Aktiviteter

Spela boule – både ute och inne

Kvinna som spelar boule vid banan i Mariehamn.

Var spelar man bäst boule på Åland? Om frågan ställs till en riktig boule-entusiast är svaret givet: Käringsund Resort i Eckerö.

Vid Käringsund Resort finns en plan för boule med elva banor. Det i sin tur betyder att det finns plats för många spelare – turneringar för upp till hundra personer har ordnats här.

Boule kan spelas på utomhusbanorna från i runda slängar maj till oktober. Vill man vara säker på att banorna är lediga kan man höra sig för med receptionen innan man dyker upp. Klot finns att hyra.

På konstgräs

Större grupper, som vill ordna en egen cup, ska förstås alltid boka banorna på förhand. Vintertid kan man spela boule inomhus i Eckerö, närmare bestämt i den stora Eckeröhallen som ligger längs vägen från Storby till Käringsund. Här spelar man på konstgräs och ivriga spelare intygar att det går mycket bra.

I Mariehamn

I Mariehamns finns en boulebana vid Sveriges konsulat på Norragatan. Den administreras av en sektion inom Mariehamns pensionärsförening, vars medlemmar spelar tillsammans ett par dagar i veckan. 

Större grupper, som vill spela på banan, kan kontakta föreningens ”boulechef” Sven-Erik Mattsson, telefon +358 400 617536. Föreningen har utrustning att låna ut om så behövs.

Om planen är ledig är det fritt fram för spontant spel.

Stilleben med sax och textiler i olika färger och material.
Evenemang

Mat, mode och nya tankesätt – en kväll fylld av inspiration

Vad har kostym- och modedesignern Matilda Karlström, stylisten och modeskaparen Irina Fisun och restaurang Kvarter 5 egentligen gemensamt? Svaret är en kväll med cirkulärt tänk och fokus på hållbarhet.

Viking Lines passagerarfartyg och ett vindkraftverk på ö i havet.
Samarbete Resa till Åland

Viking Lines fortsätter sin miljöresa mot bättre hållbarhet

I sex decennier har Viking Lines rödvita kryssningsfartyg trafikerat på norra Östersjön. Nästan lika länge har koncernen varit aktiv i sitt hållbarhetsarbete.

Kvinna i lila skjorta kör skottkärra i Emmaus stadsodling.
Samarbete

Hjälp Emmaus hjälpa och få meningsfull fritid

Emmaus Åland välkomnar alla intresserade att vara med och hjälpa till inom den frivilliga verksamheten, som fokuserar på bistånd och social...

Händer på person som beskär buske med sekatör i trädgården på hösten.
Samarbete Odling och trädgård

Trädgårdsmästarens bästa tips för hösten

Våren är inte den enda tiden att jobba i trädgården. Trädgårdsmästare Tove Jansson säger att det finns mycket att göra även under hösten.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy