Aktiviteter

Nära till beachvolley, badhus, skatepark och lekparker

Beachvolleyspelande ungdomar på stranden vid badhuset Mariebad i Mariehamn.

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

För några år sedan invigdes den nya skateparken med olika åkramper i Mariehamn. Den ligger centralt nedanför biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter man likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar man beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad. 

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de allra yngsta med extra grunda bassänger.

I övre våningen är massörer redo att ge ­avslappnande behandlingar.

Badstränder

Utanför badhuset finns en liten sandstrand. Utöver det finns tre badstränder i Mariehamn – vid Nabben, på Lilla Holmen och vid campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Här finns lekplatser

I Mariehamn finns flera lekplatser med gungor och klätterställningar – vid torget, nedanför kulturhuset Alandica och på Lilla Holmen. Också intill Svenska konsulatet, som ligger nära ÅSS gästhamn, finns en lekplats.

Träna gratis utomhus!

Intill Idrottsparken i Mariehamn finns en kortare barkbana i lätt kuperad terräng för den som vill jogga. Vid banan finns också gymredskap, fria att använda. Vid Baltichallen i södra Mariehamn finns också ett utegym och en barkbana på några km för joggning.

Tre kvinnor står med sina cyklar med vattnet i bakgrunden på Åland.
Aktiviteter

Cykla till vandring på Nåtö och Järsö

Söder om Mariehamn går vägen över ett pärlband av öar. Den uppskattas av cyklister som får uppleva skärgårdsnaturen på nära håll. Man kan också kombinera cykelturen med en vandring i en vacker löväng.

Garner i mängder i butiken Therese Broderi i Mariehamn.
Shopping

Garner, lädervaror och antika saker

Allt fler har stickat allt mer under pandemin. Om man vill köpa garn i Mariehamn går man till Therese Broderi o Garn. En mer välfylld...

Barn klättrar på äventyrsbanan Flow Park i Vårdö.
Barnens Åland

Äventyr, vandring och mat på Vårdö

På Vårdö finns aktiviteter för olika smaker. Äventyrsbanan Flow Park passar dem som gillar utmaningar uppe i luften, vandringsleden på Lövö dem som helst håller sig på marknivå.

Johanna Delfs bakom butiksdisken vid badhotellet Carlsro.
Mat från Åland

Badhotell Carlsro – ett utmärkt mål för utfärden

Insup en atmosfär av 1900-talet och en skön blandning av åländskt och danskt. Åk till Carlsro Badhotell – det nya landmärket i Degerby...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy