Aktiviteter

Spela boule – både ute och inne

Kvinna som spelar boule vid banan i Mariehamn.

Var spelar man bäst boule på Åland? Om frågan ställs till en riktig boule-entusiast är svaret givet: Käringsund Resort i Eckerö.

Vid Käringsund Resort finns en plan för boule med elva banor. Det i sin tur betyder att det finns plats för många spelare – turneringar för upp till hundra personer har ordnats här.

Boule kan spelas på utomhusbanorna från i runda slängar maj till oktober. Vill man vara säker på att banorna är lediga kan man höra sig för med receptionen innan man dyker upp. Klot finns att hyra.

På konstgräs

Större grupper, som vill ordna en egen cup, ska förstås alltid boka banorna på förhand. Vintertid kan man spela boule inomhus i Eckerö, närmare bestämt i den stora Eckeröhallen som ligger längs vägen från Storby till Käringsund. Här spelar man på konstgräs och ivriga spelare intygar att det går mycket bra.

I Mariehamn

I Mariehamns finns en boulebana vid Sveriges konsulat på Norragatan. Den administreras av en sektion inom Mariehamns pensionärsförening, vars medlemmar spelar tillsammans ett par dagar i veckan. 

Större grupper, som vill spela på banan, kan kontakta föreningens ”boulechef” Sven-Erik Mattsson, telefon +358 400 617536. Föreningen har utrustning att låna ut om så behövs.

Om planen är ledig är det fritt fram för spontant spel.

Barn med tomteluvor på torget i Mariehamn.
Shopping

Besök en julmarknad!

Upplev den varma stämningen och julens alla välbekanta dofter och smaker. På julens marknader hittar du allt som hör julen till - och lite till!

Besökare och sjörövarflagga vid Ålands sjöfartsmuseum.
Museer på Åland

Decemberskoj i sjöfartsmuseet!

Det är full fart i Ålands sjöfartsmuseum under december. Lagom till årets familjedag öppnar kuriosakabinettet äntligen upp igen. Dessutom är det sista månaden med utställningen Hildas doft.

Person sitter på huk och knyter träningsskor en solig höst eller vinterdag.
Aktiviteter

Nyårsruset jubilerar – tänker du delta?

Åland Just Nu har träffat Mona-Lisa Wasström, verksamhetsledare för Ålands motionsförbund och arrangör för nyårsruset den 31 december.

Bestick och servett i julinspirerad dukning i guld.
Mat från Åland

Boka julbord på Åland

Julen närmar sig och de åländska restaurangerna är redo att duka upp sina dignande julbord. Ta med dig familjen, vännerna eller...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy