Fiske på Åland

Glupska gäddor och trendiga abborrar

Person som fiskar vid kusten på Åland.

Anlita en fiskeguide för en dag eller flera! Efter det är du redo att ta dig an de stora fångsterna på egen hand. Om du vill det. Ofta är det så roligt i båten att du hellre fiskar tillsammans.

Ålands fiskeguider får ofta beröm, både på Facebook och per mejl från gäster som är så nöjda att de ofta återkommer igen och igen. Ett bra betyg som egentligen inte är så överraskande. Guiderna är engagerade sportfiskare som jobbar med sitt stora intresse, sportfiske under årets alla årstider. Det är ett bra koncept och inga konstigheter, de ger bara sina gäster upplevelser de själva söker.

”Helnöjda med dagen igår! 
Superbra guidning, väldigt mycket vatten och vasskanter vi täckte av. 
Vi kommer gärna tillbaka!”

Därför blir du alltid väl omhändertagen. Fiskeguiderna ställer upp med både utrustning och kunskap. De har säkra båtar och vet var det nappar bäst just i dag. Du behöver inte ens tänka på måltider, när magen kurrar plockar guiden fram godsaker att äta och dricka ur sina lager.

Från abborre till gädda, gös och havsöring

Åland är ett fiskeparadis året om med bra fiske och fin skärgårdsnatur. Abborrfisket bara växer och växer, enligt fiskeguiderna är det numera lite av en trend att fiska abborren på andra sätt än med bara spinnare och jigg. Annars är pigga gäddor en specialitet, dem kan du fiska både med spinn och fluga på många olika platser runt Åland. Som omväxling finns också gös och havsöring.

Åland har fina låglänta stränder mot öppet hav, som är som gjorda för flugfiske antingen från land eller från en flytring. På vintern när isarna lagt sig kan du i stället ge dig ut på viken med pilk och en termos i ryggsäcken.

Det är smidigt att boka paket med resa, boende och guidat fiske. Eller med bara båt och fiskekort för dig som vill fiska utan fiskeguide.

Sportfiske på Åland

Läs mer om Sportfiske på Åland hos Visitaland.com

Fiskekort online!

Vattnen kring Åland är uppdelade i många större och mindre fiskekortsområden och alla gästfiskare måste ha ett giltigt fiskekort.

Fiskekort kan köpas online via Fiskekarta.ax. Här finns också mer information om de regler som gäller för fisket på respektive område.

Stugbyar och affärer på Åland säljer också fiskekort över disk.  

Kontakta en sportfiskeguide

MaPa Fishingteam, Patrik Lehtonen

Alandfishing, Thomas Strandvik

Fiskelyckan, Bo-Erik Westberg

Perchland, David Ståhlman

Lägerelden, Roger Nordlund

Norrö stugor, Peter Selander

Rundbergs Stugor, Ulf Rundberg.

Träningskompisar poserar framför Baltic friidrottsarena i Mariehamn.
Sportig ö

Många idrottshallar och gott om lediga tider

Toppa formen med ett sportigt äventyr på Åland! Här finns många utövare och aktiva föreningar som gärna ställer upp på en träningsmatch. Det...

Basutställningen vid Ålands kulturhistoriska museum i Mariehamn
Museer på Åland

Ett år av museiupplevelser med museikortet

Ge dig själv det bästa museiåret genom att köpa Ålands museums årskort. I det personliga kortet ingår fri entré till utställningar och...

Närbild på vågor och blått vatten.
Evenemang

Sjömanshustrun intar scenen – äntligen är hon tillbaka!

En monolog med kvinna som vågar tala ut om livet som sjömanshustru, ackompanjerad av musikerna Ella Grüssner Cromwell-Morgan och Kristoffer...

Tallrik med sushi från Sara och Jans delikatesser i Mariebar i Mariehamn.
Mat från Åland

Mariebar gör det enkelt att upptäcka nya smaker

Krögarparet Sara Bergman och Jan Plonczak låter världens smaker möta åländska råvaror och nordiska mattraditioner vid Mariebar i Mariehamn...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy