Aktiviteter

Mer havskontakt på förnyade Slottsbanan

Golfspelare går mellan hålen på golfbanan i Kastelholm.

En dansk golfbanearkitekt kom till Åland och planerade om Slottsbanan, örikets äldsta golfbana. Han hade en ledstjärna – att göra det fina läget intill havsviken ännu finare!

Nya Slottsbanan öppnar enligt planerna efter midsommar i år och en ny spelupp­levelse väntar.

Nya vyer

Golfbanearkitekten Philip Spogárd har stuvat om rätt rejält. Ritat in helt nya hål, slagit ihop två tidigare till ett längre och ändrat riktningen på en del. Skogsdung­ar har huggits bort, röda granithällar har grävts fram och flera utslag har byggts på höjder.

Det betyder i korthet att nya Slottsba­nan bjuder på nya vyer. Den vackra havs­viken syns ännu mer – faktiskt från alla 18 hål – och det medeltida slottet är ännu mer i fokus på vissa hål.

Många hål smeker strandkanten och här gäller det att välja väg efter spelför­måga. Vågar du gå över vattnet för att nå green eller väljer du ett säkrare alterna­tiv?

Kvaliteten höjs betydligt efter ombygg­naden och greenerna är större än tidiga­re.

Tre banor vid ÅGK

Ålands Golfklubb (ÅGK), som driver Slotts­banan, har tagit emot tusentals nöjda gästspelare sedan starten 1983. Klubben har även Kungsbanan, 18 omväxlande hål i en mer skogslik miljö, och Prinses­san, en bana med sex par 3-hål.

Övnings­områden, en shop, omklädningsrum med dusch och bastu och en restaurang med stor uteservering fullbordar anläggning­en.

Här kan du golfa på Åland

Ålands Golfklubb i Kastelholm.

Eckerö Golf i Eckerö

Tider bokar du antingen direkt med anläggningarna eller via någon av researrangörerna på Åland:

Skådespelaren Matts Stenlund med en bukett med rosor.
Evenemang

Åländsk stand up med Matts Stenlund

Skådespelaren Matts Stenlund går från teater till stand up-show i helgens två föreställningar av ”Singelolycka på Tinder – en renodlad...

Mezzosopranen Jenny Carlstedt tolkar tyska kompositören Clara Schumann.
Evenemang

En konsert i ord och toner när Jenny tolkar Clara

Tyska Clara Schumann var en av 1800-talets mest berömda pianister och kompositörer. Under konserten ”Clara Schumann eftersom det handlar om ett verk av en kvinna” ger mezzosopranen Jenny Carlstedt sin tolkning av Claras intressanta levnadsöde.

Interiör från Compagniet restaurang och bar i Mariehamn med indisk touch.
Mat från Åland

Compagniet – en touch av Indien mitt i Mariehamn

Hotell Arkipelag välkomnar hösten med invigning av Compagniet, hotellets nya restaurang och bar med en känsla av orienten. En given...

Sovrum vid Klintvägen Apartments i Mariehamn.
Bo på Åland

Moderna och nymöblerade semesterlägenheter på Åland

Vill du bo bekvämt i en ljus och modern lägenhet under din semester på Åland? Klintvägen Apartments erbjuder flera barnvänliga, nymöblerade...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy