Aktiviteter

Naturupplevelser med guldkant

Glamping-tält från Rundhusbyn på Åland.

Glamping, det vill säga glamorous camping eller lyxcamping, är perfekt för dig som vill ha det lite lagom äventyrligt men bekvämt.

När du glampar får du sova i tält nära naturen, men på en madrass i en riktig säng. Visserligen utomhus, men i ett rymligt tält med ordentlig takhöjd och riktiga möbler. Det ger en helhetsupplevelse där du får njuta av lyx och flärd ute i naturen.

På Åland erbjuder Rundhusbyn glamping-tält för uthyrning. Du väljer tid och plats, sen kommer de och reser och möblerar tältet åt dig. För extra mysighet väljer du ett tält med en kamin. Eller så hyr du ett bastutält!

Stränder och campingplatser är populära i glamping-sammanhang, men Rundhusbyn erbjuder också allt i ett, det vill säga du får tältet uppslaget på företagets egen plats på en udde i norra Saltvik.

Mobila badupplevelser

Om du saknar vedeldad badtunna eller bastu vid ditt boende kan du förgylla vistelsen genom att hyra en från AX Rent. De erbjuder mobila bastu- och badlösningar med allt på en vagn för smidig transport och leverans. Eller så hyr du en flytande bastu från Sandösund Resort i Vårdö, både roligt och avkopplande.

Boka naturupplevelser med guldkant

Rundhusbyn
www.rundhusbyn.ax

Ax Rent, uthyrning av badtunna och bastu på vagn.
www.axrent.ax

Sandösund resort, uthyrning av flytande bastu.
www.sandosund.ax

 

Allemansrätten

Tänk på att den åländska allemansrätten inte är samma som i Sverige och Finland. Om du inte har markägarens tillstånd rekommenderar vi dig att slå upp tältet vid någon av Ålands campingplatser. De ligger alla vackert vid vattnet med badstrand, bastu och tillgång till service. 

Du kan läsa mer om camping och allemansrätten på Visitaland.com

Lanthandel, en illustration av Petri Allinen för utställningen Ålandsäventyret i Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Barnens eget äventyr genom Ålands historia

Lek står i fokus när Ålands kulturhistoriska museum öppnar sin nya barnutställning. Följ med på ett riktigt Ålandsäventyr och upptäck...

Kvinna med barn på julmarknad.
Se & Göra

Än glimrar Åland!

Den första av tre glimrande julstämningshelger har redan passerat – men vi har tur! Än har vi två härliga helger att se fram emot. Vårt tips...

Kvinna med barn i utställningen Havsmonster i Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Sjöfartsmuseet lockar med vinterskoj!

Massor med roligheter för hela familjen börjar bli en kär tradition när Ålands sjöfartsmuseum firar Finlands självständighetsdag den 6...

Massor med färgglatt glas, porslin, bestick och tallrikar på ett bord.
Shopping

Bästa julshoppingen är second hand

Återköp och återanvänd är smarta tips för en hållbar jul. Emmaus välkomnar dig med massor av fina fynd och julklappar för alla smaker i sina butiker.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy