Mat från Åland

Från skärgårdsbord till stadskrog

Kallas Stadskrog i Mariehamn, exteriör.

Omtyckta skärgårdsrestaurangen Kallas Skärgård har öppnat systerkrog i Mariehamn. Numera kan du alltså njuta av Kallas goda mat även i staden. Välkommen till Kallas Stadskrog i det gamla stenhuset på Norra Esplanadgatan 2.  

Fin miljö och god mat fortsätter att locka nöjda besökare till Kallas Skärgård i Vårdö, där ägarparet Hanna och Timo Vetriö öppnade sin första restaurang i en gammal ladugård hemma på gården. Sommartid sitter du gärna ute i den lummiga trädgården, en generös uteservering på nästan en hektar! 

Räksmörgås, tack!

Innan Timo blev krögare jobbade han många år som grossist, och det märks. Han har helt enkelt koll på alla råvaror på marknaden, även de ovanliga, vilket gör att Kallas ofta överraskar. På menyn kan du hitta allt från nyfångad fisk till hängmörad entrecote av högsta kvalitet.

Färsk fisk och skaldjur är annars en specialitet. Skärgårdskrogens räksmörgås har redan blivit en klassiker tillsammans med de friterade jätteräkorna. 

Vinnande koncept

Nytt för i år är alltså att du också kan njuta av Kallas goda mat i Mariehamn. Om du gillar Kallas i skärgården kommer du garanterat att trivas hos Kallas i staden. Stadskrogen lockar nämligen med samma fina koncept! 

Njut av god mat i restaurangen eller slå dig ner i baren eller på uteserveringen.

Lanthandel, en illustration av Petri Allinen för utställningen Ålandsäventyret i Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Barnens eget äventyr genom Ålands historia

Lek står i fokus när Ålands kulturhistoriska museum öppnar sin nya barnutställning. Följ med på ett riktigt Ålandsäventyr och upptäck...

Kvinna med barn på julmarknad.
Se & Göra

Än glimrar Åland!

Den första av tre glimrande julstämningshelger har redan passerat – men vi har tur! Än har vi två härliga helger att se fram emot. Vårt tips...

Kvinna med barn i utställningen Havsmonster i Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Sjöfartsmuseet lockar med vinterskoj!

Massor med roligheter för hela familjen börjar bli en kär tradition när Ålands sjöfartsmuseum firar Finlands självständighetsdag den 6...

Massor med färgglatt glas, porslin, bestick och tallrikar på ett bord.
Shopping

Bästa julshoppingen är second hand

Återköp och återanvänd är smarta tips för en hållbar jul. Emmaus välkomnar dig med massor av fina fynd och julklappar för alla smaker i sina butiker.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy