Halloumiburgare med pommes från Me Gusta Burgers
Mat från Åland

#eatwithmegusta – Street Food i Mariehamn

På det lilla torget i korsningen Torggatan-Ekonomiegatan står Me Gusta Burgers, en omtyckt liten Food Truck där du enligt många hittar stans bästa burgare.

Bakom Me Gusta Burgers står kocken Gustav Rustner, som ville testa något nytt efter många år i restaurangköket. Inspirerad av Stockholm, där Food Trucks är en vanlig syn, öppnade han sin rullande restaurang sommaren 2019.
- Det är ett populärt sätt att servera mat som saknades på Åland, så jag tyckte det vore kul att testa – och det gick bra så sommarrestaurangen blev ett fulltidsjobb.

Gustav berättar att Street Food är mat som du kan äta stående och med händerna. Det går snabbt och du behöver inte bord eller stolar.
- Det är snabbmat, men den är välgjord och håller hög kvalitet. Vi satsar på lokala och ekologiska produkter när det är möjligt och på nedbrytbara produkter.

Numera finns även Me Gusta Maxinge med en Food Truck utanför köpcentret i Jomala.

Vällagade burgare

Me Gusta Burgers fokuserar som namnet antyder på olika typer av hamburgare. Efter att ha testat olika alternativ har Gustav landat i en standardmeny med fyra favoritburgare, där du kan välja mellan åländsk högrev, pulled pork, halloumi eller vegansk Beyond Meat. Burgaren kan du sedan komplettera med sötpotatisfries eller cole slaw om du vill ha en hel måltid.
- Lite nu och då dyker det upp specialare – som sallad, bowls eller dumplings, tillägger Gustav. Vi har också serverat fiskburgare i samband med höstevenemang som skördefesten på Åland.

All mat som serveras är tillagad på plats i bilen.
- Vi har ett fullt utrustat kök och tillagar allt från grunden, från såser till bröd. Köttet till högrevsburgarna tar vi från Dahlmans, som hjälper oss genom att leverera färdiga biffar.

Även catering

Gustav och Me Gusta Burgers erbjuder även catering.
- Vi tar fram förslag på rätter i samarbete med våra kunder, säger Gustav. Det är allt från privatpersoner till olika företag, där vi fixar allt från snittar och smörgåstårta till trerätters middagar.

Besök Me Gusta

ME GUSTA CITY och ME GUSTA MAXINGE
Torggatan 8, Mariehamn
megusta.ax

Besök lunchguiden på Aland.com för att se aktuell meny

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch