Aktiviteter

Aktiv avkoppling under semestern

Discgolfspelare vid banan vid Jan Karlsgårdens friluftsmuseum.

Det är skönt att röra på sig ute i naturen. Både på land och på vattnet. Spela discgolf, testa äventyrsbanan, hyr MTB eller en vattenskoter.

Åland är numera ett paradis för discgolfare med över tio banor, och fler under planering. Det är gratis att spela och du hinner besöka flera banor under samma dag. Kombinera 18-hålsbanan i Geta med matpaus på Soltuna och vandring till Getagrottorna eller barnens favorit, Trollstigen. I Grelsby spelar du nära det lokala bryggeriet Stallhagen. På skärgårdsön Seglinge går banan delvis genom hassellundar.

Bland träden

Uppe bland tallarna i Vårdö hittar du både adrenalinkickar och utmaningar vid Flowpark. I den svindlande äventyrsbanan gäller det att ta sig an knepiga hinder och hålla balansen ända fram till linbanan. Högst upp klättrar du omkring 15 meter ovanför marken, men det finns banor på lägre höjd och i fyra olika nivåer.

Skogsterräng plus häst eller MTB är en kombination som ger både rörelse och frisk luft. Det finns gott om skogsvägar och stigar för aktiva ryttare och cyklister att välja mellan. Eckerö slingan för MTB är till exempel en tre kilometers nybörjarslinga med fina vyer och roliga hopp. Den som vill utmana sig själv testar att slå banans rekord i träningsappen Strava.

Vattensport

Allt du kan göra på vattnet kan du göra på Åland och vattensporter som surfing, kitesurfing, paddling och vattenskoteråkning är populära aktiviteter. Utrustning finns att hyra.

Aktivt friluftsliv på Åland

Discgolf på Åland
www.discgolf.ax

FLOWPARK Åland
www.flowpark.fi

Jetski Åland uthyrning
jetskialand.ax

Stall Rosenqvist
www.rosenqvist.ax

Käringsund resort
www.karingsund.ax

Skogsyoga
www.henriksson.ax 

Skogsråddet
orientering.ax/skogsraddet

Anna och Obi Marquardt vid Ålands Karamelleriet.
Barnens Åland

Visste du att Åland smakar smultron?

Åtminstone när godistillverkaren Ålands Karamelleriet i Smakbyn fångar smaken av Åland i sina handgjorda karameller. Testa en Ålands Flagga...

Ön Klobben med sina sjöbodsliknande stugor och havet i horisonten.
Öar och skärgård

Klobben lockar med öppen ö

Verksamheten vid Silverskär Islands riktar sig vanligtvis bara till grupper, men den 14-15 juli har du möjlighet att besöka ön Klobben även...

Aland.com sommartävling logo.
Tävla med Aland.com

Delta i Aland.com's sommartävling och vinn ett veckoslut med vildmarksbad!

Från 16 juni till 13 juli kan du delta i vår fina sommartävling på Aland.com. Varje vecka presenterar vi en ny tävling där du kan vinna presentkort på allt från teater och Rockoffpass till restaurangbesök.

Skylt med alla sevärdheter vid fiskeläget i Käringsund.
Sevärt

I Eckerö finns något för alla

Konst, kultur, historia, mat och aktiviteter. Vad väljer du? I Eckerö tillbringar du lätt hela dagen. Pampigast i Eckerö är det gula post-...

Aland.com drivs av Vibb och är ett uppslagsverk för allt som händer och sker på Åland. Här är läsarna och de åländska företagen våra viktigaste källor.

Kontakta redaktionen
+358 18 525 875
info@aland.com

Integritetspolicy