Aktiviteter

Höj pulsen i vinterlandskapet

Kvinna skidar på golfbanan med Kastelholms slott i bakgrunden.

Åland har ett gynnsamt klimat för aktiviteter på snö och is. När naturen går in i vintervila fylls skidspår, slalombackar och blanka isar av aktiva vintersportare. 

När de första isarna lägger kan du snöra på dig långfärdsskridskorna och glida fram över de istäckta vidderna. Under bra vintrar är säsongen lång. Först fryser insjöarna, sen de smala havsvikarna och till sist kan du ta dig ut på vidderna och vidare hela vägen till havsbandet.

Vinterbad är annars en uppfriskande trend. Nästan alla vinterbadar – eller drömmer om att vinterbada – nuförtiden. Åland har fina förhållanden för kalla bad, här är det ofta nära till närmaste brygga.

På skidor

Vädrets makter går inte att rå på, men vid Ålands skid- och skidskyttecentrum är nyspårat trots töväder ingen omöjlighet. Med hjälp av snökanoner skapar man fina spår för längdskidåkning. Ju kallare vinter desto mer konstsnö och längre slinga. Vintrar med mycket natursnö dras fina skidspår vid Ålands många elljusspår, ibland även på golfbanorna. Vid skolorna spolas skridskobanor.

Andra skidar hellre nerför. Germundö Alpin, Ålands eget utförsåkningscentrum, lockar både slalom- och snowboardåkare till backen i Saltvik.

Eller så roar du dig med vintersport inomhus, som curling eller friåkning i ishallen.

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser med museikortet

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till utställningar och...

Närbild på vågor och blått vatten.
Evenemang

Sjömanshustrun intar scenen – äntligen är hon tillbaka!

En monolog med kvinna som vågar tala ut om livet som sjömanshustru, ackompanjerad av musikerna Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Kristoffer...

Tallrik med sushi från Sara och Jans delikatesser i Mariebar i Mariehamn.
Mat från Åland

Mariebar gör det enkelt att upptäcka nya smaker

Krögarparet Sara Bergman och Jan Plonczak låter världens smaker möta åländska råvaror och nordiska mattraditioner vid Mariebar i Mariehamn...

Kvinnor på skogsyoga med Caroline Henriksson i den åländska skärgårdsskogen.
Må bra

Skogsyoga – lugn återhämtning för kropp och själ

På Föglö i den åländska skärgården väntar yogaläraren Caroline Henriksson på att få ta dig med på skogsyoga, en kombination av japanskt...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy