Kvinna som spelar boule vid banan i Mariehamn.
Aktiviteter

Spela boule – både ute och inne

Var spelar man bäst boule på Åland? Om frågan ställs till en riktig boule-entusiast är svaret givet: Käringsund Resort i Eckerö.

Vid Käringsund Resort finns en plan för boule med elva banor. Det i sin tur betyder att det finns plats för många spelare – turneringar för upp till hundra personer har ordnats här.

Boule kan spelas på utomhusbanorna från i runda slängar maj till oktober. Vill man vara säker på att banorna är lediga kan man höra sig för med receptionen innan man dyker upp. Klot finns att hyra.

På konstgräs

Större grupper, som vill ordna en egen cup, ska förstås alltid boka banorna på förhand. Vintertid kan man spela boule inomhus i Eckerö, närmare bestämt i den stora Eckeröhallen som ligger längs vägen från Storby till Käringsund. Här spelar man på konstgräs och ivriga spelare intygar att det går mycket bra.

I Mariehamn

I Mariehamns finns en boulebana vid Sveriges konsulat på Norragatan. Den administreras av en sektion inom Mariehamns pensionärsförening, vars medlemmar spelar tillsammans ett par dagar i veckan. 

Större grupper, som vill spela på banan, kan kontakta föreningens boule-sektion. Föreningen har utrustning att låna ut om så behövs.

Läs mer på Mariehamns Pensionärsförening under Boule.

Om planen är ledig är det fritt fram för spontant spel.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch