Sevärt

Sköna dagar i semesterstaden Mariehamn

Badstranden Lilla holmen i Mariehamn.

Omgiven av två havsvikar bjuder Mariehamn på allt från fina vyer och dopp i havet till restaurangbesök, nöjen och museer.

Närheten är en av småstadens fördelar och i Mariehamn promenerar du enkelt mellan olika upplevelser. Här finns flera promenadstråk och stadsvandringar att välja mellan. Ta strandpromenaden upp till badhusberget i västra hamnen för att se Mariehamn från ovan, eller spela en runda discgolf i Badhusparken.

Stadens östra sida lockar annars med sol och bad hela dagen. Här finns badstranden Nabben med långgrund sandstrand och härligt strandhäng. Familjevänlig är också Lilla holmens sandstrand med badbrygga, piratskepp och kaniner och påfåglar. För dig som föredrar kaklad pool framför sand finns badhuset Mariebad och utomhusbassänger vid hotellen Arkipelag och Cikada.

Torget är en naturlig mötesplats i centrum med lekpark och bänkar, ofta även torgförsäljning. Från vår till höst finns stora sällskapsspel att låna, ett roligt tidsfördriv för alla åldrar.

Längs gågatan Torggatan strosar du gärna runt bland butikerna. Du kan också besöka Sjökvarteret, ett museum eller slå dig ner på ett mysigt café.

Mot kvällen och natten

Om du är ute efter nöjen och gott att äta ligger restauranger, barer och serveringar tätt. Vissa bjuder på trubadurer, dj:s och livemusik medan andra lockar med äventyrsgolf.

Extra livligt är kvarteret kring Nygatan/Strandgatan, som kallas lilla torget. Här ligger Indigo restaurang & bar, Dinos Bar & Grill, Kino nattklubb och The Calypso Bar, som serverar goda drinkar i ett av stadens äldsta stenhus.

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy