Kvinna med tekopp tittar ut genom fönstret mot ett snöigt landskap.
Hus och hem

5 anledningar att välja värmepumpar från Daikin till ditt hem

Få behaglig inomhustemperatur året om genom att utnyttja energi från luften, vattnet eller marken. Daikins värmepumpar erbjuder effektiv uppvärmning för ditt hem.

En värmepump är ett kostnadseffektivt alternativ för uppvärmning. Värmepumpen utvinner värmeenergi från omgivningen och använder sen den energin för att värma upp ditt hus och producera varmvatten. Inom värmepumpar är Daikin en ledande aktör och expert. På Åland hittar du deras produkter hos REP VVS.

Bergvärme är effektivast, men också dyrast. Bergvärmepumpen använder värmeenergi från solen som lagrats i berggrunden, medan luft-vatten-värmepumpen hämtar sin energi från utomhusluften. Båda använder energin för att värma ditt hem och producera varmvatten. En luft-luftvärmepump värmer inomhusluften i ditt hus och fungerar i sin tur bäst som komplement till andra värmekällor.

Många fördelar med värmepump

1. Låga energikostnader – en värmepump är bra för plånboken och hjälper dig att minska dina uppvärmningskostnader.

2. Hög effektivitet –1 kWh elektricitet ger 4-5 kWh värme.

3. Flexibla lösningar – värmepumpar finns i olika storlekar för olika behov. De är användarvänliga och lätta att styra via en app.

4. Både värme och kyla – samma system som värmer huset på vinter kan även kyla på sommaren och ger dig optimalt inomhusklimat året om.

5. Bra miljöval – värmepumpar är effektiva och har minimal påverkan på miljön. De minskar beroendet av traditionella uppvärmningsmetoder, vilket leder till mindre koldioxidutsläpp och bidrar till bevarandet av naturresurser.

Svårt att välja? Fråga REP VVS!

Daikin erbjuder ett brett sortiment av värmepumpar för olika behov och bostadsstorlekar. Ett tips är att be en auktoriserad VVS-firma som REP VVS om hjälp att välja ut den värmepump som bäst motsvarar ditt uppvärmningsbehov. 
 

Kontakta REP VVS

För dig som söker effektiva och energibesparande lösningar för värme, kyla, varmvatten och inomhusluft är REP VVS auktoriserade återförsäljare och montörer av produkter från Daikin.

Läs mer om värmepumpar från Daikin på repvvs.ax

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch