Aktiviteter

Nära till beachvolley, badhus, skatepark och lekparker

Beachvolleyspelande ungdomar på stranden vid badhuset Mariebad i Mariehamn.

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

För några år sedan invigdes den nya skateparken med olika åkramper i Mariehamn. Den ligger centralt nedanför biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter man likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar man beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad. 

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de allra yngsta med extra grunda bassänger.

I övre våningen är massörer redo att ge ­avslappnande behandlingar.

Badstränder

Utanför badhuset finns en liten sandstrand. Utöver det finns tre badstränder i Mariehamn – vid Nabben, på Lilla Holmen och vid campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Här finns lekplatser

I Mariehamn finns flera lekplatser med gungor och klätterställningar – vid torget, nedanför kulturhuset Alandica och på Lilla Holmen. Också intill Svenska konsulatet, som ligger nära ÅSS gästhamn, finns en lekplats.

Träna gratis utomhus!

Intill Idrottsparken i Mariehamn finns en kortare barkbana i lätt kuperad terräng för den som vill jogga. Vid banan finns också gymredskap, fria att använda. Vid Baltichallen i södra Mariehamn finns också ett utegym och en barkbana på några km för joggning.

Pia Mattsson står på gata i New York.
Ålänningar i världen

Jag älskar New York, men återvänder alltid till Åland!

Åländska Pia Mattsson jobbar som advokat på Manhattan, men tillbringar gärna somrarna på Åland där hon gärna hjälper till vid...

Kvinna tittar på tavlor i konstutställningen "Havets humör".
Museer på Åland

Förhöj museiupplevelsen med en specialguidning

Ett besök vid något av Ålands fina museer är alltid uppskattat – men visste du att museerna regelbundet arrangerar specialguidningar av sina...

 Timrade bodar på ön Klobben vid Silverskär Islands en stjärnklar och stilla natt.
Möten

Åland – en fridfull plats för effektiva möten

Åland är den fridfulla mötesplatsen. Ingen hets och inget jäkt. Inga långa transporter. Inga bilköer. Men mycket att göra på fritiden. Det...

Dukat bord med hemvete, Ålandspannkaka, smör, ost och annan mat från Åland
Mat från Åland

Smaka på Åland

Fina matminnen är en del av reseupplevelsen. På Åland är smakupplevelserna många – och goda! Här hittar du några tips på mat som smakar...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy