Två vuxna och ett barn tittar på keramik vid hantverkshuset SALT.
Shopping

Här hittar du åländskt hantverk!

Smycken och smide. Keramik. Tyger med handtryckta mönster, stickade plagg och mattor. I hantverksbutikerna i Mariehamn hittar du varor som inte finns någon annanstans!

Söker du en present till dig själv eller någon annan som är rena rama motsatsen till massproducerade varor? Då finns en rad hantverksbutiker att besöka i Mariehamn. Till exempel Ele & Kele, Viktor, Salt och Guldviva, som är öppna året runt.

Konsthantverk

Här har ägarna bakom butikerna en sak gemensam – de är professionella hantverkare som själva designar och tillverkar föremålen som säljs.

Varje matta, pläd eller sjal har vuxit fram vid vävstolen, inslag efter inslag. Varje skål har formats vid drejskivan och de mönstrade tygen har tryckts för hand, färg efter färg. Varje smycke ska smidas, lödas, slipas, poleras och filas innan det kan säljas.

Återanvändning

En del hyllar också återanvändning. Säkerhetsbälten blir väskor, en herrkavalj en tuff kjol och allsköns skrot blir roliga djurskulpturer – till exempel. Vik ett par timmar för besök i hantverksaffärerna!

Butiker med konsthantverk

VIKTOR CRAFT & DESIGN med café och galleri.
Torggatan 15, Mariehamn.
Tel. +358 40 861 2375
www.viktor.ax

ELE & KELE
Torggatan 10, Mariehamn.
Tel. +358 18 16495

SALT
Sjökvarteret, Mariehamn.
Tel. +358 18 21505
www.salt.ax

GULDVIVA
Sjökvarteret, Mariehamn.
Tel. +358 18 22130
www.guldviva.com

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch