Mat från Åland

Liv och rörelse i en liten storstad

Glatt gäng på uteserveringen vid ÅSS Paviljongen i Mariehamn.

I Ålands enda stad Mariehamn möter den lugna och trygga småstadsidyllen storstadens puls. Resultatet är en charmig mix av shopping och nöjen som är lätt att tycka om. 

Närheten är en av småstadens fördelar och i Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter. Det är lika nära till shopping, restauranger och caféer som till hotell, krogar och barer.

Lättast är det att upptäcka Mariehamn till fots. Bilen kan du lämna hemma, eller parkera utanför hotellet. Parkering är gratis, men kom ihåg parkeringsbrickan. Om du har bråttom eller vill göra en utflykt utanför centrum finns cyklar att hyra.

Gott att äta

Dagtid njuter du av shopping i butikerna längs gågatan Torggatan följt vinlunch på samma restauranger som till kvällen lockar med både uteliv och à la carte. Överlag håller restaurangerna hög kvalitet på sin lunchservering, och ännu bättre blir det mot kvällen. Högsta klass oavsett om du föredrar fine dining eller fun dining. Dessutom ett stort urval av inriktningar, från nordisk elegans till tapas, skaldjur och en touch av orienten.

Nattliv och nöjen

Kvällstid öppnar pubar, barer och nattklubbar. Flera av dem bjuder på live musik med band, dj:s och trubadurer. Andra lockar med brett sortiment, innovativa drinkar och miljöer som får dig att undra om du fortfarande är kvar i Mariehamn eller om du hamnat på en servering vid Medelhavet.

Under ljumma sommarkvällar samlas både ålänningar och besökare på stadens många uteserveringar innan natten svettigt och glatt avslutas på nattklubbarnas dansgolv.

Petra Heinänen, Edith Holmström, Alex Holmlund och Niklas Häggblom i Kompani Nords Tusenlugn..

Tusenlugn – ett underfundigt höghusdrama

Vad händer när poeten Heidi von Wrights text Tusenlugn omvandlas till ett klurigt och roligt scendrama med fyra skådespelare, en musiker, tolv mikrofonstativ och sjuttio meter tejp?

Två kvinnor kastar frisbeegolf vid Badhusparken i Mariehamn.
Aktiviteter

Åland är en riktig DiscGolf-ö

Allt fler har upptäckt frisbeegolf, eller discgolf som det egentligen heter. Det är ett roligt nöje för hela familjen eller kompisgänget...

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.
Shopping

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tom Yum Goong, thaimat med räkor i skår omgiven av lök, lime, ingefära och chili.
Mat från Åland

Det är lätt att älska thaimat! 

Det thailändska köket är gott, kryddigt, smakrikt och går att variera i oändlighet. Vad är du sugen på idag? Friterat, wokat, ris, nudlar...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy