Lokalproducerade grönsaker och kryddor från Åland.
Mat från Åland

Handla direkt av producenter

Kött, grönsaker, ägg, bröd, sylt och en hel del annat säljs på REKO Åland. Direkt från producent till konsument. Den som vill kan också hyra ett äppelträd på Åland.

Systemet med REKO-ringar sprider sig och finns numera på många orter i Sverige och Finland. REKO är en plattform där producenterna säljer sina varor direkt till konsumenter.

REKO har också etablerat sig på Åland och många bofasta har upptäckt möjligheten. Besökare är också välkomna med i REKO Åland som finns på Facebook.

Normalt är onsdag beställningdag och varorna levereras i Mariehamn på eftermiddagen på torsdagar. Utbudet varierar givetvis efter säsong. 

En annan ring, Odlarringen, är en sammanslutning för eko-odlare på Åland. Titta efter grönsaker märkta med gruppens logo om du vill ha ekologiska produkter. De säljs i de flesta matvaruaffärer på Åland.

I det åländska eko-utbudet finns också ett ett flertal mjöl- och grynsorter från Överängs kvarn. Grötälskare prisar företagets rejäla havregryn och bagare det smakfulla speltmjölet.

Hyr ett äppelträd

På äppelodlingen Öfvergårds i byn Tjudö kan man hyra ett eget äppelträd. Man kan besöka odlingen under säsongen och granska hur ens ”eget” träd mår och när äpplena är mogna får man komma och plocka dem. 

Ett bra år kan man få en rejäl skörd från ett enda träd.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch