Barnens Åland

Nära till beachvolley, badhus och skatepark

Familjevänliga badstranden Lilla holmen i Mariehamn.

Någon i familjen som gillar att åka skateboard eller kickbike? Besök då skateparken som ligger nära biblioteket och som är gratis att använda.

Skateparken med olika åkramper ligger centralt i parken mellan biblioteket och kultur- och kongresshuset Alandica. Det är fritt fram för alla att använda parken och här möter du likasinnade!

Beachvolley och badhus

Gillar du beachvolley finns en plan vid badstranden Nabben, en på Lilla Holmen och tre utanför badhuset Mariebad.

Mariebad passar alla i familjen. Här finns bland annat en motions­bassäng med åtta banor och en äventyrs­avdelning där vattnet är ännu varmare. Här finns vattenrutsch, massage­strålar, bubbelpool och en liten utomhusbassäng. Dessutom finns en hörna för de yngsta med extra grunda bassänger.

På övre våningen kan du boka badhusets relaxavdelning med ångbastu, bastu och bubbelpool för dig och ditt sällskap. Du kan också boka spa-behandlingar hos Team MassageNu.

Badstränder

Utanför badhuset finns en sandstrand. Utöver den finns tre badstränder i Mariehamn – Nabben, Lilla Holmen och stranden i anslutning till campingplatsen Gröna Udden. Alla är familjevänliga, Nabben är den mest långgrunda.

Lanthandel, en illustration av Petri Allinen för utställningen Ålandsäventyret i Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Barnens eget äventyr genom Ålands historia

Lek står i fokus när Ålands kulturhistoriska museum öppnar sin nya barnutställning. Följ med på ett riktigt Ålandsäventyr och upptäck...

Kvinna med barn på julmarknad.
Se & Göra

Än glimrar Åland!

Den första av tre glimrande julstämningshelger har redan passerat – men vi har tur! Än har vi två härliga helger att se fram emot. Vårt tips...

Kvinna med barn i utställningen Havsmonster i Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Sjöfartsmuseet lockar med vinterskoj!

Massor med roligheter för hela familjen börjar bli en kär tradition när Ålands sjöfartsmuseum firar Finlands självständighetsdag den 6...

Massor med färgglatt glas, porslin, bestick och tallrikar på ett bord.
Shopping

Bästa julshoppingen är second hand

Återköp och återanvänd är smarta tips för en hållbar jul. Emmaus välkomnar dig med massor av fina fynd och julklappar för alla smaker i sina butiker.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy