

Du kan läsa mer om camping och allemansrätten på Visitaland.com

Publik som skrattar och applåderar.
Om Aland.com

Tipsa oss om dina evenemang!

Hjälp oss att berätta om allt som är på gång på Åland. Tillsammans fyller vi evenemangskalendern med roligheter!

Skärmbild från digitala utställningen ”Små föremål – stora berättelser” vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Ålands sjöfartsmuseum lockar med digitala pärlor

Utställningen ”Små föremål – stora berättelser” kan du besöka när du vill, oavsett var du befinner dig. Utställningen är nämligen en digital...

Illustration med Fristad som är temat för Mariehamns litteraturdagar 2023.
Evenemang

Mariehamns litteraturdagar 2023 – en fristad för litteraturälskare!

Äntligen är det dags för Mariehamns Litteraturdagar 2023! Njut av intressanta samtal och författarmöten den 23-26 mars i stadsbiblioteket...

Soljus in genom ett fönster vid Kastelholms slott på Åland.

Kastelholms slott i mars betyder viktiga samtal om fred

Välkommen till Kastelholmssamtalen 2023 den 30 mars med temat ”Fred, krig och pengar, pengar, pengar” där Ålands fredsinstitut fortsätter...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy