Två killar spelar discgolf på Åland
Aktiviteter

Här spelas både discgolf och padel

Allt fler upptäcker discgolf. Ett roligt spel som passar många. På Åland finns flera banor att välja på. Också bollspelet padel växer i popularitet.

Discgolf-entusiaster på Åland lade upp ribban högt: Åland ska bli ett paradis för discgolf med banor i snart sagt varje kommun. 

Discgolf har många fördelar. Det är lätt att komma igång. Ingen vidlyftig utrustning krävs. Du rör på dig i frisk luft utomhus och kan spela i stort sett året runt. Spelet passar personer i olika åldrar och det är socialt – du hinner umgås mellan kasten.

Tätt mellan banorna

På Åland finns numera 18 discgolfbanor, ofta nära ett café eller en restaurang. Det är gratis att spela på alla utom en och du hinner besöka flera banor under samma dag.

Familjevänliga banor som Kastelholm DGP vid slottet och Jan Karlsgården samt Lions DGP i Badhusparken ovanför gästhamnen i Västerhamn i Mariehamn är två fina tips – liksom Soltuna DGP och Lappo DGP, som bjuder på utsikt över det vanliga. På skärgårdsön Seglinge går banan delvis genom hassellundar. I Grelsby spelar du nära det lokala bryggeriet Stallhagen. 

För erfarna spelare finns betalbanan Vesterkalmare DGP nära Mariehamn. En utmanande och genomtänkt bana.

Vilken bana blir din favorit? Du får onekligen se en hel del av Åland om du går in för att testa alla banor.

Hall för padel

En annan sport, som spelas av allt fler, är padel. PadelCenter Åland erbjuder en hall med tre padelbanor och en singelbana, där man kan hyra en bollmaskin och träna upp sin träffsäkerhet. Hallen ligger nära köpcentret Maxinge vid stadsgränsen.

Padel kan också spelas utomhus vid exemplevis Bollhalla i norra Mariehamn och vid Käringsund Resort i Eckerö.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch