Exteriör från Viktor med café och hantverksbutik i Mariehamn.
Shopping

Kreativt återbruk och kvalitativt hantverk

Vintage, second hand, begagnat, pre-loved, återbrukat, recyclat – kärt barn har många namn och kan med fördel kombineras med konsthantverk och åländsk kreativitet!

Ett hantverkshus att upptäcka är Viktor Craft & Design på gågatan i Mariehamn. Här hittar du en fin blandning konsthantverk, design, second hand och återbruk tillsammans med andra utvalda och vackra saker. Butiken har fått sitt namn av Viktor Eriksson, som byggde det första trähuset på tomten förra sekelskiftet. I dag erbjuder modedesignern Linda Karlsson, textilhantverkaren Inger Nygård och ädelmetallsmeden Annika Åkerfelt både sina egna varumärken och utvalda hantverks- och designprodukter i den trivsamma butiksmiljön.

Efter shoppingen väntar fika eller god lunch i Viktors lika mysiga café. Välj mellan sött, salt eller matigt av åländska råvaror så långt det är möjligt.

Second hand

Att shoppa hållbart är verkligen allt annat än tråkigt. Utrusta dig med lagom mycket tålamod och se sökandet som en spännande skattjakt där målet är att hitta unika ting. Eller så gör du det enkelt för dig och besöker Patina på Norragatan 1, där hela butiken är fylld med föremål i antik-, vintage- och retrostil. Ännu mer fint och användbart hittar du hos Emmaus på Åland som har second handbutiker i Mariehamn, Norrböle och Godby.

På Åland finns även flera loppisar, gå med i Facebookgruppen ”Loppisar På Åland”. Omtyckta sommarloppisar hittar du vid Nybonds i Krogstad och Önningebymuseet.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch