Aktiviteter

Träning för hästar och hundar på Åland

Kvinna som rider på en vit häst i skogen på sommaren.

Häst- och hundintresserade trivs på Åland. De träffar likasinnade nästan överallt och kan träna i högklassiga anläggningar.

Hästgårdar med gäststall

En åländsk dressyrryttare, Caroline Anderson-Granlund, har förverkligat en dröm. På hennes nybyggda Granlun­da gård tas gästryttare- och hästar emot för träning och privatlektioner. Hästarna inkvarteras i gäststallet, ryttar­na i gårdshotellet.

Himmyra gård är en annan nybyggd hästanläggning i absolut toppklass som erbjuder träningspaket för ryttare med egen häst.

Dessutom finns flera ridskolor som tar emot gästryttare – både för ridning i ridhus och i terrängen. Även ridläger ordnas.

Ålandtravet

Vänner av trav blir inte besvikna på Åland. Åland­stravet har en bana som ligger några få kilometer från Mariehamns centrum och som uppfyller internationell standard. Här ordnas årligen ett flertal travtävlingar från maj till oktober och den som vill satsar en slant på sina favoriter.

Innanför travbanan har man byggt en mångsidig rid­anläggning – bland annat en oval för tävlingar med is­landshästar.

Agility och hundutställningar

Också hundar och deras ägare gillar Åland. Till den väletablerade utställningen Åland Dog Show, som hålls i september, kommer omkring 1700 hundar!

De som tränar agility har fina möj­ligheter. En utomhusbana finns se­dan länge och i fjol öppnades en hall som byggts enkom för hundträning av olika slag. Den är uppvärmd och har ett underlag av konstgräs – här har man perfekta träningsförhållan­den även om det regnar och ruskar ute!

När du reser till Åland

Tänk på att ta reda på vilka krav som ställs på vaccinationer om du reser med djur över gränsen till Åland.

Skärmbild från digitala utställningen ”Små föremål – stora berättelser” vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Ålands sjöfartsmuseum lockar med digitala pärlor

Utställningen ”Små föremål – stora berättelser” kan du besöka när du vill, oavsett var du befinner dig. Utställningen är nämligen en digital...

Illustration med Fristad som är temat för Mariehamns litteraturdagar 2023.
Evenemang

Mariehamns litteraturdagar 2023 – en fristad för litteraturälskare!

Äntligen är det dags för Mariehamns Litteraturdagar 2023! Njut av intressanta samtal och författarmöten den 23-26 mars i stadsbiblioteket...

Soljus in genom ett fönster vid Kastelholms slott på Åland.

Kastelholms slott i mars betyder viktiga samtal om fred

Välkommen till Kastelholmssamtalen 2023 den 30 mars med temat ”Fred, krig och pengar, pengar, pengar” där Ålands fredsinstitut fortsätter...

Marie Backman-Thors och tre andra kvinnor visar färgglada kläder i stora storlekar från klädmärke Dress like Marie.
Samarbete Shopping

Marie startade klädbutiken hon själv saknade

Marie Backman-Thors har alltid älskat att klä sig i både färg och mönster och gillar kläder så mycket att hon till och med skapat ett eget klädmärke, Dress like Marie.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy