Sportfiske i solnedgången på Åland
Aktiviteter

Räkna med napp på Fiske-Åland!

Fiske-Åland har öppet dygnet runt, året runt. Fångstmetoderna kan variera, fisken likaså. Ibland är det högsäsong för öring, ibland för lax, gädda, abborre eller gös. Kom när det passar dig bäst!

Dags att upptäcka havsöringsfisket?

En spännande utmaning och en annorlunda naturupplevelse, speciellt om du väljer att försöka överlista den ädla fisken på senhösten när luften blivit kylare och dagarna kortare.

Åland har fina låglänta stränder mot öppet hav, som gjorda för flugfiske antingen från land eller från en flyt-ring. Efter ett antal timmar utomhus är det skönt att söka sig in i värmen igen, att bada bastu och äta gott.

Avstånden på Åland är dessutom korta och havet ligger alltid nära. Det betyder att du kan variera ditt fiske – även under samma dag. Havsöring på förmiddagen och abborre i en skyddad vik på eftermiddagen. Eller vice versa.

Fiskepaket med allt du behöver

Allt som behövs för fiskesemestern kan du köpa i samma paket – resan till Åland, logi, båt med motor och fiskekort. En fiskeguide kan också ingå. Guiderna känner sina vatten och vet var chanserna är störst till bra fiskelycka just i dag.

Kom ihåg att köpa fiskekort!

Vattnen kring Åland är uppdelade i många större och mindre fiskekortsområden och alla gästfiskare måste ha ett giltigt fiskekort.

Fiskekort kan köpas online via Fiskekarta.ax. Här finns också mer information om de regler som gäller för fisket på respektive område.

Stugbyar och affärer på Åland säljer också fiskekort över disk.  

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch