Badstranden Lilla holmen i Mariehamn.
Sevärt

Sköna dagar i semesterstaden Mariehamn

Omgiven av två havsvikar bjuder Mariehamn på allt från fina vyer och dopp i havet till restaurangbesök, nöjen och museer.

Närheten är en av småstadens fördelar och i Mariehamn promenerar du enkelt mellan olika upplevelser. Här finns flera promenadstråk och stadsvandringar att välja mellan. Ta strandpromenaden upp till badhusberget i västra hamnen för att se Mariehamn från ovan, eller spela en runda discgolf i Badhusparken.

Stadens östra sida lockar annars med sol och bad hela dagen. Här finns badstranden Nabben med långgrund sandstrand och härligt strandhäng. Familjevänlig är också Lilla holmens sandstrand med badbrygga, piratskepp och kaniner och påfåglar. För dig som föredrar kaklad pool framför sand finns badhuset Mariebad och utomhusbassänger vid hotellen Arkipelag och Cikada.

Torget är en naturlig mötesplats i centrum med lekpark och bänkar, ofta även torgförsäljning. Från vår till höst finns stora sällskapsspel att låna, ett roligt tidsfördriv för alla åldrar.

Längs gågatan Torggatan strosar du gärna runt bland butikerna. Du kan också besöka Sjökvarteret, ett museum eller slå dig ner på ett mysigt café.

Mot kvällen och natten

Om du är ute efter nöjen och gott att äta ligger restauranger, barer och serveringar tätt. Vissa bjuder på trubadurer, dj:s och livemusik medan andra lockar med äventyrsgolf.

Extra livligt är kvarteret kring Nygatan/Strandgatan, som kallas lilla torget. Här ligger Indigo restaurang & bar, Dinos Bar & Grill, Kino nattklubb och The Calypso Bar, som serverar goda drinkar i ett av stadens äldsta stenhus.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch