Aktiviteter

Träning för hästar och hundar på Åland

Kvinna som rider på en vit häst i skogen på sommaren.

Häst- och hundintresserade trivs på Åland. De träffar likasinnade nästan överallt och kan träna i högklassiga anläggningar.

Hästgårdar med gäststall

En åländsk dressyrryttare, Caroline Anderson-Granlund, har förverkligat en dröm. På hennes nybyggda Granlun­da gård tas gästryttare- och hästar emot för träning och privatlektioner. Hästarna inkvarteras i gäststallet, ryttar­na i gårdshotellet.

Himmyra gård är en annan nybyggd hästanläggning i absolut toppklass som erbjuder träningspaket för ryttare med egen häst.

Dessutom finns flera ridskolor som tar emot gästryttare – både för ridning i ridhus och i terrängen. Även ridläger ordnas.

Ålandtravet

Vänner av trav blir inte besvikna på Åland. Åland­stravet har en bana som ligger några få kilometer från Mariehamns centrum och som uppfyller internationell standard. Här ordnas årligen ett flertal travtävlingar från maj till oktober och den som vill satsar en slant på sina favoriter.

Innanför travbanan har man byggt en mångsidig rid­anläggning – bland annat en oval för tävlingar med is­landshästar.

Agility och hundutställningar

Också hundar och deras ägare gillar Åland. Till den väletablerade utställningen Åland Dog Show, som hålls i september, kommer omkring 1700 hundar!

De som tränar agility har fina möj­ligheter. En utomhusbana finns se­dan länge och i fjol öppnades en hall som byggts enkom för hundträning av olika slag. Den är uppvärmd och har ett underlag av konstgräs – här har man perfekta träningsförhållan­den även om det regnar och ruskar ute!

När du reser till Åland

Tänk på att ta reda på vilka krav som ställs på vaccinationer om du reser med djur över gränsen till Åland.

Lanthandel, en illustration av Petri Allinen för utställningen Ålandsäventyret i Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Barnens eget äventyr genom Ålands historia

Lek står i fokus när Ålands kulturhistoriska museum öppnar sin nya barnutställning. Följ med på ett riktigt Ålandsäventyr och upptäck...

Kvinna med barn på julmarknad.
Se & Göra

Än glimrar Åland!

Den första av tre glimrande julstämningshelger har redan passerat – men vi har tur! Än har vi två härliga helger att se fram emot. Vårt tips...

Kvinna med barn i utställningen Havsmonster i Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Sjöfartsmuseet lockar med vinterskoj!

Massor med roligheter för hela familjen börjar bli en kär tradition när Ålands sjöfartsmuseum firar Finlands självständighetsdag den 6...

Massor med färgglatt glas, porslin, bestick och tallrikar på ett bord.
Shopping

Bästa julshoppingen är second hand

Återköp och återanvänd är smarta tips för en hållbar jul. Emmaus välkomnar dig med massor av fina fynd och julklappar för alla smaker i sina butiker.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy