Se & Göra

Roliga idéer och inspirerande påhitt

Festlokalen Kupolen vid Bryggeri Stallhagen upplyst på natten.

Ålänningar är kreativa mångsysslare och i området kring ölbryggeriet Stallhagen och Strandpensionat Stalldalen i Grelsby hittar du många exempel på den åländska uppfinningsrikedomen.

Stallhagen, som sedan 2004 är känd för sin hantverksmässigt bryggda öl och omtyckta gastropub, lockar numera även nyfikna besökare till sin kupol. Här har 180 hexagoner, 1.620 träreglar, 14.040 galvaniserade bultar och otaliga arbetstimmar skapat en sfärisk byggnad som förutom att imponera fungerar som säsongsförlängare med vädergaranti. Kupolen är perfekt för bröllop, fester och andra event för den som söker något annorlunda, och väldigt snygg att titta på!

Sevärd i sig är även utomhusscenen Stallhalla, en amfiteater som flyter på träsket intill bryggeriet. En arena med stor bredd. Tidigare har man arrangerat allt från teater och opera till rockfestival i den trolska miljön.

Strandpensionatet

Om du vill äta och dricka gott på Stallhagen är boende vid Strandpensionat Stalldalen 1,5 kilometer bort ett tips. Här har man lyckats omvandla ett nedlagt mentalsjukhus till ett charmigt boende, som numera får beröm för sina sköna sängar och goda Ålandsfrukost.

Sjukhuset byggdes innan medicinernas genombrott och platsen valdes därför med stor omsorg för att erbjuda bästa återhämtning. Totalrenoveringen av de rustika byggnaderna pågår än, men redan nu lockar strandpensionatet gäster som gärna återkommer och njuter av de lugna omgivningarna. Hit hör egen badstrand, vildmarksbad och en flytande bastu. På området finns också kapell, pergola-trädgård och ett bageri med café.

Kvinna åker långfärdsskridsko på blank is en solig dag med blå himmel.

Åland är toppen för långfärdsskridskoåkare

Under bra isvintrar är öriket ett paradis som erbjuder stor variation och åkning på allt från innerskärgård och öppna fjärdar till havets...

Träningskompisar poserar framför Baltic friidrottsarena i Mariehamn.
Sportig ö

Många idrottshallar och gott om lediga tider

Toppa formen med ett sportigt äventyr på Åland! Här finns många utövare och aktiva föreningar som gärna ställer upp på en träningsmatch. Det...

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser med museikortet

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till utställningar och...

Närbild på vågor och blått vatten.
Evenemang

Sjömanshustrun intar scenen – äntligen är hon tillbaka!

En monolog med kvinna som vågar tala ut om livet som sjömanshustru, ackompanjerad av musikerna Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Kristoffer...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy