Kallas Stadskrog i Mariehamn, exteriör.
Mat från Åland

Från skärgårdsbord till stadskrog

Omtyckta skärgårdsrestaurangen Kallas Skärgård har öppnat systerkrog i Mariehamn. Numera kan du alltså njuta av Kallas goda mat även i staden. Välkommen till Kallas Stadskrog i det gamla stenhuset på Norra Esplanadgatan 2.  

Fin miljö och god mat fortsätter att locka nöjda besökare till Kallas Skärgård i Vårdö, där ägarparet Hanna och Timo Vetriö öppnade sin första restaurang i en gammal ladugård hemma på gården. Sommartid sitter du gärna ute i den lummiga trädgården, en generös uteservering på nästan en hektar! 

Räksmörgås, tack!

Innan Timo blev krögare jobbade han många år som grossist, och det märks. Han har helt enkelt koll på alla råvaror på marknaden, även de ovanliga, vilket gör att Kallas ofta överraskar. På menyn kan du hitta allt från nyfångad fisk till hängmörad entrecote av högsta kvalitet.

Färsk fisk och skaldjur är annars en specialitet. Skärgårdskrogens räksmörgås har redan blivit en klassiker tillsammans med de friterade jätteräkorna. 

Vinnande koncept

Nytt för i år är alltså att du också kan njuta av Kallas goda mat i Mariehamn. Om du gillar Kallas i skärgården kommer du garanterat att trivas hos Kallas i staden. Stadskrogen lockar nämligen med samma fina koncept! 

Njut av god mat i restaurangen eller slå dig ner i baren eller på uteserveringen.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch