Tjej med hund vid fästningsruinerna i Bomarsund.
Aktiviteter

Vandra i Bomarsund och Kastelholm

Kastelholms slott och Bomarsunds fästningsruiner är två av Ålands främsta sevärdheter med massor att se för dig som gärna går en vandringsled.

I Bomarsund finns två vandringsstigar att följa. En stig på drygt 4 km går i själva fästningsområdet, man kan till exempel börja vid Notvikstornet. Stigen går delvis i ojämn terräng och rejäla skor rekommenderas. 

På grannön Prästö finns en vandringsstig som bland annat går förbi begravningsplatser som anlades under den ryska tiden.

Tips! Inled vandringen med ett besök i Bomarsunds besökscentrum. Här får du med ljud och bild ta del av områdets intressanta historia. Sen kan du bege dig ut i omgivningarna och se med egna ögon.

På Stornäset i Kastelholm ligger ett naturreservat med utprickade vandringsleder. Man kan följa strandstigen, som är cirka 5 km, eller skogsstigen som är något kortare. Terrängen varierar, man går både genom rejäl skog, över bergsmarker och längs klippstränder. Rastplatser med bord finns också. I området finns Ålands största bestånd av bok. 

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch