Aktiviteter

Här spelas både discgolf och padel

Två killar spelar discgolf på Åland

Allt fler upptäcker discgolf. Ett roligt spel som passar många. På Åland finns flera banor att välja på. Också bollspelet padel växer i popularitet.

Discgolf-entusiaster på Åland lade upp ribban högt: Åland ska bli ett paradis för discgolf med banor i snart sagt varje kommun. 

Discgolf har många fördelar. Det är lätt att komma igång. Ingen vidlyftig utrustning krävs. Du rör på dig i frisk luft utomhus och kan spela i stort sett året runt. Spelet passar personer i olika åldrar och det är socialt – du hinner umgås mellan kasten.

Tätt mellan banorna

På Åland finns numera 18 discgolfbanor, ofta nära ett café eller en restaurang. Det är gratis att spela på alla utom en och du hinner besöka flera banor under samma dag.

Familjevänliga banor som Kastelholm DGP vid slottet och Jan Karlsgården samt Lions DGP i Badhusparken ovanför gästhamnen i Västerhamn i Mariehamn är två fina tips – liksom Soltuna DGP och Lappo DGP, som bjuder på utsikt över det vanliga. På skärgårdsön Seglinge går banan delvis genom hassellundar. I Grelsby spelar du nära det lokala bryggeriet Stallhagen. 

För erfarna spelare finns betalbanan Vesterkalmare DGP nära Mariehamn. En utmanande och genomtänkt bana.

Vilken bana blir din favorit? Du får onekligen se en hel del av Åland om du går in för att testa alla banor.

Hall för padel

En annan sport, som spelas av allt fler, är padel. PadelCenter Åland erbjuder en hall med tre padelbanor och en singelbana, där man kan hyra en bollmaskin och träna upp sin träffsäkerhet. Hallen ligger nära köpcentret Maxinge vid stadsgränsen.

Padel kan också spelas utomhus vid exemplevis Bollhalla i norra Mariehamn och vid Käringsund Resort i Eckerö.

Ryggarna på ett sällskap som vandrar på Åland.
Aktiviteter

Vandra längs mångsidiga Lemlandsleden

Vill du vandra över berg, längs skogsstigar och genom byar med vackra gårdar? Vandra då längs Lemlandsleden som går mellan Lemströms kanal och Lumparsund.

Skärmbild från filmen om Stormskärs Maja.
Om Åland

Filmen om Stormskärs Maja - har du sett trailern?

I början av 2024 är det premiär för filmen om Stormskärs Maja med Amanda Jansson och Linus Troedsson i huvudrollerna som Maja och Janne...

Händer på två personer som håller hand på ett tröstfullt sätt.
Evenemang

Viktig dag med fokus på anhöriga och medberoende

Substansbruk påverkar inte bara den som missbrukar, det drabbar även de anhöriga. Därför arrangerar beroendemottagningen vid KST evenemanget...

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy