Aktiviteter

Från adrenalin till återhämning

Skogsyoga på Åland.

Den åländska naturen är fylld av aktiviteter. Medan vissa är adrenalinhöjande, är andra lugnande. Vad väljer du i dag?

Allt du kan göra på vattnet kan du göra på Åland och vattensporter som surfing, kitesurfing, paddling, och vattenskoteråkning är populära aktiviteter. Utrustning finns att hyra. Även SUP-brädor, en trevlig aktivitet som passar de flesta.

Ut i terrängen

Många gillar att cykla i skogen, då är MTB eller fatbikes det givna. Eckerö slingan för MTB är till exempel en tre kilometers nybörjarslinga med fina vyer och roliga hopp. Den som vill utmana sig själv testar att slå banans rekord i träningsappen Strava. Annars kontaktar du BifaBIKE Sportrent som arrangerar cykelturer med elcykel, MTB och fatbikes.

Vid äventyrsbanan Flowpark i Vårdö får du testa på utmaningar högt uppe bland träden. Ofta är höjden mest pulshöjande, högst upp klättrar du omkring 15 meter ovanför marken. Då är det tur att det finns banor på längre höjd och i fyra olika nivåer.

Nära naturen är du också på hästryggen, varför inte boka en uteritt? Eller så testar du Skogsråddet, orientering med 50 kontroller nära Mariehamn. Kartan kostar 15 euro och finns hos Visit Åland, City Sport & Cykel och Team Sportia.

Varva ner

Lugn återhämtning för kropp och själ får du med skogsyoga, en kombination av japanskt skogsbad (shirin yoko) och mjuk yoga på kroppens villkor. Eller så testar du båtutflykt i sommar med klippyoga och picknick.

Äppelträd med röda äppel vid Grannas äppelodlingar på Åland.
Mat från Åland

Från vårsådd till höstskörd

Åland har ett gynnsamt klimat för spirande kreatörer och växande producenter. För det är inte bara i myllan det gror. Lika rikt som äpplen, lök och potatis frodas nya tankar och idéer.

Gult vetefält med skog, moln, blå himmel och ett rött hus i bakgrunden.
Mat från Åland

Axgan? Vad är det?

Axgan är ett helhetsbegrepp som beskriver en person som lever, äter och konsumerar åländska produkter och råvaror på Åland.

Skördefesten på Åland vid Bolstaholms gård.
Barnens Åland

Dags för skördefest på Åland – som vi har längtat!

Ät lokalt, drick lokalt och handla lokalt! Under Skördefesten på Åland den 22-24 september står åländska råvaror och produkter i fokus – och...

Provsmakning av vin och bubbel med smaktallrik i Vinsmedjan.
Mat från Åland

Smakrika upplevelser i Vinsmedjan

Fint värdskap och stor kunskap om mat och goda drycker hittar du hos Vinsmedjan i Kvarnbo, som delar gård med Kvarnbo Pensionat och Galleri...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy