Hemester på Åland

Luncha och fika på mysiga caféer

Fikabord i den lummiga trädgården vid Brobacka Café.

Utflykten blir ännu roligare när du har något gott att se framemot! Ålands mysiga caféer är perfekta utflyktsmål för dig som vill ta en tur med cykeln, bilen eller motorcykeln. Väl framme får du njuta av hembakta kakor, god lunch, vackert hantverk och fina miljöer.

Behöver du inspiration till fikautflykten? Nedan har vi samlat några av våra favoriter.
Hur många caféminnen hinner du samla på dig i sommar?

Tema-annonser

Bagarstugans fasad

Bagarstugan Café

Mysigt café - anno 1866 i hjärtat av Mariehamn. Vi serverar lunch, matiga fräscha sallader och pajer, smörgåsar på vårt hembakta bröd och läckra bakverk. Allt lagat från grunden. Även kalla drycker, kaffedrinkar samt vin/öl. 

Mjölk bildar vackert mönster i kaffekopp

Bagel Bee

Ett härligt café på gågatan i centrala Mariehamn med uteservering mitt i folkmyllret. Njut av en riktigt god kaffe, kalla drycker, goda bakverk eller nygrillade bagels! Vi har glutenfria, laktosfria och veganska alternativ. 

Brobacka Café

Brobacka Café

Ett mysigt, litet kafé, inhyst i ett äldre trähus med vacker trädgård. Vi serverar lättare lunch, kakor, hemvetesmörgåsar, Ålandspannkaka och andra hembakade delikatesser. Åländska och ekologiska råvaror används så långt som möjligt.

Tårtbit på fat

Café Djurvik

Med utsikt över Ålands hav kan du njuta av hembakade bullar, kakor, smörgåsar eller vår omtyckta fisksoppa. Vi serverar även glutenfria och veganrätter. Du kan sitta både inom- och utomhus, eller ta fikat i en picknickkorg till stranden! 

Tecknad bild på dukar bord

Café Viktor

I samma kreativa och inspirerande anda som butiken Viktor Crafts & Design har vi skapat en liten oas för dig som gillar fika och hembakta godsaker. Vi nyttjar fina åländska råvarorna och serverar både sött och salt. Välkommen!

Uteplats Mattas Gårdscafé

Mattas Gårdscafé

Sommarcafé och gårdsbutik på den gamla släktgården Mattas. På gården finns mjölkkor, hästar, kalvar och ett litet mejeri. Njut av gårdens egna ostar och glassar, hembakta kakor och lättare luncher med åländska råvaror. 

God mattallrik

Nonna Rina

Pizzeria & Ristorante precis invid torget i Mariehamn. Vi serverar färskpasta, som vi tillverkar själva och traditionell italiensk pizza. Missa inte vårt berömda espressokaffe och belgiska våfflor! Sitt inomhus eller på vår soliga uteservering.

Fasad Svarta katten

Svarta Katten

Ett trivsamt kafé i vackert trähus från slutet av 1800-talet. Sitt inne eller utomhus i solen under lummiga träd. Vi serverar lättare lunchrätter, hembakat kaffebröd och smörgåsar. Även laktos-, glutenfritt och rätter med LCHF-inriktning.

Flygfoto över växthuscaféet Humlan.
Mat från Åland

Goda smaker och fina upplevelser på Syskonhem i Norrby

Till släktgården Syskonhem i Norrby i Lemland välkomnar Malin och Matz Olsson alla som uppskattar god mat i lantlig miljö. På dagtid i...

trälåda öl
Mat från Åland

Närproducerat och alkoholfritt sommarens trender

Efter en vår där restauranger fått fokusera på take-away är sommaren är här och de åländska krogarna får öppna upp igen. Åland Just Nu ringde upp några åländska krogprofiler för att fråga vad sommarens trender kan tänkas bli.

Dejt
Hemester på Åland

Tre tips för den perfekta dejten

Pasta hemma vid köksbordet kan vara trevligt men på Sommaråland finns många romantiska platser att upptäcka. Här är tre exempel på hur man kan lyxa till det för en speciell dag eller helt vanlig måndag.

Linda Karlsson, Inger Nygård och Annika Åkerfelt i butiken Viktor Crafts & Design.
Shopping

Viktor, ett hantverkshus att upptäcka. Många gånger.

Viktor med café, konsthantverk, design och återbruk i trivsam blandning är en skattkista fylld med upplevelser för alla sinnen. När du rör...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy