Cykellopp på Åland med granitröda landsvägar.
Aktiviteter

Testa gränserna med naturens hinder

Välj Åland för träning eller tävling. Under året arrangeras flera motionslopp med klasser för både elit och glada motionärer.

Många uppskattar möjligheten att kombinera träning och lopp med familjesemester. Ofta blir tävlingsdagarna riktiga familjefester, där även de som inte sportar hittar mycket att roa sig med. Till exempel vid Semesterloppet, som brukar kallas hela familjens motionsfest med distanser för alla. Samtidigt arrangeras Barnens Helg i Käringsund med fokus på underhållning och aktiviteter för barn.

Landsvägscyklister kallar annars Åland för Nordens Mallorca tack vare lite trafik i kombination med suveräna vägar och vacker natur. Sammanlagt 1.100 kilometer allmänna vägar och över 150 kilometer cykelvägar är perfekt för alla som vill cykelträna på semestern. Eller delta i ett cykellopp som Käringsundsloppet eller upplevelseloppet Åland Runt.

Om du gillar att crawla och springa ska du delta i Åland Swimrun, som i år sker utan tidtagning. Välj mellan flera rutter och njut av upplevelsen tillsammans i grupp.

Annars är Käringsund Triathlon tillbaka igen, som vanligt med ett stort urval av starter. Här finns något för alla!

Säsongsavslutning

Avsluta tävlingssäsongen med löpning i oktober när luften är klar och fylld av syre. Kanonloppets 22 kilometer bjuder på varierad terräng. Eller så satsar du på det traditionella Nyårsruset i Mariehamn som säsongsförlängare.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch