Aktiviteter

Mer havskontakt på förnyade Slottsbanan

Golfspelare går mellan hålen på golfbanan i Kastelholm.

En dansk golfbanearkitekt kom till Åland och planerade om Slottsbanan, örikets äldsta golfbana. Han hade en ledstjärna – att göra det fina läget intill havsviken ännu finare!

Nya Slottsbanan öppnar enligt planerna efter midsommar i år och en ny spelupp­levelse väntar.

Nya vyer

Golfbanearkitekten Philip Spogárd har stuvat om rätt rejält. Ritat in helt nya hål, slagit ihop två tidigare till ett längre och ändrat riktningen på en del. Skogsdung­ar har huggits bort, röda granithällar har grävts fram och flera utslag har byggts på höjder.

Det betyder i korthet att nya Slottsba­nan bjuder på nya vyer. Den vackra havs­viken syns ännu mer – faktiskt från alla 18 hål – och det medeltida slottet är ännu mer i fokus på vissa hål.

Många hål smeker strandkanten och här gäller det att välja väg efter spelför­måga. Vågar du gå över vattnet för att nå green eller väljer du ett säkrare alterna­tiv?

Kvaliteten höjs betydligt efter ombygg­naden och greenerna är större än tidiga­re.

Tre banor vid ÅGK

Ålands Golfklubb (ÅGK), som driver Slotts­banan, har tagit emot tusentals nöjda gästspelare sedan starten 1983. Klubben har även Kungsbanan, 18 omväxlande hål i en mer skogslik miljö, och Prinses­san, en bana med sex par 3-hål.

Övnings­områden, en shop, omklädningsrum med dusch och bastu och en restaurang med stor uteservering fullbordar anläggning­en.

Här kan du golfa på Åland

Ålands Golfklubb i Kastelholm.

Eckerö Golf i Eckerö

Tider bokar du antingen direkt med anläggningarna eller via någon av researrangörerna på Åland:

Flygfoto över växthuscaféet Humlan.
Mat från Åland

Goda smaker och fina upplevelser på Syskonhem i Norrby

Till släktgården Syskonhem i Norrby i Lemland välkomnar Malin och Matz Olsson alla som uppskattar god mat i lantlig miljö. På dagtid i...

trälåda öl
Mat från Åland

Närproducerat och alkoholfritt sommarens trender

Efter en vår där restauranger fått fokusera på take-away är sommaren är här och de åländska krogarna får öppna upp igen. Åland Just Nu ringde upp några åländska krogprofiler för att fråga vad sommarens trender kan tänkas bli.

Dejt
Hemester på Åland

Tre tips för den perfekta dejten

Pasta hemma vid köksbordet kan vara trevligt men på Sommaråland finns många romantiska platser att upptäcka. Här är tre exempel på hur man kan lyxa till det för en speciell dag eller helt vanlig måndag.

Linda Karlsson, Inger Nygård och Annika Åkerfelt i butiken Viktor Crafts & Design.
Shopping

Viktor, ett hantverkshus att upptäcka. Många gånger.

Viktor med café, konsthantverk, design och återbruk i trivsam blandning är en skattkista fylld med upplevelser för alla sinnen. När du rör...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy