Barnens Åland

Nära till beachvolley, badhus och skatepark

Familjevänliga badstranden Lilla holmen i Mariehamn.

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

Skateparken med olika åkramper ligger centralt i parken mellan biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter du likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar du beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad.

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de yngsta med extra grunda bassänger.

På övre våningen kan du boka badhusets relaxavdelning med ångbastu, bastu och bubbelpool för dig och ditt sällskap. Du kan också boka spa-behandlingar hos Team MassageNu.

Badstränder

Utanför badhuset finns en sandstrand. Utöver den finns tre badstränder i Mariehamn – Nabben, Lilla Holmen och stranden i anslutning till campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Ryggen av en kvinna som lyfter en regnbågsflagga mot himlen.
Evenemang

Äntligen dags för Åland Pride!

Årets efterlängtade och viktiga pridevecka äger rum den 22-28 augusti och bjuder på ett varierat program från måndag till lördag. Välkommen...

Par med shoppingkassar promenerar bort längs gågatan i Mariehamn.
Shopping

I Mariehamn finns allt du behöver samlat inom några kvarter

Restauranger, caféer, butiker, trivsamt vimmel och härlig shopping. Här finns något för alla, oavsett behov. Dessutom har du tillgång till...

Flygvy över Baltic Arena för friidrott i Mariehamn.
Sportig ö

Friidrott på Baltic Arena

Nyast bland idrottsanläggningarna är Baltic Friidrottsarena i södra Mariehamn, som firar sin första säsong med att vara värd för SFI...

Våtmarken vid Nabben med bänkar och infoskyltar.
Sevärt

Besök en lärorik våtmark!

En ny våtmark har anlagts nära badstranden Nabben i Mariehamn. Här finns gångstigar och informationsskyltar som berättar mer om...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy