Aktiviteter

Mer havskontakt på förnyade Slottsbanan

Golfspelare går mellan hålen på golfbanan i Kastelholm.

En dansk golfbanearkitekt kom till Åland och planerade om Slottsbanan, örikets äldsta golfbana. Han hade en ledstjärna – att göra det fina läget intill havsviken ännu finare!

Nya Slottsbanan öppnar enligt planerna efter midsommar i år och en ny spelupp­levelse väntar.

Nya vyer

Golfbanearkitekten Philip Spogárd har stuvat om rätt rejält. Ritat in helt nya hål, slagit ihop två tidigare till ett längre och ändrat riktningen på en del. Skogsdung­ar har huggits bort, röda granithällar har grävts fram och flera utslag har byggts på höjder.

Det betyder i korthet att nya Slottsba­nan bjuder på nya vyer. Den vackra havs­viken syns ännu mer – faktiskt från alla 18 hål – och det medeltida slottet är ännu mer i fokus på vissa hål.

Många hål smeker strandkanten och här gäller det att välja väg efter spelför­måga. Vågar du gå över vattnet för att nå green eller väljer du ett säkrare alterna­tiv?

Kvaliteten höjs betydligt efter ombygg­naden och greenerna är större än tidiga­re.

Tre banor vid ÅGK

Ålands Golfklubb (ÅGK), som driver Slotts­banan, har tagit emot tusentals nöjda gästspelare sedan starten 1983. Klubben har även Kungsbanan, 18 omväxlande hål i en mer skogslik miljö, och Prinses­san, en bana med sex par 3-hål.

Övnings­områden, en shop, omklädningsrum med dusch och bastu och en restaurang med stor uteservering fullbordar anläggning­en.

Här kan du golfa på Åland

Ålands Golfklubb i Kastelholm.

Eckerö Golf i Eckerö

Tider bokar du antingen direkt med anläggningarna eller via någon av researrangörerna på Åland:

Stor väggmonter vid Ålands kulturhistoriska museum.
Museer på Åland

Lyfter stenåldersboplats och 200-årig bondedagbok

På Ålands kulturhistoriska museum finns alltid något nytt att upptäcka för både stora och små. Under 2021 och 2022 är inträdet dessutom gratis för alla 0-17-åringar.

Händer som skär upp mat på förrättstallrik.
Mat från Åland

Ät gott och umgås under restaurangdagarna

Ta med dig familjen eller vännerna och njut av god mat till bra pris under Restaurangdagarna på Åland den 25-30 januari. Restaurangdagarna...

Två vuxna och ett barn tittar på keramik vid hantverkshuset SALT.
Shopping

Här hittar du åländskt hantverk!

Smycken och smide. Keramik. Tyger med handtryckta mönster, stickade plagg och mattor. I hantverksbutikerna i Mariehamn hittar du varor som...

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till Ålands...

Aland.com drivs av Strax Kommunikation och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy