Mat från Åland

Välkommen till Iwa – smakupplevelser för alla!

Scampisallad från Iwa Café & Bistro på Åland.

I juni 2023 nyöppnade Iwa i Maxinge i större lokaler och med ny inriktning – från enbart café och konditori till café med bistro och eget bageri. Kärleken för vällagad mat med personlig touch är dock fortfarande densamma!

- Vi har kvar en stor meny med våra populära sallader och matiga mackor, men har utökat med varm mat och modern husmanskost i caféet, berättar Jessica Lundberg vid Iwa. 

Mångsidig bistro

När dagens lunchrusning är över öppnar Iwa sin bistro med en meny fylld av fräscha middagsrätter. Här samsas influenser från hela världen, det kan vara allt från asiatiskt och indiskt till mexikanskt. 

Tacos från Iwa Café & Bistro på Åland.

- Jag älskar att skriva menyer och komponera nya rätter! Tanken med bistron är att servera god och fräsch mat till ett bra pris för alla sällskap, från par och kompisgäng till familjer. Därför har vi också hamburgare, och en stor barnmeny.

Smaker som överraskar

Klassiska Iwa-salladerna Chevré, Caesar och Spicy kycklingröra följde givetvis med i flytten. Dessutom har det dykt upp flera nya favoriter på menyerna i caféet och bistron.

- Cafémenyn serverar vi hela dagen, och från klockan 15 när bistron öppnar går det bra att beställa från båda menyer. Alla i sällskapet behöver inte välja från samma meny, tipsar Jessica Lundberg, och tillägger att all mat också finns som take away.

Medan caféets lunchmeny erbjuder veckans rätter varierar bistromenyn i takt med säsongerna. Bistron har också b-rättigheter. 

Godsaker för alla

För dig som är fikasugen bakar Iwas bageri matbröd, bullar, wienerbröd, bakelser och andra godsaker. Åländska konditoriklassiker som gräddmunkar tar man fortsättningsvis från Ålandskringlan. 

Brownies från Iwa Café & Bistro på Åland.

- Våra minibakverk är också jättepopulära och vi har ett stort utbud av små smakbitar, många är sockerfria.

Från vardagslunch till fest

Interiörmässigt ingår svart, mässing och blandad belysning i Iwa-stilen, som numera också bjuder på känslan av fransk bistro.

- Inne i Maxinge hittar du en mysig uteservering för caféet med staket, buxbom och randig markis, som ger utomhuskänsla inomhus. I bistron har vi skapat små rum i rummet med soffor och rumsavdelare. 

Terrassen utomhus blir är i sin tur inglasad och öppen året om. Både bistron och terrassen är även perfekta lokaler för möten och alla typer av firanden, som julfester, födelsedagar och andra festligheter. 

Besök Iwa Café & Bistro

Iwa Café & Bistro
Maxinge köpcenter (södra ingången), Sparvägen 1, Jomala.
Telefon +358 40 310 5050
www.iwa.ax

Reservera bord, beställ take away eller boka Iwa för nästa festlighet!

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy