Mat från Åland

Från skärgårdsbord till stadskrog

Kallas Stadskrog i Mariehamn, exteriör.

Omtyckta skärgårdsrestaurangen Kallas Skärgård har öppnat systerkrog i Mariehamn. Numera kan du alltså njuta av Kallas goda mat även i staden. Välkommen till Kallas Stadskrog i det gamla stenhuset på Norra Esplanadgatan 2.  

Fin miljö och god mat fortsätter att locka nöjda besökare till Kallas Skärgård i Vårdö, där ägarparet Hanna och Timo Vetriö öppnade sin första restaurang i en gammal ladugård hemma på gården. Sommartid sitter du gärna ute i den lummiga trädgården, en generös uteservering på nästan en hektar! 

Räksmörgås, tack!

Innan Timo blev krögare jobbade han många år som grossist, och det märks. Han har helt enkelt koll på alla råvaror på marknaden, även de ovanliga, vilket gör att Kallas ofta överraskar. På menyn kan du hitta allt från nyfångad fisk till hängmörad entrecote av högsta kvalitet.

Färsk fisk och skaldjur är annars en specialitet. Skärgårdskrogens räksmörgås har redan blivit en klassiker tillsammans med de friterade jätteräkorna. 

Vinnande koncept

Nytt för i år är alltså att du också kan njuta av Kallas goda mat i Mariehamn. Om du gillar Kallas i skärgården kommer du garanterat att trivas hos Kallas i staden. Stadskrogen lockar nämligen med samma fina koncept! 

Njut av god mat i restaurangen eller slå dig ner i baren eller på uteserveringen.

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser med museikortet

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till utställningar och...

Publik som skrattar och applåderar.
Om Aland.com

Tipsa oss om dina evenemang!

Hjälp oss att berätta om allt som är på gång på Åland. Tillsammans fyller vi evenemangskalendern med roligheter!

Skärmbild från digitala utställningen ”Små föremål – stora berättelser” vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Ålands sjöfartsmuseum lockar med digitala pärlor

Utställningen ”Små föremål – stora berättelser” kan du besöka när du vill, oavsett var du befinner dig. Utställningen är nämligen en digital...

Soljus in genom ett fönster vid Kastelholms slott på Åland.

Kastelholms slott i mars betyder viktiga samtal om fred

Välkommen till Kastelholmssamtalen 2023 den 30 mars med temat ”Fred, krig och pengar, pengar, pengar” där Ålands fredsinstitut fortsätter...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy