Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Hemester på Åland

Luncha och fika på mysiga caféer

Dukat fikabord med tekopp och kanelbulle.

Utflykten blir ännu roligare när du har något gott att se framemot! Ålands mysiga caféer är perfekta utflyktsmål för dig som vill promenera i Mariehamn eller ta en tur med cykeln, bilen eller motorcykeln. Väl framme får du njuta av hembakta kakor, god lunch, vackert hantverk och fina miljöer.

Behöver du inspiration till fikautflykten? Nedan har vi samlat några av våra favoriter. Vilka blir dina bästa caféminnen?

Inspiration

Bagarstugans fasad

Bagarstugan Café

Mysigt café - anno 1866 i hjärtat av Mariehamn. Vi serverar lunch, matiga fräscha sallader och pajer, smörgåsar på vårt hembakta bröd och läckra bakverk. Allt lagat från grunden. Även kalla drycker, kaffedrinkar samt vin/öl. 

Mjölk bildar vackert mönster i kaffekopp

Bagel Bee

Ett härligt café på gågatan i centrala Mariehamn med uteservering mitt i folkmyllret. Njut av en riktigt god kaffe, kalla drycker, goda bakverk eller nygrillade bagels! Vi har glutenfria, laktosfria och veganska alternativ. 

Frukost på bricka

Bergbo Bistro

I vår bistro med eget bageri erbjuder vi fräscha luncher, goda smörgåsar, Ålandspannkaka samt konditoriprodukter. Vi har kalla drycker, kaffe, te, vin och öl. Du kan välja mellan att sitta ute i trädgården eller inne. Välkommen!

Brobacka Café

Brobacka Café

SÄSONGSÖPPET. Ett mysigt kafé, inhyst i ett äldre trähus med vacker trädgård. Vi serverar lättare lunch, kakor, hemvetesmörgåsar, Ålandspannkaka och andra hembakade delikatesser. Vi använder åländska och ekologiska råvaror.

Tecknad bild på dukar bord

Café Viktor

I samma kreativa och inspirerande anda som butiken Viktor Crafts & Design har vi skapat en liten oas för dig som gillar fika och hembakta godsaker. Vi nyttjar fina åländska råvarorna och serverar både sött och salt. Välkommen!

Hamnmagasinet vid vattnet

Hamnmagasinet, Vårdö

I vårt gamla mysiga magasinhus vid havet med inglasad veranda kan du äta & fika med fokus på lokalt och åländskt. Nyhet! Sommarpaket med en skopa rökta räkor, aioli, bröd och vitt vin. Välkommen med båt, bil eller turbuss.

IWA konditori & café

IWA konditori & café

Vi har café både i stan och i Maxinge Center. Välkommen in och njut av sallader, pajer och soppor. Unna dig något sött till kaffet så som rawfoodbollar, lakritskolor och prinsessbakelser. Vi erbjuder även take away och catering.

Kallas Skärgårds trädgård

Kallas SkärGård

Välkommen till Gårdsrestaurangen & cafèet. Njut av mat tillagad på äkta råvaror och goda drycker i trevlig miljö. Du kan sitta inne i den mysiga ladugården eller ute i vår vackra trädgård. Eller unna dig läckra bakverk i vårt orangeri.

Uteplats Mattas Gårdscafé

Mattas Gårdscafé

SÄSONGSÖPPET. Sommarcafé och gårdsbutik på den gamla släktgården Mattas. På gården finns ett litet mejeri, mjölkkor, höns och kaniner. Njut av gårdens ostar, glassar, hembakta kakor och lättare luncher med åländska råvaror. 

Hamburgare

Me Gusta

Välkommen till vår foodtruck och ät Ålands bästa streetfood mitt i stan och vid Maxinge Centrum! Vi har burgare av klass, som serveras med krispiga pommes, coleslaw, lökringar, halloumi sticks eller ostfyllda jalapeños. Lokala råvaror!
 

Nonna Rinas pizza

Nonna Rina

Pizzeria & Ristorante precis invid torget i Mariehamn. Vi serverar färsk pasta, som vi tillverkar själva och traditionell italiensk pizza. Missa inte vårt berömda espressokaffe! Välkommen och njut på stans soligaste terrass.

Skeppargården Pellas

Skeppargården Pellas

Välkommen till vårt museum med kaffestuga i skeppargårdens mangårdsbyggnad i genuin 1800-tals miljö. Vi serverar hembakta kakor, husets egna hemvetesmörgåsar, Ålands pannkaka och dagens soppa. 

Fasad Svarta katten

Svarta Katten

Ett trivsamt kafé i vackert trähus från slutet av 1800-talet. Sitt inne eller utomhus i solen under lummiga träd. Vi serverar lättare lunchrätter, hembakat kaffebröd och smörgåsar. Även laktos-, glutenfritt och rätter med LCHF-inriktning.

Solkulla Gårds trädgård

Solkulla Gård

Välkommen till vårt mysiga växthuscafé i vacker trädgårdsmiljö! Vi serverar allt från mackor och smaskiga bakverk till Ålandspannkaka. Vi bakar allt i vårt lilla bageri och du kan även köpa goda bullar och bröd med dig hem! 

Vy från slutet av backen vid Germundö Alpin en solig dag.
Aktiviteter

Utförsåkning vid Germundö Alpin

Ålands eget utförsåkningscentrum Germundö Alpin lockar både slalom- och snowboardåkare till backen i Saltvik.

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tre kvinnor sitter på badhusberget i Mariehamn och njuter av utsikten vintertid.
Resa till Åland

Flygresor till Åland – nu fler turer

Mariehamns flygplats inleder det nya året med nya tidtabeller och fler flygturer från Stockholm, Åbo och Helsingfors. Perfekt för dig som vill uppleva vintern på Åland!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy