Aktiviteter

Hittar du alla 50 kontroller i Jomala-skogen i september?

Orienteringskontroll i skogen.

Vill du testa på orientering i din egen takt? Eller få en rolig anledning att gå ut i skog och mark? Då är ”Skogsråddet” något för dig!

50 kontroller – orangevita skärmar – har hängts upp i skogsområdet nära stadsgränsen. Bakom satsningen, som går under namnet ”Skogsråddet”, står IFK Mariehamns orienteringssektion.

Skogsråddet passar givetvis för vana orienterare, men även för alla andra som vill ha en utmaning för vandringen eller löpturen. Familjer eller kompisgäng kan jaga kontroller tillsammans eller utmana varandra. 

En karta över området säljs på Visit Ålands kontor och på sportaffärerna City Cykel & Sport och Team Sportia och kostar 15 euro. Kontrollerna har olika svårighetsgrader och hänger uppe från april till september.

Om du vill deltar du i en tävling – ju svårare kontroll du lyckas hitta desto fler poäng får du. Maxantal för alla kontroller är 500.

Fler natur-alternativ

Det finns fler alternativ för den som vill vara aktiv i naturen. 

I aktivitetsskogen vid Käringsund Resort i Eckerö kan du cykla på en lätt kuperad bana som är knappt 3 km. Om man inte har en mountainbike finns sådana att hyra. Här finns också en skogsbana för löpning på 3,6 km.

Med arrangör

Det finns arrangörer på Åland som skräddarsyr olika aktiviteter som paddling, cykling, vandring och ridning i naturen. En av dem är Åland Expeditions and Events.

Två kvinnor kastar frisbeegolf vid Badhusparken i Mariehamn.
Aktiviteter

Åland är en riktig DiscGolf-ö

Allt fler har upptäckt frisbeegolf, eller discgolf som det egentligen heter. Det är ett roligt nöje för hela familjen eller kompisgänget...

Petra Heinänen, Edith Holmström, Alex Holmlund och Niklas Häggblom i Kompani Nords Tusenlugn..

Tusenlugn – ett underfundigt höghusdrama

Vad händer när poeten Heidi von Wrights text Tusenlugn omvandlas till ett klurigt och roligt scendrama med fyra skådespelare, en musiker, tolv mikrofonstativ och sjuttio meter tejp?

Isfiskare på Åland har paus med grillning ute på isen.
Shopping

Bästa utrustningen för aktivt friluftsliv

Jakt- och fiskebutiken Äventyret har allt för jägaren, fiskaren och friluftsmänniskan. Här hittar du både utrustningen du behöver och tillbehören du inte visste att du saknade.

Tom Yum Goong, thaimat med räkor i skår omgiven av lök, lime, ingefära och chili.
Mat från Åland

Det är lätt att älska thaimat! 

Det thailändska köket är gott, kryddigt, smakrikt och går att variera i oändlighet. Vad är du sugen på idag? Friterat, wokat, ris, nudlar...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy