Shopping

Alltid det lilla extra hos City Blommor

Floristerna bakom disken vid butiken City Blommor.

City Blommor möter hösten med konstnärliga blomstermoln, tidlösa eterneller, vitgröna växter och hortensiabuketter i mustiga färger. Allt i en härlig mix inredningsdetaljer, ekologiska produkter, choklad och handgjord kola.

- Hos oss hittar du en personlig blandning av inredning och blommor. Vi söker alltid efter nyheter för att stimulera både oss själva och våra kunder, säger Eva Karlsson, butiksägare och florist.

Resultatet är en rogivande och lummig miljö som presenterar blommor och växter direkt i inredningen.
- Många blir överraskade över att vi erbjuder så mycket mer än blommor när de besöker oss första gången, säger Eva Karlsson. De tycker om den rofyllda atmosfären, dofterna och musiken – det blir lite av ett själabad!

Interiör från City Blommor.
Det finns mycket att upptäcka hos City Blommor.

Hortensiasäsong

Du kan med andra ord besöka City Blommor för att njuta av atmosfären, men bland alla stilleben och inspirerande inredningslösningar finns också mycket fint att upptäcka. Butiken har till och med ett lusthus inomhus, en kreativ lösning för kylrummet till snittblommorna.

Just nu är lusthuset fullt med blommor i mustiga höstfärger. Här finns också blad, knoppar, frukter och bär som attribut, redo att lyfta hela buketter.
- Vi är inne i hortensiasäsongen, och om du köper en hortensia nu så håller den nästan till jul om den får torka i vasen, tipsar Eva.

Hösten är också eternellernas tid. Eller varför inte en rumsdekoration i form av ett blomstermoln? Eva uppmuntrar också till att göra i ordning balkongen eller entrén så att den är fin inför hösten och vintern.
- Det är trevligt att följa årstiderna och nu går vi mot den mörkare tiden på året. Det är dags att plocka bort det som blommat ut och göra det välkomnade och trevligt att komma hem med ljus, lyktor och årstidsanpassade växter. Du kan också jobba med bär, äpplen och pumpor. Kanske hyacinter? Eller skimmia, den tål mycket.

Blomstermoln i höstfärger vid City Blommor.
Hängande blomstermoln i mustiga höstfärger.

Trendiga krukväxter

När det gäller krukväxter är brokbladiga med vit och grön teckning populära i höst. Fint för både ögat och välmåendet.
- Som konsumenter blir vi allt mer medvetna om vikten och nyttan av gröna växter även inomhus. Vi mår bättre av grönska, det minskar stress och tar fram goda endorfiner. Eftersom efterfrågan ökar så satsar odlarna också allt mer på gröna växter vilket gör att det kommer fler och fler nyheter.

Evas egen favorit just nu en grönvit Philodendron med namnet Birkin.
- Det är en växt som tål att stå lite mörkare, men som hjälper till att ge ljus till rummet tack vare den vita teckningen på bladen.

Philodendron Birkin vid City Blommor.
Birkin är Evas Philodendron-favorit.

Utvalda produkter

Förutom växter och snittblommor finns allt från vegan-choklad och ljusstakar till kuddar och andra inredningsdetaljer i butiken. I sortimentet ingår också många ekologiska produkter. Dels för kroppsvård men också produkter som underlättar städningen, som bikarbonat och linoljesåpa.
- Vi tar in det vi själva vill använda och som vi själva använder och vet att fungerar. Linoljesåpan till exempel, den kan du använda till mycket i hemmet. Från städning till bekämpning av ohyra på växter.

Personligen kan Eva inte vara utan L:A Brukets produkter för hud och kropp.
- Jag tycker särskilt mycket om deras tvålar och doftregister, de är både bra och dryga. Överlag väljer vi gärna småproducenter som sticker ut, som Pärlans hemkokta svenska kola.

På kommande är olivolja och balsamico.
- Vi har hittat en liten producent i Italien som har olivolja med fin kvalitet och ett fint utseende. För utsidan är lika viktig som insidan, du ska vilja ha den stående framme.

Gröna växter och produkthylla vid City Blommor.
Tvålar och sköna hudvårdsprodukter mitt i grönskan.

Erfarna florister

Ta gärna hjälp av personalen när du handlar på City Blommor. Alla är utbildade florister som njuter av hantverket och gillar att ta sig an olika utmaningar. 
- Testa våra gränser, det är bara roligt! Men var gärna ute i god tid så att vi hinner fundera lite och kan komma kreativa förslag som vi anpassar till dina önskemål.

Förutom binderier och uppsättningar har floristerna också kunskap om växter och deras skötsel.
- Fråga oss gärna om var växter ska placeras – eller om färg och form! Vi hjälper dig att gå utanför dina vanliga ramar, och kanske blanda det du inte tror att passar ihop. För inredning handlar mycket om att våga blir överraskad!

Snittblommor i höstfärger.
Ett hav av blommor redo att binda till buketter.

Det är också möjligt att boka event och workshops vid City Blommor.
- Det är uppskattat att göra något som du sen får ta med dig hem. Vi ger gärna förslag, men det går bra att komma med egna önskemål. Tidigare har vi har gjort allt från kransar till att binda en fin bukett till vasen hemma. 

Eventen är populära bland företag och andra sällskap som vill göra något tillsammans. En lagom gruppstorlek för träff i butiken är 6-10 personer.
- Vi är också portabla och kan arrangera workshops på andra platser.

Aktuellt på nätet

City Blommor satsar mycket på sin webbplats och använder den som ett skyltfönster för att visa upp vad som är på gång i butiken. Bland alla buketter och arrangemang hittar du mängder av inspiration.
- Vi uppdaterar med nytt innehåll varje vecka så du ser vad som är i säsong just nu.
 
Många uppskattar att det är enkelt att beställa och skicka buketter via hemsidan.
- Ibland är det svårt att veta vad du vill ha, oavsett om det gäller uppvaktning eller begravning. Då kan du titta på hemsidan för att få inspiration och prisbild.

City Blommor

Torggatan 5, Mariehamn.
Telefon +358 18 16388
Cityblommor.ax

 

Fin dukning med kaffekoppar och fat med Ålandspannkaka.
Mat från Åland

Lyfter åländsk matkultur och Åland som smakdestination

Grattis säger vi till publikationen Århundradets Åländska maträtt som vann pris inom kategorin "Best in the world" för bästa trycksak med...

Konsthantverk från utställningen "Livet på Kobben" vid Eckerö post- och tullhus på Åland sommaren 2023.
Museer på Åland

Glas och konsthantverk i Eckerö

Sommarutställning med konsthantverk är tradition vid Eckerö post- och tullhus. Nytt för i år är att du har hela tre utställningar att...

Föglö sommarteater ger pjäsen "Drömmar, svek och luffarschack".
Evenemang

Sommarteater med 70-talsvibbar i skärgårdsbyn Degerby

Föglö sommarteater bjuder in till Drömmar, svek och luffarschack, en tragikomisk historia som tar dig tillbaka till 1970-talet. Här får ett...

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.
Mat från Åland

Välkommen till nya Iwa – smakupplevelser för alla!

I mitten av juni nyöppnar Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy