Skogsyoga på Åland.
Aktiviteter

Från adrenalin till återhämning

Den åländska naturen är fylld av aktiviteter. Medan vissa är adrenalinhöjande, är andra lugnande. Vad väljer du i dag?

Allt du kan göra på vattnet kan du göra på Åland och vattensporter som surfing, kitesurfing, paddling, och vattenskoteråkning är populära aktiviteter. Utrustning finns att hyra. Även SUP-brädor, en trevlig aktivitet som passar de flesta.

Ut i terrängen

Många gillar att cykla i skogen, då är MTB eller fatbikes det givna. Eckerö slingan för MTB är till exempel en tre kilometers nybörjarslinga med fina vyer och roliga hopp. Den som vill utmana sig själv testar att slå banans rekord i träningsappen Strava. Annars kontaktar du BifaBIKE Sportrent som arrangerar cykelturer med elcykel, MTB och fatbikes.

Vid äventyrsbanan Flowpark i Vårdö får du testa på utmaningar högt uppe bland träden. Ofta är höjden mest pulshöjande, högst upp klättrar du omkring 15 meter ovanför marken. Då är det tur att det finns banor på längre höjd och i fyra olika nivåer.

Nära naturen är du också på hästryggen, varför inte boka en uteritt? Eller så testar du Skogsråddet, orientering med 50 kontroller nära Mariehamn. Kartan kostar 15 euro och finns hos Visit Åland, City Sport & Cykel och Team Sportia.

Varva ner

Lugn återhämtning för kropp och själ får du med skogsyoga, en kombination av japanskt skogsbad (shirin yoko) och mjuk yoga på kroppens villkor. Eller så testar du båtutflykt i sommar med klippyoga och picknick.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch