Beachvolleyspelande ungdomar på stranden vid badhuset Mariebad i Mariehamn.
Aktiviteter

Nära till beachvolley, badhus, skatepark och lekparker

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

För några år sedan invigdes den nya skateparken med olika åkramper i Mariehamn. Den ligger centralt nedanför biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter man likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar man beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad. 

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de allra yngsta med extra grunda bassänger.

I övre våningen är massörer redo att ge ­avslappnande behandlingar.

Badstränder

Utanför badhuset finns en liten sandstrand. Utöver det finns tre badstränder i Mariehamn – vid Nabben, på Lilla Holmen och vid campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Här finns lekplatser

I Mariehamn finns flera lekplatser med gungor och klätterställningar – vid torget, nedanför kulturhuset Alandica och på Lilla Holmen. Också intill Svenska konsulatet, som ligger nära ÅSS gästhamn, finns en lekplats.

Träna gratis utomhus!

Intill Idrottsparken i Mariehamn finns en kortare barkbana i lätt kuperad terräng för den som vill jogga. Vid banan finns också gymredskap, fria att använda. Vid Baltichallen i södra Mariehamn finns också ett utegym och en barkbana på några km för joggning.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch