Mat från Åland

Från skärgårdsbord till stadskrog

Kallas Stadskrog i Mariehamn, exteriör.

Omtyckta skärgårdsrestaurangen Kallas Skärgård har öppnat systerkrog i Mariehamn. Numera kan du alltså njuta av Kallas goda mat även i staden. Välkommen till Kallas Stadskrog i det gamla stenhuset på Norra Esplanadgatan 2.  

Fin miljö och god mat fortsätter att locka nöjda besökare till Kallas Skärgård i Vårdö, där ägarparet Hanna och Timo Vetriö öppnade sin första restaurang i en gammal ladugård hemma på gården. Sommartid sitter du gärna ute i den lummiga trädgården, en generös uteservering på nästan en hektar! 

Räksmörgås, tack!

Innan Timo blev krögare jobbade han många år som grossist, och det märks. Han har helt enkelt koll på alla råvaror på marknaden, även de ovanliga, vilket gör att Kallas ofta överraskar. På menyn kan du hitta allt från nyfångad fisk till hängmörad entrecote av högsta kvalitet.

Färsk fisk och skaldjur är annars en specialitet. Skärgårdskrogens räksmörgås har redan blivit en klassiker tillsammans med de friterade jätteräkorna. 

Vinnande koncept

Nytt för i år är alltså att du också kan njuta av Kallas goda mat i Mariehamn. Om du gillar Kallas i skärgården kommer du garanterat att trivas hos Kallas i staden. Stadskrogen lockar nämligen med samma fina koncept! 

Njut av god mat i restaurangen eller slå dig ner i baren eller på uteserveringen.

Slottsbanan vid Ålands Golfklubb med utsikt över Kastelholms slott.
Golf på Åland

Spela högklassig golf med havskontakt

Av spelarna får nya Slottbanan beröm för sin vackra sträckning längs Slottssundet, där du har utsikt över havsviken från alla 18 hål. Det är...

Två blåa BugNic Classic.
Evenemang

Verkligen en fullspäckad bil- och motorsommar!

Intresset för bilar och motorer är stort på Åland, det märks tydligt i evenemangskalendern. Här hittar du allt från hobbyfordonsträffar och...

Äppelblommor på en kvis med grönska i bakgrunden.
Sevärt

Åland grönskar under vårens mest upplevelserika helg

Upptäck den åländska landsbygden i blomstrande vårskrud under Åland Grönskar den 28-29 maj. På programmet står allt från ådvandring och...

Havets underligheter, en brosch av Annika Åkerfelt. Guldsmide i silver och nylon.
Sevärt

Formstarkt med metall i alla former

I sommar lyfter Eckerö post- och tullhus både ädla och oädla metaller i sin stora sommarutställning. Upplev samtida hantverk och design...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy