Aktiviteter

Vandra i Bomarsund och Kastelholm

Tjej med hund vid fästningsruinerna i Bomarsund.

Kastelholms slott och Bomarsunds fästningsruiner är två av Ålands främsta sevärdheter med massor att se för dig som gärna går en vandringsled.

I Bomarsund finns två vandringsstigar att följa. En stig på drygt 4 km går i själva fästningsområdet, man kan till exempel börja vid Notvikstornet. Stigen går delvis i ojämn terräng och rejäla skor rekommenderas. 

På grannön Prästö finns en vandringsstig som bland annat går förbi begravningsplatser som anlades under den ryska tiden.

Tips! Inled vandringen med ett besök i Bomarsunds besökscentrum. Här får du med ljud och bild ta del av områdets intressanta historia. Sen kan du bege dig ut i omgivningarna och se med egna ögon.

På Stornäset i Kastelholm ligger ett naturreservat med utprickade vandringsleder. Man kan följa strandstigen, som är cirka 5 km, eller skogsstigen som är något kortare. Terrängen varierar, man går både genom rejäl skog, över bergsmarker och längs klippstränder. Rastplatser med bord finns också. I området finns Ålands största bestånd av bok. 

Ryggarna på ett sällskap som vandrar på Åland.
Aktiviteter

Vandra längs mångsidiga Lemlandsleden

Vill du vandra över berg, längs skogsstigar och genom byar med vackra gårdar? Vandra då längs Lemlandsleden som går mellan Lemströms kanal och Lumparsund.

Skärmbild från filmen om Stormskärs Maja.
Om Åland

Filmen om Stormskärs Maja - har du sett trailern?

I början av 2024 är det premiär för filmen om Stormskärs Maja med Amanda Jansson och Linus Troedsson i huvudrollerna som Maja och Janne...

Händer på två personer som håller hand på ett tröstfullt sätt.
Evenemang

Viktig dag med fokus på anhöriga och medberoende

Substansbruk påverkar inte bara den som missbrukar, det drabbar även de anhöriga. Därför arrangerar beroendemottagningen vid KST evenemanget...

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy