Barn som klättar vid äventyrsbanan Flow Park på hösten.
Aktiviteter

Aktiv semester i skog och mark

Den åländska naturen är fylld av aktiviteter. Vad väljer du i dag?

Åland är numera ett paradis för discgolfare med sina 18 banor. Det är gratis att spela på alla utom en och du hinner besöka flera banor under samma dag. Familjevänliga Lions DGP i Mariehamn är ett tips liksom Soltuna DGP, som bjuder på utsikt över det vanliga. För erfarna spelare finns betalbanan Vesterkalmare DGP nära Mariehamn.

Vid äventyrsbanan Flowpark i Vårdö får du testa på utmaningar högt uppe bland träden. Ofta är höjden mest pulshöjande, högst upp klättrar du omkring 15 meter ovanför marken. Då är det tur att det finns banor på längre höjd och i fyra olika nivåer.

Allt du kan göra på vattnet kan du göra på Åland och vattensporter som surfing, kitesurfing, paddling, och vattenskoteråkning är populära aktiviteter. Utrustning finns att hyra. Även SUP-brädor, en trevlig aktivitet som passar de flesta.

Ut i terrängen

Aktivitetsskogen i Käringsund har banor och leder för allt från DiscGolf till vandring, TrailRun, orientering och SwimRun.

Många gillar också att cykla i aktivitetsskogen, då är MTB eller fatbikes det givna. Eckerö slingan för MTB är till exempel en tre kilometers nybörjarslinga med fina vyer och roliga hopp. Den som vill utmana sig själv testar att slå banans rekord i träningsappen Strava.

Eller så testar du Skogsråddet, orientering med 50 kontroller nära Mariehamn. Kartan kostar 15 euro och finns hos Ålands turistinformation, City Cykel och Team Sportia.

Fler artiklar inom samma kategori

Fler artiklar inom samma bransch