Aktiviteter

Blomstrande upplevelser för alla sinnen

Vy från besöksträdgården Senses på Åland.

Besök en trädgård eller ett naturområde och njut av naturens färger, former, dofter, smaker, rörelser och strukturer i kombination med lugn och harmoni.

Besöksträdgården SENSES i Lemland går inte att beskriva, den behöver ses med egna ögon. Den stora och generösa trädgården bjuder på mängder av inspiration och överraskningar. Här har värdparet Marcus och Birgitta verkligen lyckats skapa en helhetsupplevelse för alla sinnen. I trädgården blommar det hela säsongen, växterna avlöser varandra från tidig vår till sen höst. Tänk dig stora penseldrag och många växter av samma sort som skapar masseffekt, ofta med djärva färgskalor. Kom ihåg att kontrollera aktuella besöksdatum, om du har tur är trädgårdscaféet också öppet.

Mitt i Mariehamn, bakom ett gulmålat plank på Nygatan, välkomnar Ålands Natur och Miljö besökare till sin ekologiska visningsträdgård Mariero. Öppen 8-20 och delvis ännu under uppbyggnad.

Om du hellre plockar blommor erbjuder Älvdalens Trädgård i Finström slow flowers, det vill säga snittblommor för självplock i säsong som är odlade på naturens villkor. I närheten finns även en blomkiosk med självbetjäning.

Vandra i naturen

Lugn och blomsterprakt hittar du även vid Ålands naturområden. Nära Mariehamn finns Ramsholmen, känd för både ramslök och vitsippsängar, medan Nåtö lockar med vandring genom kulturlandskapet. Vill du se kungsängsliljan blomma ska du besöka Höckböleholmen i Geta.

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy