Festlokalen Kupolen vid Bryggeri Stallhagen upplyst på natten.
Se & Göra

Roliga idéer och inspirerande påhitt

Ålänningar är kreativa mångsysslare och i området kring ölbryggeriet Stallhagen och Grelsby Strand hotell i Grelsby hittar du många exempel på den åländska uppfinningsrikedomen.

Stallhagen, som sedan 2004 är känd för sin hantverksmässigt bryggda öl och omtyckta gastropub, lockar numera även nyfikna besökare till sin kupol. Här har 180 hexagoner, 1.620 träreglar, 14.040 galvaniserade bultar och otaliga arbetstimmar skapat en sfärisk byggnad som förutom att imponera fungerar som säsongsförlängare med vädergaranti. Kupolen är perfekt för bröllop, fester och andra event för den som söker något annorlunda, och väldigt snygg att titta på!

Sevärd i sig är även utomhusscenen Stallhalla, en amfiteater som flyter på träsket intill bryggeriet. En arena med stor bredd. Tidigare har man arrangerat allt från teater och opera till rockfestival i den trolska miljön.

Strandpensionatet

Om du vill äta och dricka gott på Stallhagen är boende vid Grelsby Strand hotell 1,5 kilometer bort ett tips. Här har man lyckats omvandla ett nedlagt mentalsjukhus till ett charmigt boende, som numera får beröm för sina sköna sängar och goda Ålandsfrukost.

Sjukhuset byggdes innan medicinernas genombrott och platsen valdes därför med stor omsorg för att erbjuda bästa återhämtning. Totalrenoveringen av de rustika byggnaderna pågår än, men redan nu lockar hotellet gäster som gärna återkommer och njuter av de lugna omgivningarna. Hit hör egen badstrand, vildmarksbad och en flytande bastu. På området finns också kapell, pergola-trädgård och ett bageri med café.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch