Mat från Åland

Liv och rörelse i en liten storstad

Glatt gäng på uteserveringen vid ÅSS Paviljongen i Mariehamn.

I Ålands enda stad Mariehamn möter den lugna och trygga småstadsidyllen storstadens puls. Resultatet är en charmig mix av shopping och nöjen som är lätt att tycka om. 

Närheten är en av småstadens fördelar och i Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter. Det är lika nära till shopping, restauranger och caféer som till hotell, krogar och barer.

Lättast är det att upptäcka Mariehamn till fots. Bilen kan du lämna hemma, eller parkera utanför hotellet. Parkering är gratis, men kom ihåg parkeringsbrickan. Om du har bråttom eller vill göra en utflykt utanför centrum finns cyklar att hyra.

Gott att äta

Dagtid njuter du av shopping i butikerna längs gågatan Torggatan följt vinlunch på samma restauranger som till kvällen lockar med både uteliv och à la carte. Överlag håller restaurangerna hög kvalitet på sin lunchservering, och ännu bättre blir det mot kvällen. Högsta klass oavsett om du föredrar fine dining eller fun dining. Dessutom ett stort urval av inriktningar, från nordisk elegans till tapas, skaldjur och en touch av orienten.

Nattliv och nöjen

Kvällstid öppnar pubar, barer och nattklubbar. Flera av dem bjuder på live musik med band, dj:s och trubadurer. Andra lockar med brett sortiment, innovativa drinkar och miljöer som får dig att undra om du fortfarande är kvar i Mariehamn eller om du hamnat på en servering vid Medelhavet.

Under ljumma sommarkvällar samlas både ålänningar och besökare på stadens många uteserveringar innan natten svettigt och glatt avslutas på nattklubbarnas dansgolv.

Ryggarna på ett sällskap som vandrar på Åland.
Aktiviteter

Vandra längs mångsidiga Lemlandsleden

Vill du vandra över berg, längs skogsstigar och genom byar med vackra gårdar? Vandra då längs Lemlandsleden som går mellan Lemströms kanal och Lumparsund.

Skärmbild från filmen om Stormskärs Maja.
Om Åland

Filmen om Stormskärs Maja - har du sett trailern?

I början av 2024 är det premiär för filmen om Stormskärs Maja med Amanda Jansson och Linus Troedsson i huvudrollerna som Maja och Janne...

Händer på två personer som håller hand på ett tröstfullt sätt.
Evenemang

Viktig dag med fokus på anhöriga och medberoende

Substansbruk påverkar inte bara den som missbrukar, det drabbar även de anhöriga. Därför arrangerar beroendemottagningen vid KST evenemanget...

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy