Aktiviteter

Vandra i Bomarsund och Kastelholm

Tjej med hund vid fästningsruinerna i Bomarsund.

Kastelholms slott och Bomarsunds fästningsruiner är två av Ålands främsta sevärdheter med massor att se för dig som gärna går en vandringsled.

I Bomarsund finns två vandringsstigar att följa. En stig på drygt 4 km går i själva fästningsområdet, man kan till exempel börja vid Notvikstornet. Stigen går delvis i ojämn terräng och rejäla skor rekommenderas. 

På grannön Prästö finns en vandringsstig som bland annat går förbi begravningsplatser som anlades under den ryska tiden.

På Stornäset i Kastelholm ligger ett naturreservat med utprickade vandringsleder. Man kan följa strandstigen, som är cirka 5 km, eller skogsstigen som är något kortare. Terrängen varierar, man går både genom rejäl skog, över bergsmarker och längs klippstränder. Rastplatser med bord finns också. I området finns Ålands största bestånd av bok. 

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy