Två personer i varsin kajak som paddlar i Ålands skärgård.
Aktiviteter

Fina förutsättningar för paddling

Åland från vattenytan är alltid en upplevelse, från vår till höst. Hyr en kajak och upptäck en av världens finaste skärgårdar.

Det är en frihetskänsla utöver det vanliga att upptäcka Åland omgiven av öar, hav, himmel och horisont. I kajaken är det vattnet som visar vägen och bland alla tusentals öar är möjligheterna oändliga. Här finns allt från lugna nybörjarvikar till utmanande paddling i ytterskären med massor av tillfällen att göra egna strandhugg för svalkande dopp.

För dig som söker utmaningar är Norrhavsrutten ett tips. Hela rutten sträcker sig från Käringsund i väster till Jurmo i öster. Norrhavsrutten är inget för nybörjare, men du kan välja att paddla bara delar av den. Eller ta hjälp av en guide.

Fler öar värda att besöka i den norra och östra skärgården är naturreservatet Boxö med Ålands största grotta, klipporna på Saggö och naturreservatet Länsmansgrund. Via Marina Hamnsundet i Saltvik kan du hyra kajaker eller boka självguidade kajakupplevelser med färdig rutt, mat och övernattning, antingen i en traditionell skärgårdsbod eller i glampingtält.

För nybörjare

En trevlig tur på cirka två timmar får du om du följer med på en kvällspaddling bland öarna söder om Mariehamn tillsammans med Paddelboden, tisdagar och torsdagar 27 juni till 31 augusti. Eller så bokar du en dagsutflykt med lunch till lotsstationen på Kobba Klintar.

Kajaken kan du hyra på Åland. Kajakerna kan köras till önskad startplats och hämtas där du avslutar paddlingen så länge det finns bilväg.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch