Mat från Åland

#eatwithmegusta – Street Food i Mariehamn

Halloumiburgare med pommes från Me Gusta Burgers

På det lilla torget i korsningen Torggatan-Ekonomiegatan står Me Gusta Burgers, en omtyckt liten Food Truck där du enligt många hittar stans bästa burgare.

Bakom Me Gusta Burgers står kocken Gustav Rustner, som ville testa något nytt efter många år i restaurangköket. Inspirerad av Stockholm, där Food Trucks är en vanlig syn, öppnade han sin rullande restaurang sommaren 2019.
- Det är ett populärt sätt att servera mat som saknades på Åland, så jag tyckte det vore kul att testa – och det gick bra så sommarrestaurangen blev ett fulltidsjobb.

Gustav berättar att Street Food är mat som du kan äta stående och med händerna. Det går snabbt och du behöver inte bord eller stolar.
- Det är snabbmat, men den är välgjord och håller hög kvalitet. Vi satsar på lokala och ekologiska produkter när det är möjligt och på nedbrytbara produkter.

Vällagade burgare

Me Gusta Burgers fokuserar som namnet antyder på olika typer av hamburgare. Efter att ha testat olika alternativ har Gustav landat i en standardmeny med fyra favoritburgare, där du kan välja mellan åländsk högrev, pulled pork, halloumi eller vegansk Beyond Meat. Burgaren kan du sedan komplettera med sötpotatisfries eller cole slaw om du vill ha en hel måltid.
- Lite nu och då dyker det upp specialare – som sallad, bowls eller dumplings, tillägger Gustav. Vi har också serverat fiskburgare i samband med höstevenemang som skördefesten på Åland.

All mat som serveras är tillagad på plats i bilen.
- Vi har ett fullt utrustat kök och tillagar allt från grunden, från såser till bröd. Köttet till högrevsburgarna tar vi från Dahlmans, som hjälper oss genom att leverera färdiga biffar.

Även catering

Gustav och Me Gusta Burgers erbjuder även catering.
- Vi tar fram förslag på rätter i samarbete med våra kunder, säger Gustav. Det är allt från privatpersoner till olika företag, där vi fixar allt från snittar och smörgåstårta till trerätters middagar.

Vad är en Food Truck?

Wikipedia beskriver en Food Truck på detta sätt:

”En matbil, också kallad food truck eller streetfoodbil, är ett specialinrett motordrivet vägfordon, ofta lätt lastbil eller skåpbil, som används för att laga, servera och transportera mat, dryck, desserter, godis och glass.”

Händer som skär upp mat på förrättstallrik.
Mat från Åland

Ät gott och umgås under restaurangdagarna

Ta med dig familjen eller vännerna och njut av god mat till bra pris under Restaurangdagarna på Åland den 25-30 januari. Restaurangdagarna...

Två vuxna och ett barn tittar på keramik vid hantverkshuset SALT.
Shopping

Här hittar du åländskt hantverk!

Smycken och smide. Keramik. Tyger med handtryckta mönster, stickade plagg och mattor. I hantverksbutikerna i Mariehamn hittar du varor som...

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till Ålands...

Dansare i Sjökvarteret i Mariehamn.
Åland100

Nipå firar Åland100 med ny låt och dansutmaning

För att uppmärksamma Åland100 och det kommande jubileumsåret har Nordens Institut på Åland tagit hjälp av unga åländska talanger för att skapa en ny låt med tillhörande koreografi.

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy