Vy från besöksträdgården Senses på Åland.
Aktiviteter

Blomstrande upplevelser för alla sinnen

Besök en trädgård eller ett naturområde och njut av naturens färger, former, dofter, smaker, rörelser och strukturer i kombination med lugn och harmoni.

Besöksträdgården SENSES i Lemland går inte att beskriva, den behöver ses med egna ögon. Den stora och generösa trädgården bjuder på mängder av inspiration och överraskningar. Här har värdparet Marcus och Birgitta verkligen lyckats skapa en helhetsupplevelse för alla sinnen. I trädgården blommar det hela säsongen, växterna avlöser varandra från tidig vår till sen höst. Tänk dig stora penseldrag och många växter av samma sort som skapar masseffekt, ofta med djärva färgskalor. Kom ihåg att kontrollera aktuella besöksdatum, om du har tur är trädgårdscaféet också öppet.

Mitt i Mariehamn, bakom ett gulmålat plank på Nygatan, välkomnar Ålands Natur och Miljö besökare till sin ekologiska visningsträdgård Mariero. Öppen 8-20 och delvis ännu under uppbyggnad.

Om du hellre plockar blommor erbjuder Älvdalens Trädgård i Finström slow flowers, det vill säga snittblommor för självplock i säsong som är odlade på naturens villkor. I närheten finns även en blomkiosk med självbetjäning.

Vandra i naturen

Lugn och blomsterprakt hittar du även vid Ålands naturområden. Nära Mariehamn finns Ramsholmen, känd för både ramslök och vitsippsängar, medan Nåtö lockar med vandring genom kulturlandskapet. Vill du se kungsängsliljan blomma ska du besöka Höckböleholmen i Geta.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch