Aktiviteter

Naturupplevelser med guldkant

Glamping med havsutsikt på Åland.

Glamping, det vill säga glamorous camping eller lyxcamping, är perfekt för dig som vill ha det lite lagom äventyrligt men bekvämt.

När du glampar får du sova i tält nära naturen, men på en madrass i en riktig säng. Visserligen utomhus, men i ett rymligt tält med ordentlig takhöjd och riktiga möbler. Det ger en helhetsupplevelse där du får njuta av lyx och flärd ute i naturen. Till exempel vid Snäckö Canvas Hotell.

På Åland erbjuder Rundhusbyn glamping-tält för uthyrning. Du väljer tid och plats, sen kommer de och reser och möblerar tältet åt dig. För extra mysighet väljer du ett tält med en kamin. Eller så hyr du ett bastutält!

Stränder och campingplatser är populära i glamping-sammanhang, men Rundhusbyn erbjuder också allt i ett, det vill säga du får tältet uppslaget på företagets egen plats på en udde i norra Saltvik.

Mobila badupplevelser

Om du saknar vedeldad badtunna eller bastu vid ditt boende kan du förgylla vistelsen genom att hyra en från AX Rent. De erbjuder mobila bastu- och badlösningar med allt på en vagn för smidig transport och leverans. Eller så hyr du en flytande bastu från Sandösund Resort i Vårdö, både roligt och avkopplande.

Boka naturupplevelser med guldkant

Snäckö Canvas Hotell & Kajak
www.snackocanvashotell.com

Rundhusbyn
www.rundhusbyn.ax

Ax Rent, uthyrning av badtunna och bastu på vagn.
www.axrent.ax

Sandösund resort, uthyrning av flytande bastu.
www.sandosund.ax

 

Allemansrätten

Tänk på att den åländska allemansrätten inte är samma som i Sverige och Finland. Om du inte har markägarens tillstånd rekommenderar vi dig att slå upp tältet vid någon av Ålands campingplatser. De ligger alla vackert vid vattnet med badstrand, bastu och tillgång till service. 

Du kan läsa mer om camping och allemansrätten på Visitaland.com

Ryggarna på ett sällskap som vandrar på Åland.
Aktiviteter

Vandra längs mångsidiga Lemlandsleden

Vill du vandra över berg, längs skogsstigar och genom byar med vackra gårdar? Vandra då längs Lemlandsleden som går mellan Lemströms kanal och Lumparsund.

Skärmbild från filmen om Stormskärs Maja.
Om Åland

Filmen om Stormskärs Maja - har du sett trailern?

I början av 2024 är det premiär för filmen om Stormskärs Maja med Amanda Jansson och Linus Troedsson i huvudrollerna som Maja och Janne...

Händer på två personer som håller hand på ett tröstfullt sätt.
Evenemang

Viktig dag med fokus på anhöriga och medberoende

Substansbruk påverkar inte bara den som missbrukar, det drabbar även de anhöriga. Därför arrangerar beroendemottagningen vid KST evenemanget...

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy