Aktiviteter

Vandra i Bomarsund och Kastelholm

Tjej med hund vid fästningsruinerna i Bomarsund.

Kastelholms slott och Bomarsunds fästningsruiner är två av Ålands främsta sevärdheter med massor att se för dig som gärna går en vandringsled.

I Bomarsund finns två vandringsstigar att följa. En stig på drygt 4 km går i själva fästningsområdet, man kan till exempel börja vid Notvikstornet. Stigen går delvis i ojämn terräng och rejäla skor rekommenderas. 

På grannön Prästö finns en vandringsstig som bland annat går förbi begravningsplatser som anlades under den ryska tiden.

Tips! Inled vandringen med ett besök i Bomarsunds besökscentrum. Här får du med ljud och bild ta del av områdets intressanta historia. Sen kan du bege dig ut i omgivningarna och se med egna ögon.

På Stornäset i Kastelholm ligger ett naturreservat med utprickade vandringsleder. Man kan följa strandstigen, som är cirka 5 km, eller skogsstigen som är något kortare. Terrängen varierar, man går både genom rejäl skog, över bergsmarker och längs klippstränder. Rastplatser med bord finns också. I området finns Ålands största bestånd av bok. 

Två kvinnor kastar frisbeegolf vid Badhusparken i Mariehamn.
Aktiviteter

Åland är en riktig DiscGolf-ö

Allt fler har upptäckt frisbeegolf, eller discgolf som det egentligen heter. Det är ett roligt nöje för hela familjen eller kompisgänget...

Petra Heinänen, Edith Holmström, Alex Holmlund och Niklas Häggblom i Kompani Nords Tusenlugn..

Tusenlugn – ett underfundigt höghusdrama

Vad händer när poeten Heidi von Wrights text Tusenlugn omvandlas till ett klurigt och roligt scendrama med fyra skådespelare, en musiker, tolv mikrofonstativ och sjuttio meter tejp?

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.
Shopping

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tom Yum Goong, thaimat med räkor i skår omgiven av lök, lime, ingefära och chili.
Mat från Åland

Det är lätt att älska thaimat! 

Det thailändska köket är gott, kryddigt, smakrikt och går att variera i oändlighet. Vad är du sugen på idag? Friterat, wokat, ris, nudlar...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy