Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Aktiviteter

Vandra i Bomarsund och Kastelholm

Tjej med hund vid fästningsruinerna i Bomarsund.

Kastelholms slott och Bomarsunds fästningsruiner är två av Ålands främsta sevärdheter med massor att se för dig som gärna går en vandringsled.

I Bomarsund finns två vandringsstigar att följa. En stig på drygt 4 km går i själva fästningsområdet, man kan till exempel börja vid Notvikstornet. Stigen går delvis i ojämn terräng och rejäla skor rekommenderas. 

På grannön Prästö finns en vandringsstig som bland annat går förbi begravningsplatser som anlades under den ryska tiden.

På Stornäset i Kastelholm ligger ett naturreservat med utprickade vandringsleder. Man kan följa strandstigen, som är cirka 5 km, eller skogsstigen som är något kortare. Terrängen varierar, man går både genom rejäl skog, över bergsmarker och längs klippstränder. Rastplatser med bord finns också. I området finns Ålands största bestånd av bok. 

Vy från slutet av backen vid Germundö Alpin en solig dag.
Aktiviteter

Utförsåkning vid Germundö Alpin

Ålands eget utförsåkningscentrum Germundö Alpin lockar både slalom- och snowboardåkare till backen i Saltvik.

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tre kvinnor sitter på badhusberget i Mariehamn och njuter av utsikten vintertid.
Resa till Åland

Flygresor till Åland – nu fler turer

Mariehamns flygplats inleder det nya året med nya tidtabeller och fler flygturer från Stockholm, Åbo och Helsingfors. Perfekt för dig som vill uppleva vintern på Åland!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy