Just nu pågår en tävling på vår Facebooksida där du kan vinna ett presentkort. Ta del i vår tävling du också! 

Aktiviteter

Nära till beachvolley, badhus, skatepark och lekparker

Beachvolleyspelande ungdomar på stranden vid badhuset Mariebad i Mariehamn.

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

För några år sedan invigdes den nya skateparken med olika åkramper i Mariehamn. Den ligger centralt nedanför biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter man likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar man beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad. 

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de allra yngsta med extra grunda bassänger.

I övre våningen är massörer redo att ge ­avslappnande behandlingar.

Badstränder

Utanför badhuset finns en liten sandstrand. Utöver det finns tre badstränder i Mariehamn – vid Nabben, på Lilla Holmen och vid campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Här finns lekplatser

I Mariehamn finns flera lekplatser med gungor och klätterställningar – vid torget, nedanför kulturhuset Alandica och på Lilla Holmen. Också intill Svenska konsulatet, som ligger nära ÅSS gästhamn, finns en lekplats.

Träna gratis utomhus!

Intill Idrottsparken i Mariehamn finns en kortare barkbana i lätt kuperad terräng för den som vill jogga. Vid banan finns också gymredskap, fria att använda. Vid Baltichallen i södra Mariehamn finns också ett utegym och en barkbana på några km för joggning.

Marie Backman-Thors och tre andra kvinnor visar färgglada kläder i stora storlekar från klädmärke Dress like Marie.
Samarbete Samarbete

Marie startade klädbutiken hon själv saknade

Marie Backman-Thors har alltid älskat att klä sig i både färg och mönster och gillar kläder så mycket att hon till och med skapat ett eget klädmärke, Dress like Marie.

Kvinna som vinterbadar vid Carlsro badhotell.
Aktiviteter

Vinterbad ­– en uppfriskande trend

Nästan alla vinterbadar – eller drömmer om att vinterbada – nuförtiden. Tur att Åland har perfekta förhållanden för kalla bad. Här är det alltid nära till närmaste brygga!

Sportfiskeguiden håller upp 7 kilos gädda efter isfiske på isen.
Fiske på Åland

Uppfriskande med isfiske 

Vinter med kyla och starka isar öppnar upp för efterlängtat isfiske, där du borrar eller hugger upp ett hål i isen för att fiska. En rolig...

Åland Travel Magazine 2022 på tre språk.
Samarbete Om Aland.com

Åland Travel Magazine – nytt nummer ute nu!

Nu kan du bläddra i det nya numret av Åland Travel Magazine på nätet. Bekanta dig med roliga aktiviteter, fina besöksmål och en hel del åländskt egensinne. Här får du all inspiration du behöver inför Ålandssemestern 2022!

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy