Barnens Åland

Nära till beachvolley, badhus och skatepark

Familjevänliga badstranden Lilla holmen i Mariehamn.

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

Skateparken med olika åkramper ligger centralt i parken mellan biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter du likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar du beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad.

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de yngsta med extra grunda bassänger.

På övre våningen kan du boka badhusets relaxavdelning med ångbastu, bastu och bubbelpool för dig och ditt sällskap. Du kan också boka spa-behandlingar hos Team MassageNu.

Badstränder

Utanför badhuset finns en sandstrand. Utöver den finns tre badstränder i Mariehamn – Nabben, Lilla Holmen och stranden i anslutning till campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Sportfiske i solnedgången på Åland
Aktiviteter

Räkna med napp på Fiske-Åland!

Fiske-Åland har öppet dygnet runt, året runt. Fångstmetoderna kan variera, fisken likaså. Ibland är det högsäsong för öring, ibland för lax...

Vinprovning av rödvin tillsammans med vänner.
Mat från Åland

Ett sätt att umgås kring vin tillsammans med likasinnade

Gillar du vin så mycket att du gärna träffar andra för att provsmaka och prata om just vin? Då är Vinföreningen Munskänkarna på Åland en...

Potatis och lök i korgar på Åland.
Mat från Åland

Tänk axgant – närodlat och härproducerat!

Många små producenter och en stor bredd! Lokalproducerat på Åland betyder allt från frukt och grönt till havtorn och honung. I skördetider...

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy