Glamping med havsutsikt på Åland.
Aktiviteter

Naturupplevelser med guldkant

Glamping, det vill säga glamorous camping eller lyxcamping, är perfekt för dig som vill ha det lite lagom äventyrligt men bekvämt.

När du glampar får du sova i tält nära naturen, men på en madrass i en riktig säng. Visserligen utomhus, men i ett rymligt tält med ordentlig takhöjd och riktiga möbler. Det ger en helhetsupplevelse där du får njuta av lyx och flärd ute i naturen. Till exempel vid Snäckö Canvas Hotell.

På Åland erbjuder Rundhusbyn glamping-tält för uthyrning. Du väljer tid och plats, sen kommer de och reser och möblerar tältet åt dig. För extra mysighet väljer du ett tält med en kamin. Eller så hyr du ett bastutält!

Stränder och campingplatser är populära i glamping-sammanhang, men Rundhusbyn erbjuder också allt i ett, det vill säga du får tältet uppslaget på företagets egen plats på en udde i norra Saltvik.

Mobila badupplevelser

Om du saknar vedeldad badtunna eller bastu vid ditt boende kan du förgylla vistelsen genom att hyra en från AX Rent. De erbjuder mobila bastu- och badlösningar med allt på en vagn för smidig transport och leverans. Eller så hyr du en flytande bastu från Sandösund Resort i Vårdö, både roligt och avkopplande.

Boka naturupplevelser med guldkant

Snäckö Canvas Hotell & Kajak
www.snackocanvashotell.com

Rundhusbyn
www.rundhusbyn.ax

Ax Rent, uthyrning av badtunna och bastu på vagn.
www.axrent.ax

Sandösund resort, uthyrning av flytande bastu.
www.sandosund.ax

 

Allemansrätten

Tänk på att den åländska allemansrätten inte är samma som i Sverige och Finland. Om du inte har markägarens tillstånd rekommenderar vi dig att slå upp tältet vid någon av Ålands campingplatser. De ligger alla vackert vid vattnet med badstrand, bastu och tillgång till service. 

Du kan läsa mer om camping och allemansrätten på Visitaland.com

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch