Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till gratis wifi i centrumkärnan.

Du fyller enkelt på garderoben i någon av stadens alla kläd- och skobutiker. Här finns plagg och skor för alla, från barn och ungdomar till familjens vuxna. Utbudet är stort, oavsett om det gäller vardag eller fest. Även jakt- och friluftsintresserade hittar sitt i Mariehamn.

Allt du söker och lite till

Många fina saker för hemmet går också att fynda, från tyger och inredning till kastruller och husgeråd. Butikerna erbjuder en bra blandning av både finländsk och övrig nordisk design.

Majoriteten av butikerna ligger längs gågatan Torggatan, på Norragatan och i Sittkoff Gallerian. Här kan du köpa allt från blommor, livsmedel och teknik till böcker och tidningar för semesterbiblioteket. I centrum finns även Alko (Systembolaget), två apotek samt butiker som säljer naturprodukter och annat ekologiskt. Make up, hudvård och andra skönhetsprodukter hittar du också.

Mat och dryck

Efter shoppingen kan du slå dig ner på en av stadens serveringar och njuta av god mat och dryck i trevlig atmosfär. Restaurangerna och caféerna serverar gärna mat med åländsk touch, tillagad av lokala råvaror.

En liten storstad

Mariehamn – Nordens minsta metropol – har varit Ålands egen lilla huvudstad i mer än 150 år. Här finns all tänkbar service och ett stort utbud på en liten yta.

Mariehamn kallas populärt för de tusen lindarnas stad efter lindallén som löper mellan östra och västra hamnen. Sjöfartsstaden är en lika populär benämning. Mariehamn har en stolt maritim historia och sjöfart är fortfarande en viktig del av näringslivet.

För en ö mitt i Östersjön är miljön viktig. Mariehamns stads organisation är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch