Aktiviteter

Här spelas både discgolf och padel

Två killar spelar discgolf på Åland

Allt fler upptäcker discgolf. Ett roligt spel som passar många. På Åland finns flera banor att välja på. Också bollspelet padel växer i popularitet.

Discgolf-entusiaster på Åland lade upp ribban högt: Åland ska bli ett paradis för discgolf med banor i snart sagt varje kommun. 

Discgolf har många fördelar. Det är lätt att komma igång. Ingen vidlyftig utrustning krävs. Du rör på dig i frisk luft utomhus och kan spela i stort sett året runt. Spelet passar personer i olika åldrar och det är socialt – du hinner umgås mellan kasten.

På Åland finns i nuläget ett tiotal banor. I Mariehamn spelar du i Badhusparken ovanför gästhamnen i Västerhamn. I Geta ligger en 18-hålsbana bland martallarna på Getabergen. På skärgårdsön Seglinge går banan delvis genom hassellundar. I Grelsby spelar du nära det lokala bryggeriet Stallhagen. 

Vilken bana blir din favorit? Man får onekligen se en hel del av Åland om man går in för att testa alla banor.

Hall för padel

En annan sport, som spelas av allt fler, är padel. PadelCenter Åland erbjuder en hall med tre padelbanor och en singelbana, där man kan hyra en bollmaskin och träna upp sin träffsäkerhet.

Hallen, som ligger nära köpcentret Maxinge vid stadsgränsen, öppnade i augusti 2021.

Padel kan också spelas utomhus vid exemplevis Bollhalla i norra Mariehamn och vid Käringsund Resort i Eckerö.

Lanthandel, en illustration av Petri Allinen för utställningen Ålandsäventyret i Ålands kulturhistoriska museum.
Barnens Åland

Barnens eget äventyr genom Ålands historia

Lek står i fokus när Ålands kulturhistoriska museum öppnar sin nya barnutställning. Följ med på ett riktigt Ålandsäventyr och upptäck...

Kvinna med barn på julmarknad.
Se & Göra

Än glimrar Åland!

Den första av tre glimrande julstämningshelger har redan passerat – men vi har tur! Än har vi två härliga helger att se fram emot. Vårt tips...

Kvinna med barn i utställningen Havsmonster i Ålands sjöfartsmuseum.
Barnens Åland

Sjöfartsmuseet lockar med vinterskoj!

Massor med roligheter för hela familjen börjar bli en kär tradition när Ålands sjöfartsmuseum firar Finlands självständighetsdag den 6...

Massor med färgglatt glas, porslin, bestick och tallrikar på ett bord.
Shopping

Bästa julshoppingen är second hand

Återköp och återanvänd är smarta tips för en hållbar jul. Emmaus välkomnar dig med massor av fina fynd och julklappar för alla smaker i sina butiker.

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy