Två kvinnor kastar frisbeegolf vid Badhusparken i Mariehamn.
Aktiviteter

Åland är en riktig DiscGolf-ö

Allt fler har upptäckt frisbeegolf, eller discgolf som det egentligen heter. Det är ett roligt nöje för hela familjen eller kompisgänget.

För dig som gillar att spela frisbee och dessutom gärna ser mer av den åländska landsbygden och skärgården finns snart sammanlagt 16 olika banor att välja mellan runt om på Åland.

Besök Discgolf.ax för att hitta banan närmast dig – eller så kan du till exempel starta i Mariehamn, där det finns en bana för discgolf i Badhusparken som ligger ovanför gästhamnen i Västra hamnen. Vid hål 1 finns en översiktskarta över hela banan.

Runda med utsikt

Discgolfbanorna är öppna året runt och gratis att använda. Du måste dock ha egna discar och de kan du köpa i någon av sportaffärerna. Barnfamiljer på besök kan också låna discgolfset från turistinformationen på Storagatan 8 för spel i Mariehamn.

Banan i Badhusparken ligger vackert på en höjd ovanför västra hamnen. Härifrån har du utsikt över både segelfartyget Pommern och Åländska segelsällskapets gästhamn.

Hålen är placerade mellan höga tallar i parken. Det gäller att planera sina kast så att du undviker att träffa stammarna. Rundan kan med fördel avslutas på någon av restaurangerna intill – Nautical och ÅSS-Paviljongen. Båda har uteserveringar med skön kvällssol sommartid.

Skateboard också

Nedanför biblioteket i Mariehamn finns en skateboardbana med utmaningar av olika slag. Här är det fritt fram att åka när man vill och det kostar ingenting.

Foto: Rebecka Eriksson, Visit Åland

Spela discgolf på Åland

Discgolf.ax
Hitta alla DiscGolf-parker på Åland och spela dem som en enda stor bana. Det blir världens längsta bana med 180 hål.

Mariehamn DiscGolfPark
Badhusparken, Mariehamn.
Karta över banan

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch