Glatt gäng på uteserveringen vid ÅSS Paviljongen i Mariehamn.
Mat från Åland

Liv och rörelse i en liten storstad

I Ålands enda stad Mariehamn möter den lugna och trygga småstadsidyllen storstadens puls. Resultatet är en charmig mix av shopping och nöjen som är lätt att tycka om. 

Närheten är en av småstadens fördelar och i Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter. Det är lika nära till shopping, restauranger och caféer som till hotell, krogar och barer.

Lättast är det att upptäcka Mariehamn till fots. Bilen kan du lämna hemma, eller parkera utanför hotellet. Parkering är gratis, men kom ihåg parkeringsbrickan. Om du har bråttom eller vill göra en utflykt utanför centrum finns cyklar att hyra.

Gott att äta

Dagtid njuter du av shopping i butikerna längs gågatan Torggatan följt vinlunch på samma restauranger som till kvällen lockar med både uteliv och à la carte. Överlag håller restaurangerna hög kvalitet på sin lunchservering, och ännu bättre blir det mot kvällen. Högsta klass oavsett om du föredrar fine dining eller fun dining. Dessutom ett stort urval av inriktningar, från nordisk elegans till tapas, skaldjur och en touch av orienten.

Nattliv och nöjen

Kvällstid öppnar pubar, barer och nattklubbar. Flera av dem bjuder på live musik med band, dj:s och trubadurer. Andra lockar med brett sortiment, innovativa drinkar och miljöer som får dig att undra om du fortfarande är kvar i Mariehamn eller om du hamnat på en servering vid Medelhavet.

Under ljumma sommarkvällar samlas både ålänningar och besökare på stadens många uteserveringar innan natten svettigt och glatt avslutas på nattklubbarnas dansgolv.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch