Mat från Åland

#eatwithmegusta – Street Food i Mariehamn

Halloumiburgare med pommes från Me Gusta Burgers

På det lilla torget i korsningen Torggatan-Ekonomiegatan står Me Gusta Burgers, en omtyckt liten Food Truck där du enligt många hittar stans bästa burgare.

Bakom Me Gusta Burgers står kocken Gustav Rustner, som ville testa något nytt efter många år i restaurangköket. Inspirerad av Stockholm, där Food Trucks är en vanlig syn, öppnade han sin rullande restaurang sommaren 2019.
- Det är ett populärt sätt att servera mat som saknades på Åland, så jag tyckte det vore kul att testa – och det gick bra så sommarrestaurangen blev ett fulltidsjobb.

Gustav berättar att Street Food är mat som du kan äta stående och med händerna. Det går snabbt och du behöver inte bord eller stolar.
- Det är snabbmat, men den är välgjord och håller hög kvalitet. Vi satsar på lokala och ekologiska produkter när det är möjligt och på nedbrytbara produkter.

Numera finns även Me Gusta Maxinge med en Food Truck utanför köpcentret i Jomala.

Vällagade burgare

Me Gusta Burgers fokuserar som namnet antyder på olika typer av hamburgare. Efter att ha testat olika alternativ har Gustav landat i en standardmeny med fyra favoritburgare, där du kan välja mellan åländsk högrev, pulled pork, halloumi eller vegansk Beyond Meat. Burgaren kan du sedan komplettera med sötpotatisfries eller cole slaw om du vill ha en hel måltid.
- Lite nu och då dyker det upp specialare – som sallad, bowls eller dumplings, tillägger Gustav. Vi har också serverat fiskburgare i samband med höstevenemang som skördefesten på Åland.

All mat som serveras är tillagad på plats i bilen.
- Vi har ett fullt utrustat kök och tillagar allt från grunden, från såser till bröd. Köttet till högrevsburgarna tar vi från Dahlmans, som hjälper oss genom att leverera färdiga biffar.

Även catering

Gustav och Me Gusta Burgers erbjuder även catering.
- Vi tar fram förslag på rätter i samarbete med våra kunder, säger Gustav. Det är allt från privatpersoner till olika företag, där vi fixar allt från snittar och smörgåstårta till trerätters middagar.

Vad är en Food Truck?

Wikipedia beskriver en Food Truck på detta sätt:

”En matbil, också kallad food truck eller streetfoodbil, är ett specialinrett motordrivet vägfordon, ofta lätt lastbil eller skåpbil, som används för att laga, servera och transportera mat, dryck, desserter, godis och glass.”

Besök Me Gusta

ME GUSTA CITY och ME GUSTA MAXINGE
Torggatan 8, Mariehamn
megusta.ax

Besök lunchguiden på Aland.com för att se aktuell meny

Barn med tomteluvor på torget i Mariehamn.
Shopping

Besök en julmarknad!

Upplev den varma stämningen och julens alla välbekanta dofter och smaker. På julens marknader hittar du allt som hör julen till - och lite till!

Besökare och sjörövarflagga vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Decemberskoj i sjöfartsmuseet!

Det är full fart i Ålands sjöfartsmuseum under december. Lagom till årets familjedag öppnar kuriosakabinettet äntligen upp igen. Dessutom är det sista månaden med utställningen Hildas doft.

Person sitter på huk och knyter träningsskor en solig höst eller vinterdag.
Aktiviteter

Nyårsruset jubilerar – tänker du delta?

Åland Just Nu har träffat Mona-Lisa Wasström, verksamhetsledare för Ålands motionsförbund och arrangör för nyårsruset den 31 december.

Bestick och servett i julinspirerad dukning i guld.
Mat från Åland

Boka julbord på Åland

Julen närmar sig och de åländska restaurangerna är redo att duka upp sina dignande julbord. Ta med dig familjen, vännerna eller...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy