Shopping

Äntligen dags för shopping!

Shoppinggata i Mariehamn.

Åland är litet till ytan men har ett stort urval av butiker och produkter för alla som är lika shoppingintresserade som vi är. Du hittar allt från mode, skönhet och konsthantverk till smycken, inredning, båtliv, sport och second hand.

Här har vi samlat några av våra shoppingtips – hoppas du hittar det du söker!

 

Inspiration

Blomkrans

A Colorfull Home

Retro design och inredningsbutik med fina och begagnade praktiska små möbler, glas, porslin, keramik, lampor, tyger, dukar, hantverk mm. Strandtillbehör, sommarblommor, glass och kylklampar. Välkommen in!

Halsband i silver med sten

Ele & Kele

"Take a piece of Åland with you" tipsar hantverkaren Roberto Ferrari. Hos oss hittar du åländsk granit och unika smycken med pressade blommor från den åländska naturen. Samtliga smycken är i 925 sterling silver. Välkomna!

Butiksingång

Jakt & Fiskebutiken

Jakt & Fiskebutiken Äventyret är stans mest välutrustade jakt och fiskebutik med friluftskläder av hög kvalité så som Fjällräven och Pinewood. Vi har ett stort och brett sortiment med allt du behöver för en lyckad jakt eller fisketur. 

Frisörsalong

Klipp Upp

Klipp Upp är salongen mitt i stan, som vill vara först med det senaste inom hårvård och mode. Vi erbjuder också ett stort urval kvalitetsprodukter för ditt hår, samt fransförlängning. Välkommen att boka tid via nätet eller på drop-in. 

Cyklar på klippa

Peters Cykel & Sportservice

Cykel- och sportverkstad med reparation av cyklar, racketar, skidor samt övrig sportutrustning. Försäljning av många olika typer av cyklar, även elcyklar, samt hjälmar och olika tillbehör. Stort utbud av reservdelar. 

Tecknad bild fasad

Viktor Crafts & Design

Hos oss hittar du Mariehamns mest annorlunda shopping där atmosfär, inspiration och kreativitet står i första rummet. Återbruksdesign, åländskt hantverk, konst och vintage blandas med mysigt café och sevärt Galleri.

Butiksingång

Wemarin

Välkommen till din marinbutik i Mariehamns centrum. Vi är kända för god service och stort kunnande och vår butik har det mesta som du behöver för din båt. Vi finns på gångavstånd från båda gästhamnarna.

Ringar

Wickströms Ur & Guld

Vi har den perfekta gåvan till födelsedagen, dopet, bröllopet eller till dig själv. Vi satsar på hög kvalitet och har ett brett sortiment av guld, silver och klockor. Även service, reparationer och batteribyten. Välkommen in!

Målfärgsburk och färgkarta

Ålands Färg & Tapet

Hos oss hittar du allt som behövs för att uppfylla dina inredningsdrömmar. Leta dig fram bland färger, tapeter, golv och inredningsdetaljer av högsta kvalité. Vi ger dig den hjälp och service du behöver för att nå din dröm.

Barn med tomteluvor på torget i Mariehamn.
Shopping

Besök en julmarknad!

Upplev den varma stämningen och julens alla välbekanta dofter och smaker. På julens marknader hittar du allt som hör julen till - och lite till!

Besökare och sjörövarflagga vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Decemberskoj i sjöfartsmuseet!

Det är full fart i Ålands sjöfartsmuseum under december. Lagom till årets familjedag öppnar kuriosakabinettet äntligen upp igen. Dessutom är det sista månaden med utställningen Hildas doft.

Person sitter på huk och knyter träningsskor en solig höst eller vinterdag.
Aktiviteter

Nyårsruset jubilerar – tänker du delta?

Åland Just Nu har träffat Mona-Lisa Wasström, verksamhetsledare för Ålands motionsförbund och arrangör för nyårsruset den 31 december.

Bestick och servett i julinspirerad dukning i guld.
Mat från Åland

Boka julbord på Åland

Julen närmar sig och de åländska restaurangerna är redo att duka upp sina dignande julbord. Ta med dig familjen, vännerna eller...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy