Shopping

Kreativt återbruk och kvalitativt hantverk

Exteriör från Viktor med café och hantverksbutik i Mariehamn.

Vintage, second hand, begagnat, pre-loved, återbrukat, recyclat – kärt barn har många namn och kan med fördel kombineras med konsthantverk och åländsk kreativitet!

Ett hantverkshus att upptäcka är Viktor Craft & Design på gågatan i Mariehamn. Här hittar du en fin blandning konsthantverk, design, second hand och återbruk tillsammans med andra utvalda och vackra saker. Butiken har fått sitt namn av Viktor Eriksson, som byggde det första trähuset på tomten förra sekelskiftet. I dag erbjuder modedesignern Linda Karlsson, textilhantverkaren Inger Nygård och ädelmetallsmeden Annika Åkerfelt både sina egna varumärken och utvalda hantverks- och designprodukter i den trivsamma butiksmiljön.

Efter shoppingen väntar fika eller god lunch i Viktors lika mysiga café. Välj mellan sött, salt eller matigt av åländska råvaror så långt det är möjligt.

Second hand

Att shoppa hållbart är verkligen allt annat än tråkigt. Utrusta dig med lagom mycket tålamod och se sökandet som en spännande skattjakt där målet är att hitta unika ting. Eller så gör du det enkelt för dig och besöker Patina på Norragatan 1, där hela butiken är fylld med föremål i antik-, vintage- och retrostil. Ännu mer fint och användbart hittar du hos Emmaus på Åland som har second handbutiker i Mariehamn, Norrböle och Godby.

På Åland finns även flera loppisar, gå med i Facebookgruppen ”Loppisar På Åland”. Omtyckta sommarloppisar hittar du vid Nybonds i Krogstad och Önningebymuseet.

Leende barn i ytterkläder med två paket i händerna.
Barnens Åland

Fira lillajul på Åland

Först är det Lilla Jul lördagen innan första advent. Sen kommer Stora Jul med självaste julafton den 24 december.

Sportfiske i solnedgången på Åland
Aktiviteter

Räkna med napp på Fiske-Åland!

Fiske-Åland har öppet dygnet runt, året runt. Fångstmetoderna kan variera, fisken likaså. Ibland är det högsäsong för öring, ibland för lax...

Vinprovning av rödvin tillsammans med vänner.
Mat från Åland

Ett sätt att umgås kring vin tillsammans med likasinnade

Gillar du vin så mycket att du gärna träffar andra för att provsmaka och prata om just vin? Då är Vinföreningen Munskänkarna på Åland en...

Potatis och lök i korgar på Åland.
Mat från Åland

Tänk axgant – närodlat och härproducerat!

Många små producenter och en stor bredd! Lokalproducerat på Åland betyder allt från frukt och grönt till havtorn och honung. I skördetider...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy