Interiör från Vinsmedjan vid Kvarnbo Pensionat.
Mat från Åland

En gård med njutningar för alla sinnen

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri Skarpans.

I år går värdparet Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Martin Cromwell-Morgan in i sin tjugonde pensionatssäsong och förutom de åtta uthyrningsrummen finns numera kompletterande aktiviteter i alla gårdshusen. Martins verkstadsmuseum lockar som vanligt till sig motorentusiaster och i smedjan huserar konstsmeden Olivia Sarling. Tillsammans med Leila Cromwell-Morgan Lönnroth är Olivia även gallerist i gårdsgalleriet Skarpans, som i sommar presenterar en utställning med fotokonst av Tiina Tahvanainen. 

Kombinera gärna galleribesöket med Café Vinsmedjan, där gårdens konditor och bagare Laura Gäddnäs serverar salta och söta godsaker. Caféet är öppet torsdag till lördag kl. 13-20 i juli och en bit in i augusti.

Höstmys med vinprovning

Till hösten börjar Vinsmedjans populära vinprovningskvällar. Ella är känd för sina gedigna mat- och dryckeskunskaper och medverkar även i YLEs livsstilsprogram Strömsö. Hon utsågs också till “Ålands matambassadör 2024” på Ålands landsbygdsgala. Vinprovningarna har olika teman, från mat och vin i kombination till bubbelprovning, och startar med fördrink i galleriet. Kvällarna rullar på från september till juni, men blir snabbt fullbokade så det gäller att vara ute i god tid. 

Förläng gärna upplevelsen genom att boka övernattning med frukost i pensionatet. Håll också utkik efter Sweet Friday, månadens AW-vincafé med sötsaker och sirliga dessertviner!

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch